Nations League: Με Β.Ιρλανδία, Κύπρο ή Εσθονία και Κόσοβο η Ελλάδα! (vid)

Η Εθνική μας ομάδα κληρώθηκε σε έναν δύσκολο όμιλο με αντιπάλους την Βόρειο Ιρλανδία, την Κύπρο ή την Εσθονία και το Κόσοβο για τρίτη σερί διοργάνωση.

Η Εθνική ομάδα μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Τζον Φαν΄τ Σχιπ, είναι στην αναζήτηση του επόμενου προπονητή, ο οποιος θα οδηγήσει την ομάδα αρχικά στο Nations League και εν συνεχεία στα Προκριματικά του EURO 2024 στη Γερμανία.

Αντίπαλοι της “γαλανόλευκης” η οποία θέλει να κατακτήσει την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο της τρίτης κατηγορίας του Nations League ώστε να ανέβει στην δεύτερη κατηγορία της διοργάνωσης θα είναι η Βόρειος Ιρλανδία, η Κύπρος ή η Εσθονία και το Κόσοβο.

Αναμφίβολα ένας δύσκολος όμιλος, στον οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρή αν θέλει να φτάσει στην άνοδο. Άλλωστε το πρόσφατο παρελθόν τόσο με το Κόσοβο όσο και με την Εσθονία έχει αποδείξει ότι κανένα ματς δεν είναι εύκολο.

Κακός δαίμονας το Κόσοβο

Το Κόσοβο το αντιμετωπίσαμε και στα πρόσφατα Προκριματικά του Μουντιάλ έχοντας δύο ισοπαλίες, αλλά και στα Προκριματικά του Μουντιάλ του 2018 όταν και νικήσαμε μία φορά και παραχωρήσαμε άλλη μια ισοπαλία.

Οι ευχάριστες και οι δυσάρεστες αναμνήσεις με τη Β.Ιρλανδία

Η Βόρειος Ιρλανδία ξυπνά τόσο ευχάριστες όσο και δυσάρεστες αναμνήσεις. Ήταν αντίπαλός μας και στα Προκριματικά του EURO 2004, με το ματς της Λεωφόρου να επιστεγάζει την πρόκριση στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Ωστόσο ήταν αντίπαλός μας και στα Προκριματικά του EURO 2016 στον όμιλο με τα Νησιά Φερόες όταν και μας νίκησαν δύο φορές.

Κύπρος ή Εσθονία πάντα δύσκολοι

Με την Κύπρο πάντα τα ματς είναι ιδιαίτερα, αν και στα Προκριματικά του Μουντιάλ του 2018 νικήσαμε δύο φορές και πήραμε την πρόκριση για τα μπαράζ. Με την Εσθονία στις δύο τελευταίες μας συναντήσεις επικρατήσαμε δύο φορές εκτός έδρας, αλλά εντός είχαμε απολογισμό μία ισοπαλία και μια ήττα.

To Nations League θα διεξαχθεί σε δύο αγωνιστικά “παράθυρα”. Αρχικά με τέσσερα ματς τον Ιούνιο του 2022 και εν συνεχεία με άλλα δύο ματς τον Σεπτέμβριο του 2022 κι αυτό λόγω της διεξαγωγής του Μουντιάλ στο Κατάρ από τις 21 Νοεμβρίου ως τις 18 Δεκεμβρίου.

Επί του παρόντος, το σύστημα διεξαγωγής του EURO 2024 δεν έχει οριστικοποιηθεί και κατά συνέπεια δεν είναι γνωστό αν το UEFA Nations League θα έχει κάποια σύνδεση με τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.