Ουγγαρία – Αγγλία 1-0: Νίκη μετά από εξήντα χρόνια! (hls)

Η Ουγγαρία με πέναλτι του Σομποζλάι κέρδισε στη Βουδαπέστη την Αγγλία, στην πρώτη νίκη των Μαγυάρων επί των «λιονταριών» από το Μουντιάλ 1962!

Η ομάδα του Μάρκο Ρόσι επικράτησε δίκαια στον αγώνα της πρεμιέρας του 3ου Ομίλου στο League A του Nations League, με αυτή του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να προβληματίζει παρά κάποιες ευκαιρίες που δημιούργησε.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά απειλώντας στα πρώτα λεπτά με τον Κέιν, όμως η Ουγγαρία γρήγορα πήρε τα ηνία και είχε φάσεις για γκολ, με κυριότερη αυτή του Σομποζλάι στο 12′, με τον Κόουντι να σώζει στη γραμμή.

Στο β’ μέρος η Ουγγαρία συνέχισε την καλή εμφάνιση, αλλά η Αγγλία θα μπορούσε να σκοράρει με τον Σάκα.

Τελικά η υπεροχή των Μαγυάρων καρποφόρησε όταν ο Τζέιμς ανέτρεψε τον Ζ. Νατζ στην περιοχή και ο Σομποζλάι ευστόχησε από τα 11 βήματα για να γράψει το 1-0 στο 66′.

Τα «λιοντάρια» έφτασαν κοντά στο γκολ στη συνέχεια με Μπάουεν, Μπέλιγχαμ και Μάουντ, όμως οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0 με τον Σέφερ στο τελευταίο τέταρτο.

Ακολούθησε νέα ευκαιρία για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, με τον Κέιν να αστοχεί στο 89′ με σουτ μέσα στην περιοχή και την Ουγγαρία να κρατά την ιστορική νίκη.

Ουγγαρία (Ρόσι): Γκουλάτσι – Λανγκ, Ορμπάν, Ατ. Ζάλαϊ – Νέγκο, Σέφερ. Α. Νατζ (82′ Στάιλς), Ζ. Νατζ (88′ Bέτσεϊ) – Ρ. Σάλαϊ (71′ Κλαϊνχάιζλερ), Σομποζλάι (82′ Φιόλα), Αν. Ζάλαϊ (88′ Αντάμ).

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ – Ουόκερ (62′ Στόουνς), Κόουντι (79′ Φίλιπς), Μαγκουάιρ – Αλεξάντερ – Άρνολντ (62′ Τζέιμς), Μπέλινγχαμ, Ράις, Τζάστιν (46’ Σάκα) – Μπόουεν, Μάουντ (62′ Γκρίλις), Κέιν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.