Απίθανο! Το γήπεδο της Τίγκρες θα παράγει καύσιμα για… τσιμέντο!

Η Tigres γίνεται η πρώτη ομάδα στο Μεξικό, η οποία θα αξιοποιήσει στο 100% τα σκουπίδια που δημιουργούν οι φίλαθλοι της στα παιχνίδια!

To όνομα της είναι Club de Fútbol Tigres de la Universidad Autónoma de Nuevo León ή απλά Tigres για τους… φίλους, πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο Μεξικό και ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος που θα παράγει καύσιμα για… τσιμέντο στο γήπεδο του!

Στην περιοχή του San Nicolás de los Garza στο Μοντερέι βρίσκεται το Estadio Universitario ή El Volcan (Ηφαίστειο), όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν οι φίλαθλοι της Tigres.

Πρόκειται για ένα αρκετά… γηρασμένο γήπεδο (άνοιξε τις πύλες του το 1967), το οποίο δεν προσφέρει τις ανέσεις των “παλατιών” που έχουν ανοίξει τις πύλες τους τα τελευταία χρόνια στο Μεξικό. Όμως το Estadio Universitario βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το τελευταίο διάστημα μετά την πρωτοβουλία που πήραν οι ιδιοκτήτες της Tigres για την αξιοποίηση του ως πηγή πράσινης ενέργειας!

Μπερδευτήκατε; Τα πράγματα είναι απλά! Η επίσημη ομάδα του Πανεπιστημίου του Νέου Λεόν, έχει παραχωρήσει ένα μεγάλο ποσοστό των μετοχών στον κατασκευαστικό κολοσσό Cemex και η τελευταία βρήκε έναν έξυπνο τρόπο για να αξιοποιήσει τα μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια που μαζεύονται σε κάθε παιχνίδι της Tigres. Θα τα συλλέγει και θα τα μετατρέπει σε εναλλακτική μορφή ενέργειας για την κατασκευή τσιμέντου!

Με αυτόν τον τρόπο, η Tigres θα προσπαθήσει να συμβάλλει με τον δικό της τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς η συγκεκριμένη επεξεργασία σε κάθε αγώνα θα ισοδυναμεί με την μη κυκλοφορία 400 αυτοκινήτων!

“Ως σύλλογος νιώθουμε περήφανοι που θα γίνουμε η πρώτη ομάδα στο Μεξικό, η οποία θα αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό τα σκουπίδια σε κάθε παιχνίδι. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την προστασία του περιβάλλοντος”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Tigres, Μαουρίσιο Κουλέμπρο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας