Β. Ιρλανδία – Ελλάδα 0-1: Ξεκίνημα με το…«δεξί» (vids)

Η Ελλάδα ξεκίνησε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις της στο Nation League, επικρατώντας εκτός έδρας της Βορείου Ιρλανδίας με 1-0 χάρη σε γκολ του Τάσου Μπακασέτα!

Η Ελλάδα ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο δεύτερο γκρουπ του Nations League, επικρατώντας της Β. Ιρλανδίας με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπακασέτα! Η Εθνική μας, μοιράζεται την πρώτη θέση με το Κόσοβο στο όμιλο και σε τρεις μέρες οι δύο ομάδες θ΄αναμετρηθούν με στόχο την…κορυφή!

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Γκουστάβο Πογέτ παρέταξε την Ελλάδα με 4-2-3-1.

Κάτω από τα δοκάρια ο Βλαχοδήμος. Στην άμυνα οι Ρότα, Μαυροπάνος-Χατζηδιάκος και Τσιμίκας. Αμυντικά χαφ οι Σιώπης και Μπουχαλάκης. Στην κορυφή ο Γιακουμάκης και πίσω του ως “10άρι” ο Μπακασέτας με τον Μάνταλο αριστερά και τον Λημνιό δεξιά.

Η Β. Ιρλανδία ξεκίνησε ουσιαστικά με 4-3-3. Μπράντλει, Έβανς, Μπάλαρντ και Λέιν στην άμυνα, ΜακΝερ, Ντέιβις και Σάβιλ στο κέντρο στην επίθεση Λέιβερι και Γουάιτ με τον ΜακΓκαν να είναι λίγο πιο πίσω.

Πίεση από την αρχή, ισορρόπησε και προηγήθηκε η Ελλάδα

Η Βόρειος Ιρλανδία, αναμένονταν να ξεκινήσει δυνατά για να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα καθώς και τον κόσμο της!

Οι γηπεδούχοι, ξεκίνησαν όπως περίμενε η Εθνική και ο προπονητής της, Γκουστάβο Πογέτ. Κυνηγούσαν κάθε μπαλιά, πίεζαν παντού, όμως η Ελλάδα, ήταν σωστή αμυντικά, με αποτέλεσμα να μην δεχτεί κάποια φάση σε αυτό το διάστημα.

Η πρώτη ευκαιρία για τους Β. Ιρλανδούς, ήρθε στο 18ο λεπτό. Ο ΜακΝέρ, βρήκε χώρο και έκανε το σουτ με τον Βλαχοδήμο να πέφτει και να μαζεύει τη μπάλα.

Η Ελλάδα ισορρόπησε το παιχνίδι, κράτησε τη μπάλα στην κατοχή της και σιγά σιγά, προσπαθούσε να βγει μπροστά με αξιώσεις.

Στο 20ο λεπτό, ο Μπουχαλάκης θέλησε ν΄απειλήσει όμως δεν έπιασε καλό σουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ, δημιούργησε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο ματς! Ο Μπακασέτας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά με τον Πίκοκ Φάρελ να μαζεύει τη μπάλα!

H Ελλάδα, κατάφερε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ στο 39ο λεπτό!

Ο Λημνιός πήρε τη μπάλα από το κέντρο, έκανε την κούρσα, έδωσα πάσα στον Μπακασέτα και αυτός σούταρε με το δεξί για το 1-0 της Ελλάδας!

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ!

Ο Τσιμίκας έκλεψε τη μπάλα και έβγαλε την Ελλάδα μπροστά, έδωσε στον Μπακασέτα, αυτός στον Ρότα που σούταρε και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Πίεσε η Β. Ιρλανδία, άντεξε η Ελλάδα!

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, ήρθε για την Ελλάδα. Ο Λημνιός, έκανε επικίνδυνη σέντρα από τα δεξιά, ο Γιακουμάκης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν κατάφερε να κάνει επαφή και να την στείλει στα δίχτυα για να κάνει το 2-0!

Η Βόρειος Ιρλανδία αύξησε την πίεση της με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Μπάρακλαφ προσπαθούσαν να φέρουν το ματς στα ίσα, όμως παρά την πίεση δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία που θα δυσκόλευε τον Βλαχοδήμο.

Στο 67 η Β. Ιρλανδία απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από λάθος στην άμυνα, ο ΜακΓκιν πήρε τη μπάλα και έκανε το σουτ αλλά ο Βλαχοδήμος έδιωξε. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ντέιβις έπιασε σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνάει αρκετά μέτρα άουτ.

Στο 71 ο Τσιμίκας γέμισε, ο Παυλίδης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Πίκοκ Φάρελ μάζεψε σταθερά.

Οι αλλαγές του Γκουστάβο Πογέτ, άλλαξαν τον σχηματισμό της Ελλάδας σε 5-3-2 από το 4-2-3-1.

Στο 85 η Β. Ιρλανδία «άγγιξε» το γκολ! Ο Λάφερτι εκτέλεσε φάουλ, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από τ΄οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου!

Στο 92, ο Τζορτζ Μπάλντοκ, αντικατέστησε τον Ρότα και έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της Εθνικής.

Η Ελλάδα στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είχε εικόνα αντίστοιχη του πρώτου ημιχρόνου. Δεν ήταν αρκετά καλή και έδωσε χώρους στην Β. Ιρλανδία η οποία ωστόσο δεν κατάφερε ν΄αξιοποιήσει όποιες ευκαιρίες της δόθηκαν. Ο Γκουστάβο Πογέτ, θα χρειαστεί να συνεχίσει την σκληρή δουλειά ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η Εθνική. Πάντως, αυτό που κρατάει είναι η νίκη, η καλή ψυχολογία και πλέον θέλει νίκη απέναντι στο Κόσοβο στις 5/6.

Β. Ιρλανδία: Πίκοκ Φάρελ, Λέιν(78΄Χιούμ), Μπράντλει(62΄ΜακΓκιν), Μπάλαρντ, Έβανς, ΜακΝέρ, Ντέιβις, Σάβιλ(78΄Τσαρλς Σέιν), ΜακΚάν, Γουάιτ(71 Τσαρλς), Λέιβερι(62΄Λάφερτι)

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα(92 Μπάλντοκ), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Μπουχαλάκης ,Γιακουμάκης(68΄Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας(68΄Κουρμπέλης), Μάνταλος, Λημνιός(68΄Παυλίδης)

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το Match Center του Novasports.gr

Κίτρινες: Γουάιτ, Τζαβέλλας, Μάνταλος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.