Βέλγιο-Πολωνία 6-1: Αποστομωτική απάντηση! (hls)

Η Πολωνία έκανε το λάθος να προηγηθεί με τον Λεβαντόφσκι στο 28' και το τίμημα που πλήρωσε από τους Βέλγους ήταν .... βαρύ

Μετά τη “βαριά” εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από τους Ολλανδούς το Βέλγιο αν και χρειάστηκε να μείνει πίσω στο σκορ και πάλι, σοβαρεύτηκε έβγαλε δυναμική αντίδραση και συνέτριψε την Πολωνία 6-1 στη αγωνιστική της μεγάλης κατηγορίας στον 4o όμιλο του Nations League.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Τα πλάνα των προπονητών

Με τους Κουρτουά-Λουκάκου εκτός λόγω προβλημάτων τραυματισμού ο Ρομπέρτο Μαρτίνες προχώρησε σε τρεις αλλαγές αφήνοντας στην άκρη αυτήν τη φορά τους πειραματισμούς κι εστιάζοντας στην ουσία που τόσο πολύ έλειψε από το Βέλγιο στην πρεμιέρα κόντρα στον Ολλανδία με συνέπεια τη βαριά ήττα. Σε 3-4-3 ο σχηματισμός των Βέλγων.

Λένε πως ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει ωστόσο ο Τσεσνάβ Μίσνιεβιτς είχε διαφορετική άποψη και η Πολωνία, παρά τη νίκη της – με ανατροπή – επί της Ουαλίας προχώρησε σε πέντε διαφοροποιήσεις στο αρχικό του σχήμα μεν αλλά δίχως να εγκαταλείψει την αγωνιστική του προσέγγιση σ’ ένα ματς που περίμενε ο αντίπαλος να έχει την κυριαρχία και να πιέσει εκμεταλλευόμενος τους κενούς χώρους στα μετόπισθεν αξιοποιώντας το 4-2-3-1.

Έκανε το λάθος να προηγηθεί

Το ματς ξεκίνησε δίχως εκπλήξεις στο – όχι γεμάτο αυτήν τη φορά – «Σταντ Ρουά Μποντουίν». Οι ρόλοι των δύο ομάδων έγιναν άμεσα διακριτοί με το Βέλγιο ν’ αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό, με ισχυρή μεσαία γραμμή και διάθεση διαρκούς πίεσης και την Πολωνία ν’ αμύνεται έχοντας βλέψεις να βγει γοργά σ’ αντεπίθεση για ν’ αξιοποιήσει τον εμβληματικό αρχηγό της, Λεβαντόφσκι.

Μόλις στο 4’ οι γηπεδούχοι, που εμφανίστηκαν με την αμφίεση και τα χρώματα που θα φοράει η Εθνική ομάδα των γυναικών στο επικείμενο Euro, άγγιξαν το γκολ όταν σε κάθετη του Ντε Μπρόινε στον Μπατσουαγί, ο επιθετικός της Μπεσίκτας έπιασε το γυριστό σουτ με την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ντραγκόφσκι και στην επαναφορά να «στρώνεται» στον Αζάρ που σε – σχεδόν – κενή εστία με τον Πολωνό πορτιέρε εξουδετερωμένο πλάσαρε άουτ!

Ένα λεπτό μετά και πάλι ο Μπατσουαγί βρέθηκε σε θέση βολής, δε λάθεψε αλλά όντας σε αντικανονική θέση με συνέπεια το γκολ ορθώς να μην κατακυρωθεί. Αυτήν ήταν και η επιθετική λογική των «διαβόλων» πάνω στην οποία επένδυσαν από νωρίς για να φτάσουν στη νίκη. Κι όμως κόντρα στη ροή του αγώνα και στο σκηνικό που είχε στηθεί από νωρίς, μια αντεπίθεση των Πολωνών, με τους Ζιελίνσκι και Σιμάνσκι να συνδυάζονται εξαιρετικά από αριστερά και τον τελευταίο να τροφοδοτεί τον … συνήθη ύποπτο που με υποδειγματικό «τσίμπημα» της μπάλας νίκησε τον Μινιολέ για το 0-1. Οι γηπεδούχοι πίστεψαν πως ο Λεβαντόφσκι ίσως ήταν εκτεθειμένος αλλά ο ξεχασμένος Καράσκο διέλυσε τη συγκεκριμένη υποψία.

Με τους Βέλγους από τις κερκίδες ν’ αποδοκιμάζουν τους διεθνείς του Μαρτίνες, το ζητούμενο ήταν η αντίδραση. Χωρίς λοιπόν ν’ αλλάξει κάτι δραστικά παρά μόνον σ’ επίπεδο ενέργειας και πίεσης, οι γηπεδούχοι άρχισαν να σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την περιοχή του Ντραγκόφσκι, επιτρέποντας πλέον στον Ντε Μπρόινε να μετατοπίζεται στις πτέρυγες για να δημιουργήσει.

Αυτό έγινε στο 42’ με τον άσο της Μάντσεστερ Σίτι να μπαίνει από αριστερά, να πιάνει το δυνατό σουτ που αρχικά έδιωξε ο Πολωνός πορτιέρε, η μπάλα όμως έφτασε στον Βίτσελ που από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής έπιασε το δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας για την ισοφάριση.

Κι ένα λεπτό μετά απείλησε εκ νέου εις διπλούν το Βέλγιο με δύο κεφαλιές που όμως δε δυσκόλεψαν και τόσο τον Ντραγκόφσκι.

Την … «έπνιξε»

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγές για τους Πολωνούς καθώς Πουκάζ και Κρικόβιακ (σ.σ. “κουβαλούσε” κίτρινη κάρτα από το 14’) έδωσαν τις θέσεις τους στους Μπερεζίνσκι και Σιμάνσκι αντίστοιχα κι ενώ οι αντίπαλοί τους δεν προχώρησαν σε καμία ήταν αυτοί που μπήκαν εντελώς διαφορετικοί!

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά ανέβασαν τις γραμμές τους αυξάνοντας κατακόρυφα την πίεση στους Πολωνούς που έδειχναν ανήμποροι ν’ αντιδράσουν, αδυνατώντας ν’ απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή τους. Η …. προειδοποίηση ήρθε στο 57’ όταν σε σέντρα του Τίλεμανς ο Ντεντόνκερ ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας αλλά και πάλι ο Ντραγκόφσκι μ’ εξαιρετική επέμβαση απεσώβησε βέβαιη παραβίαση της εστίας του, λειτουργώντας ανάλογα και στο σουτ του Αζάρ που ακολούθησε.

Δε συνέβη όμως το ίδιο δύο λεπτά μετά, όταν ο Αντερβάιντερ πίεσε στη μεσαία γραμμή και πήρε από τον Λεβαντόφσκι για να δώσει στον Αζάρ, εκείνος τροφοδότησε τον Ντε Μπρόινε που πρόλαβε την έξοδο του Πολωνού πορτιέρε για την ολική ανατροπή! Το ματς είχε αλλάξει πλέον για τα καλά με τους Βέλγους να κάνουν ότι θέλουν μέσα στο γήπεδο και τους Πολωνούς απλούς, ανήμπορους ν’ αντιδράσουν, παρατηρητές.

Στο 63’ εξαιρετική ενέργεια του Αζάρ που άξιζε το γκολ μεν αλλά με τον Ντραγκόφσκι με υπερένταση να του το αρνείται. Όπως και στο 68’ σε εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε απομάκρυνε με γροθιές προ του Μπατσουαγί. Με τον «Λέβα» ν’ αποχωρεί στο 69’ ήταν η ώρα του … Τροσάρντ. Ο βραχύσωμος άσος της Μπράιτον που είχε μπει ως αλλαγή στο 66’ πρώτα στο 73’, πήρε την μπάλα από τον Μπατσουαγί, απέφυγε εξαιρετικά τον Μπέντναρεκ για να πλασάρει από δεξιά για το 3-1. Κι επτά λεπτά μετά, άλλαξε την μπάλα στο κόρνερ με τον Καράσκο κι από την πλάγια γραμμή της μεγάλης περιοχής εξαπέλυσε ιδεατό σουτ «κρεμώντας» τον Ντραγκόφσκι για το 4-1!

Παρά τις αλλαγές του Μαρτίνες κάθε άλλο παρά έριξαν ρυθμό οι Βέλγοι, που στο 83’ με τον Ντεντόνκερ να διανύει ανενόχλητος την απόσταση από τη μεσαία γραμμή ως τα πέριξ της αντίπαλης περιοχής και με εξαιρετικό σουτ κατάφερε αυτό που δεν είχε πετύχει στη φάση του 57’, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Οπεντά, ερχόμενος από τον πάγκο στο ντεμπούτο του με την Εθνική διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Για την Πολωνία η όποια αντίδραση περιορίστηκε σε κάποιες καλές στιγμές στα τελευταία λεπτά με τον Ζαλέσκι να πλασάρει άουτ στο 87’ από πλεονεκτική θέση, τον Μινιολέ να είναι σταθερός ένα λεπτό μετά σε προσπάθεια του Μπούκσα και τον Κας να χάνει εξαιρετική ευκαιρία στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Βέλγιο: Μινιολέ, Ντεντόνκερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Καστάνιε( 84΄Τ. Αζάρ), Τίλεμανς, Βίτσελ(84; Φάες), Καράσκο, Ντε Μπρούινε(75΄Ντε Κέτελαρ), Μπατσουαγί(84΄Οπεντά), Αζάρ(66΄Τροσάρ)

Πολωνία: Ντραγκόφσκι, Πούχαζ(46΄Μπερεζίνσκι), Μπέντνάρεκ, Γκλίκ, Γκάμνι, Ζουρκόβσκι, Κριχόβιακ(46΄Σιμάνσκι), Σιμάνσκι(66΄ Κας), Ζιελίνσκι, Καμίνσκι(81΄Ζαλέφσκι), Λεβαντόφσκι(69΄Μπούκσα)

Τ’ αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Βέλγιο-Πολωνία 6-1

Ουαλία-Ολλανδία 1-2

Η βαθμολογία

  1. Ολλανδία 6 2-0ν. 6-2γκ.
  2. Βέλγιο 3 1-1ν. 7-5γκ.
  3. Πολωνία 3 1-1ν. 3-7γκ.
  4. Ουαλία 0 0-2ν. 2-4γκ.

Η επόμενη αγωνιστική (3η, 11/06)

Ολλανδία-Πολωνία

Ουαλία-Βέλγιο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.