Γαλλία – Δανία 1-2: Ιστορική ανατροπή με υπογραφή Κορνέλιους (hls)

Για πρώτη φορά ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια, η Δανία επικράτησε (1-2) της Γαλλίας και μάλιστα με ανατροπή, ξεκινώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Nations League.

Οι “τρικολόρ” έτρεχαν ένα τρομερό αήττητο σερί σε κανονική ροή αγώνα, καθώς είχαν να ηττηθούν σχεδόν ενάμιση χρόνο, από το φιλικό με τη Φινλανδία τον Νοέμβρη του 2020.

Όλα τα σερί, ωστόσο, είναι για να σπάνε και η Δανία το έκανε με εμφατικό τρόπο. Με πρωταγωνιστή τον Κορνέλιους, η ομάδα του Χιούλμαν δεν πτοήθηκε που βρέθηκε πίσω στο σκορ και έφερε… τούμπα το παιχνίδι, φτάνοντας σε μία πολύ άξια νίκη.

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να έχουν κάποιες καλές στιγμές, οι οποίες ωστόσο δεν αποδείχθηκαν ικανές για να ανοίξουν το σκορ. Οι Δανοί ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι, μόλις στο 4ο λεπτό, με σουτ του Μέλε από δύσκολη γωνία, με τη Γαλλία να απαντά στο 12′ με πρωταγωνιστή τον Μπενζεμά.

Οι “τρικολόρ” μετά το πρώτο τέταρτο ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, ψάχνοντας τους Εμπαπέ και Μπενζεμά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Δανία είχε κλείσει πολύ καλά τους χώρους προς την εστία του Σμάιχελ και ήταν εκείνη που δημιούργησε μία ακόμη καλή στιγμή και πάλι με τον Μέλε (39′) λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Εμπαπέ αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, όμως οι Γάλλοι δεν πτοήθηκαν. Μπήκαν δυνατά και στο 51′ βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Καρίμ Μπενζεμά πήρε τη μπάλα από τον Ενκουκού μέσα στην περιοχή και αφού “χόρεψε” όλη την άμυνα των Δανών, πλάσαρε τον Σμάιχελ και άνοιξε το σκορ.

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων, πάντως, δεν άργησε να έρθει. Ο Κορνέλιους λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, αξιοποίησε την καταπληκτική σέντρα του Χόιμπιεργκ και με πλασέ στην κίνηση, άφησε “άγαλμα” τον Γιορίς, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Μάλιστα, οι Δανοί δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Χιούλμαν ανακάτεψε κι άλλο την… τράπουλα, βλέποντας την ομάδα του να έχει κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και δικαιώθηκε. Στο 85′ ο Μέλε άγγιξε την ανατροπή, όμως ότι δεν κατάφερε αυτός, το πέτυχε τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κορνέλιους.

Ο επιθετικός της Τραμπζοσπόρ έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, πάτησε περιοχή και με φοβερό σουτ από δύσκολη γωνία έγραψε το 1-2, σκορ που έμεινε μέχρι τέλους, χαρίζοντας στη Δανία μία τεράστια νίκη.

Γαλλία: Γιορίς, Κουντέ (90+2′ Ντιαμπί), Βαράν (61′ Σαλιμπά), Λ. Ερναντέζ, Κομάν (90+2′ Κλος), Καντέ, Τσουαμενί, Τ. Ερναντέζ, Μπενζεμά, Γκριζμάν (78′ Ραμπιό), Εμπαπέ (46′ Ενκουκού).

Δανία: Σμάιχελ, Άντερσεν, Νίλσον, Βέστεργκααρντ (60′ Κρίστενσεν), Μέλε, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (85′ Γένσεν), Βας (60′ Ντάμσγκαρντ), Έρικσεν, Σκοβ Όλσεν (84′ Μπρέιθγουεϊτ), Ντόλμπεργκ (59′ Κορνέλιους).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.