Αυστρία-Γαλλία 1-1: Ο Μπαπέ «έσωσε» τον βαθμό, αλλά όχι και την τελευταία θέση (hls)

Ο Γάλλος αστέρας της Παρί μπήκε στο 63' και λίγο έλειψε να κερδίσει... μόνος του το ματς, σκοράροντας στο 83' και έχοντας δοκάρι τέσσερα λεπτά μετά. Το γκολ των γηπεδούχων ήρθε από τα πόδια του Βάιμαν (37').

Σε ένα πολύ καλό ποιοτικά παιχνίδι, Αυστρία και Γαλλία αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Ερνστ Χάπελ» για την 3η αγωνιστική του 1ο ομίλου της League Α του Nations League.

Οι Τρικολόρ ήταν ανώτεροι, ειδικά στο δεύτερο μέρος και μετά την είσοδο του Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος έδειξε για άλλη μια φορά τον λόγο τον οποίο η Παρί Σεν Ζερμέν του έδωσε… γη και ύδωρ ώστε να παραμείνει στον σύλλογο!

Ο 23χρονος αστέρας μπήκε στο ματς στο 63′ και μέσα σε μισή ώρα παιχνιδιού μαζί με τις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να γυρίσει μόνος του το 1-0 που βρισκόταν πίσω η ομάδα του από το 37′ και το γκολ του Βάιμαν.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικος ισοφάρισε σε 1-1 στο 83′, ενώ είχε και δοκάρι στο 87′ έπειτα την επέμβαση του Πεντς στο μεταξύ τους τετ α τετ. Ο γκολκίπερ των Αυστριακών ήταν ο κύριος λόγος που έμεινε η ισοπαλία, αφού είχε σπουδαίες επεμβάσεις σε όλες τις προσπάθειες του Μπενζεμά, αλλά και σε εκείνη του Γκεντουζί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Προβάδισμα με… απλό ποδόσφαιρο

Στα του ματς, χωρίς πολλές ευκαιρίες κύλησε το πρώτο μέρος, με τη Γαλλία να χάνει την πρώτη (διπλή) δική της στο 18′. Ο Καρίμ Μπενζεμά βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Πεντς του αρνήθηκε το γκολ σε δύο χρόνους! Τρομερές οι επεμβάσεις του Αυστριακού γκολκίπερ, με τον ίδιο να βλέπει τους συμπαίκτες του 19 λεπτά μετά να ανοίγουν το σκορ.

Ο Αρναούτοβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας δεξιά εκτός της μεγάλης περιοχής και με υπέροχη πάσα βρήκε τον Λάιμερ, που σέντραρε παράλληλα στον Βάιμαν, ο οποίος άνοιξε με κοντινή προβολή το σκορ. Μια «μαγική» συνεργασία των τριών παικτών και μια επίδειξη του πόσο όμορφο είναι το… απλό ποδόσφαιρο.

Το ημίχρονο έκλεισε με τους Τρικολορ να δημιουργούν τη δεύτερη σπουδαία τους φάση, με τον Μπενζεμά όμως να βλέπει ξανά τον Πεντς να αποκρούει εντυπωσιακά την προσπάθειά του! Έτσι το πρώτο μέρος βρήκε μπροστά την Αυστρία με 1-0.

Ο Μπαπέ άλλαξε το ματς και «έσωσε» τον βαθμό, αλλά…

Με στόχο το γρήγορο γκολ μπήκε στο δεύτερο μέρος η Γαλλία, χάνοντας τρεις ευκαιρίες μέσα σε ένα πεντάλεπτο. Από το 51′ μέχρι το 56′ οι Μπενζεμά, Παβάρ και Κομάν δημιούργησαν τις προϋποθέσεις, χωρίς όμως να καταφέρουν να νικήσουν τον Πεντς. Ο τελευταίος μάλιστα είχε και τη σημαντικότερη φάση, αστοχώντας από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 63΄ο Ντιντιέ Ντεσάμπ αποφάσισε να ρίξει τον αστέρα της Παρί, Κιλιάν Εμπαπέ και εκείνος λίγο έλειψε να κερδίσει… μόνος του την Αυστρία! Ένα 20λεπτο μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση ο διεθνής μεσοεπιθετικός υποδέχτηκε την εξαιρετική πάσα ενός άλλου παίκτη που ήρθε από τον πάγκο (Ενκουκού) και με εξαιρετικό πλασέ σκόραρε το 1-1.

Στο 87′ ο ίδιος παίκτης είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι, μετά και την παρέμβαση του Πεντς! Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων είχε και άλλη μία εξαιρετική επέμβαση στο… τσεπάκι του, καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων είπε «όχι» και σε κεφαλιά του Γκεντουζί!

Έτσι κράτησε την Αυστρία στη δεύτερη θέση του 1ου ομίλου της League A του Nations League με τέσσερις βαθμούς, εν αντιθέσει με τους Τρικολόρ που είναι ουραγοί με δύο!

Στην κορυφή παρέμεινε η Δανία παρά την εντός έδρας ήττα της από την Κροατία με 1-0!

Γήπεδο: «Ερνστ Χάπελ»

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Κίτρινες: 9′ Λάινερ, 17′ Σάιβαλντ, 90′ Ντάνσο

Σκόρερ: 37′ Βάιμαν – 83′ Μπαπέ

Αυστρία (Ράνγκνικ): Πεντς, Λάινερ (54′ Λατσάρο), Τράουνερ, Αλάμπα (69′ λ.τρ. Ντάνσο), Γουόμπερ, Λάιμερ, Σλάγκερ, Σάιβαλντ, Σάμπιτζερ, Βάιμαν (64′ Γκρέγκοριτς), Αρναούτοβιτς (64′ Ονισίβο)

Γαλλία (Ντεσάμπ): Λιορίς, Ερναντέζ, Σαλιμπά, Κονατέ, Παβάρ, Καμαρά, Κομάν (79′ Ενκουκού), Τσουαμενί (63′ Γκεντουζί), Ντιαμπί, Μπενζεμά, Γκριεζμάν (63′ Μπαπέ)

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο της League Α του Nations League:

ΘέσηΧώραΒαθμολογίαΜατςΓκολ
1Δανία634-3
2Αυστρία435-3
3Κροατία432-4
4Γαλλία233-4

Επόμενη αγωνιστική:

Ημερομηνία και ώραΑναμέτρηση
13/6, 21:45Δανία-Αυστρία
13/6, 21:45 Γαλλία-Κροατία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.