Ισπανία – Γαλλία 1-2: Vive la France! (vids)

Σε ένα παιχνίδι που έγιναν φοβερά πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, η Γαλλία έκανε ακόμα μια μεγάλη ανατροπή, επικράτησε 2-1 της Ισπανίας στο "Σαν Σίρο" και κατέκτησε το πρώτο Nations League της ιστορίας της.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν κόντρα στη ροή του ματς βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Ογιαρθάμπαλ και ενώ είχε προηγηθεί δοκάρι του Ερνάντες, όμως δεν πτοήθηκε. Με την κλάση του Καρίμ Μπενζεμά έφερε το ματς στα ίσια και στο 80′ ο Εμπαπέ ολοκλήρωσε την ανατροπή. Για να φτάσουν, ωστόσο, οι “τρικολόρ” στην κατάκτηση του τροπαίου χρειάστηκαν οι σωτήριες επεμβάσεις του Γιορίς στο φινάλε του αγώνα.

Αλληλοεξουδετέρωση στο πρώτο 45λεπτο

Με… ορμή μπήκε στο παιχνίδι η Γαλλία και μόλις στο 6ο λεπτό θα μπορούσε να είχε πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Πογκμπά με μαγική κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Μπενζεμά, εκείνος πέρασε τον Ουνάι Σιμόν, όμως βγήκε πλάγια και το γύρισμα προς τον επερχόμενο Εμπαπέ δεν βρήκε αντίκρισμα, καθώς απομάκρυνε ο Αθπιλικουέτα.

Μετά το πρώτο τέταρτο, ωστόσο, η Ισπανία ισορρόπησε απόλυτα τον ρυθμό, πήρε μέτρα στο γήπεδο και την κατοχή της μπάλας (66%-34%), όμως δεν δημιούργησε κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία μπροστά από την εστία του Γιορίς.

Οι Γάλλοι από την άλλη πλευρά, δεν έβρισκαν ελεύθερους χώρους για να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και μοιραία οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν στο πρώτο 45λεπτο. Μάλιστα, οι “τρικολόρ” έχασαν και τον Βαράν με πρόβλημα τραυματισμού.

Δοκάρι η Γαλλία, γκολ στην κόντρα η Ισπανία και… απάντηση με Μπενζεμά

Όπως στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου, έτσι και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Γαλλία ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά. Ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφόρησε εξαιρετικά τη μπάλα και στο 63′ άγγιξε το γκολ. Οι “τρικολόρ” σε μία υποδειγματική αντεπίθεση έβγαλαν τον Ερνάντες σε θέση φορ, όμως το βολέ που επιχείρησε ο μπακ της Μίλαν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην αμέσως επόμενη φάση και κόντρα στη ροή του αγώνα η Ισπανία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ογιαρθάμπαλ αξιοποίησε την εξαιρετική μπαλιά του Μπουσκέτς στον κενό χώρο, έμεινε όρθιος παρά την πίεση του Ουπαμεκανό και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι “φούριας ρόχας”, πάντως, δεν χάρηκαν για πολύ το γκολ του Ογιαρθάμπαλ, καθώς ένα λεπτό αργότερα η Γαλλία έφερε και πάλι το ματς σε απόλυτη ισορροπία. Ο Μπενζεμά πήρε τη μπάλα στη γωνία της μεγάλης περιοχής και με ένα απίθανο σουτ νίκησε τον Ουνάι Σιμόν και έγραψε το 1-1.

Ανατροπή με Εμπαπέ

Η Γαλλία δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες. Στο 67′ ο Εμπαπέ προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Ουνάι Σιμόν, όμως έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την ισπανική εστία, ενώ στο 72ο λεπτό ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έχασε ακόμη μία ευκαιρία.

Τελικά, η πίεση απέφερε καρπούς δέκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου. Ο Τεό Ερνάντες βρήκε κάθετα τον Εμπαπέ και ο Γάλλος σταρ, αυτή τη φορά, νίκησε τον Ουνάι Σιμόν και έφερε… τούμπα το παιχνίδι. Μάλιστα, το γκολ ελέγχθηκε από το VAR και παρότι από το replay φάνηκε ο Εμπαπέ να είναι εκτεθειμένος, μέτρησε κανονικά.

Ο Γιορίς κράτησε “όρθια” τη Γαλλία

Στον εναπομείναντα χρόνο η Ισπανία τα έπαιξε όλα για όλα σε μία προσπάθεια να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Έκλεισε τους Γάλλους στο μισό γήπεδο και στο 88′ άγγιξε την ισοφάριση, όμως ο Γιορίς είπε “όχι” στον Ογιαρθάμπαλ και κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του.

Το ίδιο έκανε ο τερματοφύλακας των “τρικολόρ” και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων σε σουτ του Πίνο από το ύψος του πέναλτι, χαρίζοντας τον τίτλο στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε/4-3-3): Ουνάι Σιμόν – Αθπιλικουέτα, Έρικ Γκαρσία, Λαπόρτ, Μίκελ Αλόνσο – Σέρχιο Μπουσκέτς, Γκάβι (75′ Κόκε), Ρόδρι (85′ Φορνάλς) – Ογιαρθάμπαλ, Σαράμπια (60′ Πίνο), Φεράν Τόρες (85′ Μερίνο).

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν/3-4-1-2): Γιορίς – Κουντέ, Βαράν (43′ Ουπαμεκανό), Κιμπεμπέ – Παβάρ (79′ Ντιμπουά), Πογκγμπά, Τσουαμενί, Ερνάντες – Γκριεζμάν – Μπενζεμά, Εμπαπέ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.