Ελλάδα-Κύπρος 3-0: Aκάθεκτη για την πρώτη θέση κόντρα στο Κόσοβο (hls)

Η Εθνική επικράτησε εύκολα και στοχεύει στην συνέχιση των πειστικών εμφανίσεων και της τέταρτης νίκης κόντρα στο Κόσοβο (12/6) στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Ο τραυματισμός του Λημνιού "πάγωσε" τα χαμόγελα της τρίτης νίκης.

Η Εθνική ομάδα συνέχισε αήττητη την πορεία της στην τρίτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου στην League C στο Νations League και ύστερα από τις εκτός έδρας νίκες της στην Βόρεια Ιρλανδία και το Κόσσοβο, επικράτησε της Κύπρου στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της (3-0) στο Πανθεσσαλικό στάδιο και ενώπιον 15.000 θεατών.

Η ελληνική ομάδα περιμένει το Κόσσοβο για το παιχνίδι την ερχόμενη Κυριακή (12/6, 21.45, NOVARIME) και στοχεύει στην συνέχιση των πειστικών εμφανίσεων της και σε συνδυασμό με την τέταρτη νίκη κόντρα στους Κοσοβάρους (νίκησαν 3-2 την Βόρεια Ιρλανδία), να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση του ομίλου που προσφέρει και εξασφάλιση θέσης στα παιχνίδια μπαράζ για την τελική φάση του Εuro της Γερμανίας.

Η Εθνική ήταν ουσιαστική και χωρίς να εντυπωσιάσει, γιατί δεν χρειαζόταν να το κάνει απέναντι στην ομοεθνή Κύπρο, πέτυχε δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ένα στο δεύτερο. Τα χρονικά σημεία του αγώνα που επιτεύχθηκαν τα γκολ, δεν άφησαν περιθώρια ελπίδας στην Εθνική Κύπρου να αντιδράσει, ειδικά με το “καλημέρα” της επανάληψης.

Η Κύπρος μετά την δεύτερη ήττα της στις 3 πρώτες αγωνιστικές του ομίλου, θα στοχεύσει στην αποφυγή του υποβιβασμού στην League D.

Η Εθνική προηγήθηκε με σκορ ασφαλείας στο πρώτο ημίχρονο, αξιοποιώντας την ποιοτική ανωτερότητα των διεθνών παικτών. Το πρώτο γκολ στο 9′, είχε την υπογραφή του Τάσου Μπακασέτα και της εκτελεστική δεινότητα του Έλληνα αρχηγού, ο οποίος χωρίς να κάνει κοντρόλ και ύστερα από την πολύ καλή σέντρα του Τσιμίκα και την απομάκρυνση της μπάλας από την κεφαλιά του Ιωάννου, είχε προετοιμάσει την στάση του σώματος του και το σουτ του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιχαήλ.

Το πρώτο γκολ χαλάρωσε τους διεθνείς παίκτεςς που δεν ανησύχησαν, όμως, από τους Κύπριους, οι οποίοι ήταν σε θέση άμυνας στο μισό γήπεδο. Το δεύτερο γκολ προήλθε από λάθος της κυπριακής άμυνας και της ελληνικής πίεσης, έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Μπακασέτας “έκλεψε” την μπάλα από το γύρισμα του Ιωάννου στον Μιχαήλ και κάνοντας το “γύρισμα”, ο Παυλίδης με πλασέ πέτυχε το 2-0 (21′).

Η Κύπρος είχε την σπουδαία ευκαιρία να μειώσει στο σκορ με το τετ-α-τετ του Πίττα στο 40′. Προηγήθηκε ευκαιρία της Ελλάδας για το 3-0 σε ψηλοκρεμαστό σουτ του Λημνιού και την απόκρουση του Μιχαήλ στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ που εκτελέστηκε και σε φάση αντεπίθεσης, ο Πίττας βρέθηκε απέναντι στον Βλαχοδήμο, αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για την Ελλάδα. Ο Μασούρας αντικατέστησε τον Δουβίκα, και στο 48′ σε καλή κυκλοφορία της μπάλας, παράλληλα με την γραμμή της μεγάλης περιοχής της Κύπρου, από τα αριστερά, η μπάλα “σερβιρίστηκε” από 3 παίκτες και με τελευταίο παραλήπτη, τον Δημήτρη Λημνιό, ο οποίος προσποιήθηκε στον Ιωάννου, έκανε την ντρίπλα και πέτυχε το ωραιότερο γκολ της αναμέτρησης για το 3-0. Ο Βολιώτης παίκτης αφιέρωσε το γκολ στην ιδιαίτερη πατρίδα του απ’ όπου άρχισε την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο.

Ο ρυθμός του αγώνα, μετά το τρίτο γκολ των γηπεδούχων, μειώθηκε αισθητά και κυμάνθηκε από τις διαθέσεις των Ελλήνων διεθνών που είχαν την κατοχή, περίμεναν την όποια αντίδραση των Κυπρίων και έκαναν διαχείριση χρόνου. Ο προπονητής της Κύπρου, Νίκος Κωστένογλου έκανε 4 αλλαγές, χωρίς να αλλάξει το σχήμα της 11άδας και η εξέλιξη του αγώνα.

Στο 70′ από το σουτ του Μπακασέτα, η μπάλα πήρε ύψος από την κόντρα του Γκόγκιτς, πήρε ύψος και κατέληξε στον Μπακασε΄τα που έκανε την κεφαλιά από πολύ καλή θέση, αλλά ο Μιχαήλ απέκρουσε. Η Κύπρος είχε καλή ευκαιρία σε σουτ του Χριστοφή από πλάγια θέση, με τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.

Ο τραυματισμός του Δημήτρη Λημνιού, δευτερόλεπτα πριν από την λήξη του αγώνα “πάγωσε” τα χαμόγελα της νίκης που μπορεί να αποδειχτεί “πύρρειος”, αναλόγως με το μέγεθος που θα έχει.

ΕΛΛΑΔΑ : Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος (24′ Τζαβέλας), Μαυροπάνος, Μπάλντοκ , Μπακασέτας (81′ Παπανικολάου), Σιώπης (53′ Κουρμπέλης), Μάνταλος (52′ Αλεξανδρόπουλος), Λημνιός, Παυλίδης, Δουβίκας (46′ Μασούρας)

ΚΥΠΡΟΣ: Μιχαήλ, Κατελάρης, Γκόγκιτς, Κορέα, Ν. Ιωάννου (63′ Παναγιώτου), Χαρ. Κυριακού, Αρτυματάς, Πίτας, Λοϊζου (63′ Τζιόνης), Παπουλής, Σωτηρίου (46′ Λαϊφης).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.