Όλα όσα έγιναν στην 8η αγωνιστική της Ligue 1 (videos)

Με την τρίτη διαδοχική απώλεια βαθμών της Μαρσέιγ, η οποία έμεινε στο 1-1 με τη Ρεν, έπεσε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Νίκη για Σεντ Ετιέν και Στρασμπούρ.

Με την τρίτη διαδοχική απώλεια βαθμών της Μαρσέιγ, η οποία έμεινε στο 1-1 με τη Ρεν, έπεσε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Νίκη για Σεντ Ετιέν και Στρασμπούρ.


ΜΑΡΣΕΪΓ – ΡΕΝ: 1-1 

Νωρίς βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ η ομάδα του Βίλας Μπόας από το αυτογκόλ του Σακάι (19’), ωστόσο έβγαλε αντίδραση. Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Τσαλέτα-Τσαρ ισοφάρισε σε 1-1, ωστόσο η Μαρσέιγ δεν κατάφερε να φτάσει στην ολική ανατροπή, χάνοντας για τρίτο σερί ματς βαθμούς.


ΝΙΜ – ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ: 0-1

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε η Σεντ Ετιέν επί της Νιμ, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα. «Χρυσός» σκόρερ για τους «στεφανουά», που ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, ήταν ο Ντεμπισί (68’).

ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ– ΜΟΝΠΕΛΙΕ: 1-0

Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε η Στρασμπούρ, κάμπτοντας την αντίσταση της Μονπελιέ και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, που χάρισε το «τρίποντο» στη Στρασμπούρ, σημείωσε στο 25’ ο Αζόρκ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Μονπελιέ έχασε πέναλτι με τον Σκούλετιτς. 

ΜΠΟΡΝΤΟ–ΠΑΡΙ 0-1

Για άλλη μία φορά ο «φευγάτος» το καλοκαίρι Νεϊμάρ έδωσε τη λύση στο επιθετικό πρόβλημα της Παρί Σεν Ζερμέν. Με γκολ του Βραζιλιάνου σταρ στο 70ο λεπτό η ομάδα του Τόμας Τούχελ επικράτησε 1-0 στο «Μαμούτ Ατλαντίκ» της Μπορντό, παραμένοντας στην κορυφή της Λιγκ 1 μετά από 8 αγώνες. 

Ο Νεϊμάρ έχει δώσει συνολικά 9 βαθμούς στην Παρί, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ για 3ο αγώνα εφέτος. Σημαντικό γεγονός για την ομάδα του Τούχελ, η επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Εμπαπέ, ο 20χρονος άσος που έδωσε πνοή στην ομάδα του με την είσοδο του στο παιχνίδι στην τελευταία μισή ώρα, δίνοντας μάλιστα την ασίστ στο γκολ του Βραζιλιάνου. 
O Εμπαπέ σε 30 λεπτά συμμετοχής, είχε 5 τελικές προσπάθειες (οι 3 στην εστία), περισσότερες απ΄ότι είχε όλη η Μπορντό σε 90 λεπτά παιχνιδιού (4 τελικές, η μία στην εστία)!

ΛΙΟΝ-ΝΑΝΤ 0-1

Μετά από 23 ολόκληρα χρόνια η Ναντ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Λιόν και με την 5η νίκη στα 6 τελευταία παιχνίδια παρέμεινε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Το μοναδικό γκολ επιτεύχθηκε στο 58ο λεπτό όταν μετά την προσπάθεια του Σαμουέλ Μουτουσαμί, η μπάλα κόντραρε στον Φερνάντο Μαρσάλ και κατέληξε στα δίχτυα του Άντονι Λόπες.

ΝΙΣ-ΛΙΛ 1-1
Στο ντέρμπι του «Αλιάνζ Ριβιέρα» οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ντόλμπεργκ στο 13΄ και η Λιλ ισοφάρισε 11 λεπτά αργότερα με τον Βραζιλιάνο Λουίς Αραούχο.

ΑΝΖΕ-ΑΜΙΑΝ 1-1
Η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος σε αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, η Ανζέ δεν κατάφερε να νικήσει στην έδρα της την Αμιάν. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 13ο λεπτό με τον Μεντόζα, αλλά η ομάδα του Μουλέν κατάφερε να μην φύγει ηττημένη, καθώς ισοφάρισε με τον Αλιουί στο 83΄, το 3ο γκολ στις 2 τελευταίες αγωνιστικές για τον Αλγερινό. 

ΜΟΝΑΚΟ-ΜΠΡΕΣΤ 3-1
Είχε ξεχάσει τι πάει να πει νίκη η ομάδα του Πριγκιπάτου, αλλά έχει καταφέρει να πετύχει 2 σερί νίκες στις 2 τελευταίες αγωνιστικές. Τελευταίο «θύμα» για το συγκρότημα του Λεονάρντο Ζαρντίμ η Μπρεστ, η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Η Μονακό προηγήθηκε 3-0 με τα γκολ του Μπεν Γεντέρ στο 26΄, του Σλιμανί στο 62΄(πέναλτι) και του Ζέλσον Μάρτινς. Η Μπρεστ απλώς μείωσε στο 77΄με τον Μεντί.

ΜΕΤΣ- ΤΟΥΛΟΥΖ  2-2

Ματς με απίστευτη εξέλιξη στο «Σταντ Σεν Σιμφοριάν» και με άνθρωπο της τελευταίας στιγμής για την Τουλούζ, τον Ευθύμη Κουλούρη. Ο νεαρός επιθετικός, πέρασε στο παιχνίδι στο 79ο λεπτό και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων σκόραρε για 3η φορά εφέτος ισοφαρίζοντας σε 2-2. Είχε προηγηθεί στο 4ο λεπτό με τον Ντιαλό η Μετς. Ισοφάρισε ο Σαϊντ στο 86΄και με το εύστοχο πέναλτι του Νιάν στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Μετς πίστεψε ότι θα πα΄ρει το τρίποντο, αλλά ο Κουλούρης είχε αντίθετη άποψη.

ΡΕΜΣ ΝΤΙΖΟΝ 1-2
Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Ντιζόν, με ανατροπή μάλιστα. Βρέθηκε να χάνει με το γκολ του Σαβαλερέν στο 17ο λεπτό, αλλά κατάφερε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο με τα γκολ του Ταβάρες στο 19΄και του Μπαλντέ στο 48΄. Ως αλλαγή πέρασε στο 61ο λεπτό, ο Τάσος Δώνης για την Ρεμς. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.