Με την Οσέρ στην καρδιά

Ο Ζαν Κλοντ Αμέλ άφησε κληρονομιά τη σπάνια φιλοσοφία και ποδοσφαιρική κουλτούρα του.

Δεν είναι πολλοί εκείνοι που επιχειρούν να εκφράσουν την αγάπη τους για ένα σύλλογο μέσα από το όραμα. Αυτό βέβαια δεν ισχύει στην περίπτωση του Ζαν Κλοντ Αμέλ, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο εμβληματικούς προέδρους στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου. 

Μιλούν άλλωστε από μόνα τους τα σαράντα έξι χρόνια του στο θώκο της Οσέρ και η αποδοχή του από το σύνολο του ποδοσφαιρικού κόσμου στη χώρα. 

Ο Αμέλ, πλήρης ημερών, “ταξίδεψε στη γειτονιά των αγγέλων”. Επί των ημερών του η Οσέρ «άκμασε» ποδοσφαιρικά, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και τέσσερα Κύπελλο Γαλλίας, ενώ αγωνίστηκε και στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Πνεύμα προοδευτικό, «ανοικτό» στις καινοτομίες, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του γαλλικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. 

Με την ίδια τετράγωνη λογική και βαθύ συναίσθημα , έστησε το όραμα του για την Οσέρ. Στήριξε την ανάπτυξη του συλλόγου στα τμήματα υποδομής που δημιούργησε και από τα οποία ξεπήδησαν υπό τη φροντίδα του Γκι Ρου, μεταξύ άλλων, ο Ερίκ Καντονά, ο Μπαζίλ Μπολί, ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο Ζαν Μαρκ Φερερί, ο Μπερνάρ Ντιομέντ. 

Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός αποτελούσαν δομικά στοιχεία των σχέσεων και των δημιουργημάτων του, όχι μόνο στην ποδοσφαιρική, αλλά στην ευρύτερη φιλοσοφία ζωής… 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.