Γιώργος Γιακουμάκης: To «Χρυσό Καρφί» του MLS (vid)

O Γιώργος Γιακουμάκης έχει ξεκινήσει με εντυπωσιακό τρόπο τη θητεία του στο MLS, στο πέμπτο διαφορετικό πρωτάθλημα που έχει παίξει στην επαγγελματική του καριέρα.

Ο 28χρονος Ηρακλειώτης επιθετικός έχει πετύχει εννέα γκολ σε 12 αγώνες με την Ατλάντα και βρίσκεται στη δεύτερη θέση των σκόρερ, με μόλις ένα τέρμα λιγότερο από τον Μπουάνγκα του Λος Άντζελες.
Στο ισόπαλο 3-3 με τους Chicago Fire τη 14η αγωνιστική, ο Γιακουμάκης πέρασε στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του, σκοράροντας δύο φορές μέσα σε δέκα λεπτά. Με αυτά τα δύο τέρματα που πέτυχε, έγινε μόλις ο έβδομος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος που σκόραρε γκολ σε επτά από τους 10 πρώτους αγώνες του. Eπίσης επέκτεινε το σερί σκοραρίσματος του σε πέντε αγώνες και μαζί με τον Τέλορ Τουέλμαν, είναι οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές στην ιστορία του MLS που βρήκαν δίχτυα, στις πρώτες πέντε συμμετοχές τους στην ενδεκάδα.

Μία αγωνιστική νωρίτερα απέναντι στους Colorado Raptors, πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα που ψηφίστηκε ως το γκολ της αγωνιστικής.
«Μπορώ να σκοράρω και αυτό είναι κάτι που έχω δουλέψει πολύ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια», είπε σε μία από τις πρώτες του συνεντεύξεις ο Έλληνας επιθετικός. «Οι κύριες ικανότητές μου είναι η δύναμή, η κίνηση, η ικανότητά μου να σκοράρω. Και νομίζω ότι είμαι και ψυχικά δυνατός».

Η ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΗΡΘΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ

Πράγματι μέσα σε λίγες λέξεις ο Γιακουμάκης ανέλυσε άριστα τα χαρακτηριστικά του. Μετά τον δανεισμό του στην Γκόρνικ από την ΑΕΚ, τον Αύγουστο του 2020, μετακόμισε στην Ολλανδία και τη Φένλο. Η ομάδα του δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά ο 28χρονος διεθνής επιθετικός «έλαμψε». Πέτυχε 26 γκολ και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην Eredivisie, αφήνοντας στη 2η θέση τον Ντόνιελ Μάλεν (19).

Η Σέλτικ δαπάνησε την τελευταία ημέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου το 2021, περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ και έκανε δικό της τον Γιακουμάκη. Στην πρώτη του σεζόν στη Σκωτία, αναδείχτηκε πάλι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 13 γκολ (17 σε όλες τις διοργανώσεις), οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση δύο εγχώριων τίτλων (πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ) και έγινε δημοφιλής παίκτης μεταξύ των οπαδών της Σέλτικ, οι οποίοι έφτιαξαν ένα άσμα προς τιμήν του, βασισμένο στο τραγούδι 99 Luftballons της Γερμανίδας Nena.

ΤΟ “ΧΡΥΣΟ ΚΑΡΦΙ” ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΑ

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο ο Γιακουμάκης εμφανίστηκε δυσαρεστημένος με τους όρους που του πρόσφερε η Σέλτικ στις διαπραγματεύσεις για νέο συμβόλαιο και τον Φεβρουάριο του 2022, έκανε νέο βήμα στην καριέρα του υπογράφοντας στην Ατλάντα, η οποία πλήρωσε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει στο MLS.
Tα πρώτα βήματα στο νέο του σύλλογο έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα και έχει πολλές πιθανότητες να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ για τρίτη φορά στην καριέρα του, σε τρίτο διαφορετικό πρωτάθλημα. Mετά το τραγούδι που έφτιαξαν οι οπαδοί της Σέλτικ προς τιμήν του, η νέα του ομάδα, του «κόλλησε» παρατσούκλι. Η Ατλάντα χαρακτήρισε τον Γιακουμάκη «Χρυσό Καρφί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.