Ιστορική πρώτη νίκη της Παρί στο Βελοντρόμ!

Μαρσέιγ – Παρί 2-3

Πλούσιο σε γκολ και θέαμα το παιχνίδι ανάμεσα σε Μαρσέιγ και Παρί στο τελικό 2-3. Η Παρί πήρε ιστορική πρώτη νίκη στο Βελοντρόμ με εξαιρετικό Σιναγιόκο.

Οι φιλοξενούμενοι με το καλημέρα προηγήθηκαν στο πρώτο λεπτό με τον Σιναγιόκο. Στο 8 o Γκουιρί ισοφάρισε και στο 19 ο Σιναγιόκο έβαλε ξανά την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο Γκουιρί στο 54 ισοφάρισε και ο μεγάλος πρωταγωνιστής από το Μάλι, στο 86 έκανε χατ τρικ και διαμόρφωσε το τελικό 3-2!

Τρουά – Στρασβούργο 2-6

Εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη για το Στρασβούργο που το έφερε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς.

Αν και η Τρουά προηγήθηκε με τον Μίλε στο 9ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι, έκαναν ολική ανατροπή μέσα σε 2 λεπτά. Στο 40 ο Ορτέγκα ισοφάρισε και στο 42 ο Σόουζα έκανε το 1-2. Στο δέυτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 57, ο Ρέινα έκανε το 3-1 ενώ ο Άμο Αμέγιο μέσα σε τρία λεπτά πέτυχε δύο γκολ στο 85 και 88 για το 5-1! Στο δέυτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χάρντερ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 6-1 και το τελικό 6-2 διαμόρφωσε ο Λε Ντουαρόν στο 90+5.

Ανζέ – Ρεν 1-2

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την ομάδα του Εζ που την φέρνει σε ισοβαθμία στη δεύτερη θέση με Λιόν και Λιλ.

Ο Φρανκόφσκι άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό και με αυτογκολ του Λεφορ στο 17 έγινε το 0-2 για τους φιλοξενούμενους. Το τελικό 1-2 διαμόρωσε ο Άρκους στο 35. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Νις – Λε Μαν 1-1
Στο «Allianz Riviera», η Νις αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Λε Μαν. Οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν το γήπεδο στο 13ο λεπτό, όταν ο Αντίλ Μπουραμπά άνοιξε το σκορ με φοβερό σουτ. Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς λίγο πριν την ανάπαυλα, με τον Ελί Γουάχι να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 44′. Στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τις εκατέρωθεν κάρτες και τις προσπάθειες για το νικητήριο τέρμα, το σκορ παρέμεινε αμετάβλητο.

Χάβρη – Μπρεστ 1-2
Στο «Stade Océane», η Μπρεστ πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στη Χάβρη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 12′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καμορί Ντουμπιά, ενώ οι ισορροπίες άλλαξαν οριστικά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45′), όταν ο Τζούνιορ Μουανγκά αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα αφήνοντας τη Χάβρη με δέκα παίκτες. Ο Ντουμπιά χτύπησε ξανά στο 51′ διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του, με τους γηπεδούχους απλώς να μειώνουν στη συνέχεια σε 1-2, με πέναλτι του Φοφανά χωρίς όμως να αλλάξουν τη μοίρα του αγώνα. Οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 45 όταν αποβλήθηκε ο Μουάνγκα.

Λανς – Λοριάν 0-1

Η Λανς ηττήθηκε εντός έδρας από την Λοριάν, για την τρίτη αγωνιστική της Ligue 1, με τον Πάνο Κατσέρη να συνδράμει στη νίκη των φιλοξενούμενων με ασίστ.

Παρί Σεν Ζερμέν – Μονακό 1-2

Με τον Μαρκίνιος στο 31΄ άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι οι οποίοι στη συνέχεια χρειάστηκαν και τη βοήθεια της τύχης προκειμένου να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους.

Πράγματι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου, οι Παριζιάνοι κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα στο σκορ.

Ωστόσο στο 58΄ ο Ναζίνιο έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μουζαμπό στο 72΄.

Η ομάδα του Πριγκηπάτου φιγουράρει μόνη στην κορυφή έχοντας το απόλυτο, ενώ με μόλις δύο βαθμούς και μία ήττα μετά από 3 αγωνιστικές, η Παρί βρίσκεται απρόσμενα στα… χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα.

ημαντικό βήμα για να «σβήσει» την πικρία από τον – σχετικά – πρόσφατο αποκλεισμό από το Champions League έκανε η Λιόν επικρατώντας της Οσέρ 3-1, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τη League 1.

Λιόν – Οσέρ 3-1

Αποφασισμένη για τη νίκη ήταν η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα μετά και το – παρ’ ολίγον – κάζο με τη Χάβρη που γλίτωσε την τελευταία στιγμή και το έδειξε από την αρχή. Με δύο γρήγορα γκολ των Μπασέ και Ατεκάμ «καθάρισε» από νωρίς την υπόθεση «νίκη» παρότι δέχθηκε τη μείωση στο 42′ σε 2-1. Ωστόσο, η αντίδραση ήρθε στο δεύτερο μέρος με τον Νουαμά να κάνει το 3-1 στο 53′ «σφραγίζοντας» από νωρίς το τρίποντο.

Τουλούζ – Λιλ 0-1

Η Λιλ με δύσκολη νίκη εκτός έδρας κόντρα στην Τουλούζ.

Η Τουλούζ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς μόλις στο τρίτο λεπτό, με δυνατό σουτ του Κάσερες με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι!

Στο 35 οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι ωστόσο ο διαιτητής αφού ήλεγξε την φάση απεφάνθη πως δεν υπάρχει καμία παράβαση. Η πίεση από την ομάδα του Ασκου συνεχίστηκε και στο 38 ο Χιντάλγκο έπιασε δυνατό σουτ με τους αμυντικούς της Λιλ να απομακρύνουν με δυσκολία την μπάλα.

Ο ίδιος παίκτης ένα λεπτό αργότερα με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στην γωνία με τον Οζέρ να σώζει! Στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουέντα στο 73 με κεφαλιά άνοιξε το σκορ κάνοτας το 0-1 για τους λιλουά!

Στο 75 ο Τένγκστεντ από το ύψος του πέναλτι αστόχησε για λογαριασμό της Τουλούζ!