Τον ξεχάσατε; Ο Ρεϊμόν Ντομενέκ είναι πάλι εδώ!

Και ξαφνικά μας προέκυψε ένας…ξεχασμένος στο γαλλικό πρωτάθλημα. Ένας τεχνικός που δεν έχει και πολλές συμπάθειες…

Ο Ρεϊμόν Ντομενέκ, έχει μείνει στη μνήμη των φιλάθλων ως ο κύριος υπαίτιος των όσων συνέβησαν στην Εθνική Γαλλίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου, το 2010. Τότε η Γαλλία είχε προκριθεί με προκλητικό τρόπο, καθώς παίζοντας πλέι οφ με την Ιρλανδία για ένα «εισιτήριο» στην τελική φάση, ο Τιερί Ανρί χρησιμοποίησε καθαρά το χέρι του για να κοντρολάρει και στη συνέχεια να «σερβίρει» το πολύτιμο γκολ στον Γκαλάς. Ακολούθησαν σκηνές «ροκ» στην τελική φάση.

Αγωνιστικά; Θλίψη. Τρεις αγώνες, με 2 ήττες και 1 ισοπαλία, έχοντας σκοράρει μόλις 1 φορά. Εξvαγωνιστικά; Άστα να πάνε… Το σκάνδαλο με τη σφοδρή αντιπαλότητα μεταξύ Ντομενέκ και παικτών πήρε ακόμη και πολιτικές διαστάσεις Κατά τη διάρκεια λοιπόν της ήττας από το Μεξικό, μόλις στον 2ο αγώνα της φάσης των ομίλων, ο Νικολά Ανελκά εξαπέλυσε επίθεση με ύβρεις κατά του Ρεϊμόν Ντομενέκ. Την επόμενη μέρα, ο αρχηγός, Πατρίς Εβρά είχε έντονη λογομαχία με τον Ντομενέκ, με τους διεθνείς να απέχουν από τις προπονήσεις για μία ημέρα διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση που είχε ληφθεί για αποπομπή του Ανελκά. 

Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι ο Ρεϊμόν Ντομενέκ δεν έχει έκτοτε και πολλούς φίλους στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Τον ξεχάσαμε λοιπόν, η τελευταία του δουλειά σε ομάδα είναι με τη Λιόν στο μακρινό 1993 και ξαφνικά μετά από μία δεκαετία, στην Boxing Day ο 69χρονος τεχνικός, ανακοινώθηκε από την παραπαίουσα Ναντ. Πήρε τη θέση του Κριστιάν Γκουργκίφ που έφυγε με τον «φτωχό» απολογισμό, των 3 νικών-6 ισοπαλιών-7 ηττών και στο +3 από τη διακεκαυμένη ζώνη. 

Τώρα ο βετεράνος προπονητής είναι σχεδόν ο… «κύριος Δημοφιλής» στη Νάντ. Ένα μήνα αφότου ο Ντομενέκ έκανε μια σοκαριστική επιστροφή στη προπονητική, τα «καναρίνια» εξακολουθούν να αγωνίζονται να ξεφύγουν από την κρίση, συμπληρώνοντας 14 ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, στο χειρότερο σερί της ιστορίας τους! 

Η ήττα της Κυριακής από τη Μονακό, ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα στην εποχή του Ντομενέκ, αλλά ο 69χρονος τεχνικός έγινε κάτοχος ενός άσχημου ρεκόρ, έγινε ο πρώτος τεχνικός στην ιστορία της Ναντ, που δεν καταφέρνει να νικήσει στα πρώτα 5 του ματς, ως υπεύθυνος της ομάδας.
 «Δεν νιώθω συγκλονισμένος. Αυτή η ομάδα έχει ποιότητα, δημιουργεί πιθανότητες να προοδεύσει. Κάποια στιγμή τα πράγματα θα κάνουν κλικ!», είπε γεμάτος αυτοπεποίθηση ο Γάλλος τεχνικός.

Το γκολ του Ρενό Εμόντ μεσοβδόμαδα με τη Σεντ Ετιέν του Σισέ (βασικός ο παίκτης που ανήκει στον Ολυμπιακό), δεν στάθηκε αρκετό για να έρθει η νίκη. Αλλά τα «καναρίνια» που απειλούνται με υποβιβασμό, έδειξαν τουλάχιστον ότι δεν θα πέσουν χωρίς αγώνα!
 «Μετά το παιχνίδι, οι παίκτες ήταν θυμωμένοι! Δεν ήταν αναστατωμένοι, έψαχναν μια απάντηση! Και αυτό θέλω!».

Χωρίς νίκη στην έδρα της από τις 18 Οκτωβρίου, η Νάντ είναι επί του παρόντος στη χειρότερη κατάσταση στην ιστορία της, από πλευράς εντός έδρας αποτελεσμάτων. Οι επόμενες δύο ομάδες που θα επισκεφθούν τη δυτική Γαλλία είναι η Λιλ και η Μαρσέιγ. Περιττό να πούμε ότι είναι κρίσιμοι καιροί για τα «καναρίνια».

«Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη σειρά παιχνιδιών. Δεν θα είναι εύκολο για εμάς! Αλλά σε στιγμές δυσκολίας μαθαίνεις τι είναι ικανή να κάνει η ομάδα σου… Και πιστεύω ότι αυτή η ομάδα είναι πολύ ικανή!».

Από τότε που ο πρώην προπονητής της γαλλικής Εθνικής Ομάδας ανέλαβε τη δουλειά την Boxing Day, οι οπαδοί έχουν χάσει την υπομονή τους. Ο Ντομενέκ είναι ο 15ος προπονητής που ανέλαβε τη Ναντ σε μόλις κάτι παραπάνω από 13 χρόνια… Και η αδυναμία του να οδηγήσει την ομάδα στις νίκες, σημαίνει ότι η κατάσταση πλησιάζει στο απροχώρητο.

Οι μέθοδοι του Ντομενέκ προκαλούν επίσης ανησυχία, καθώς το σχεδόν μόνιμο χαμόγελό του, λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα αποτελέσματα, φαίνεται περίεργο ως αντίδραση. Αλλά κάποιοι υποστηρικτές του λένε ότι «δεν μπορείς να διδάξεις σε ένα παλιό σκυλί, νέα κόλπα!».
«Αυτό το κλαμπ και αυτή η ομάδα χρειάζεται γαλήνη και αυτοπεποίθηση», λέει ο 69χρονος. «Αν δεν δείξω εγώ αυτά τα στοιχεία, τότε ποιος θα το κάνει;».
Η εμπειρία και η σιγουριά για τη δουλειά του, κάνουν τον Ντομενέκ τόσο ψύχραιμο, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του βρίσκεται στη διακεκαυμένη ζώνη; Ή απλά είναι ένας παρηκμασμένος και ξεπερασμένος τεχνικός;

Με μια αδύναμη ομάδα, ενοχλητικούς οπαδούς και ελάχιστα χρήματα για μεταγραφές λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης στο γαλλικό ποδόσφαιρο, η βασιλεία του δύσκολα θα μπορούσε να είναι μαγευτική, το πιο πιθανό είναι να τελειώσει με τη Ναντ στη Ligue 2…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.