ΠΣΖ – Λυών 0-1 : Η Λυών νίκησε το φάντασμα της Παρί (hls)

Η Λυών του Λοράν Μπλαν έφυγε με την νίκη από το Παρκ ντε Πρενς για δεύτερη φορά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Σκόρερ του 1-0 απέναντι στην τραγική Παρί Σεν Ζερμέν ο Μπαρκολά.

Δέκα λεπτά πίεση και μετά μόνο Λυών

Η Παρί μπήκε δυναμικά στο γήπεδο και έφτιαξε φάσεις στο πρώτο οκτάλεπτο αλλά ήταν άστοχη με Βιτίνια (4′) και Εμπαπέ (9′).

Η Λυών πήρε θάρρος μετά το πρώτο τέταρτο, έφτιαξε δύο φάσεις στην κόντρα και τις έχασε με Τιάγο Μέντες (15′) και Λακαζέτ (18′) και κέρδισε πέναλτι στο 36ο λεπτό.

Και αυτό όμως το έχασε καθώς η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι από την εκτέλεση του Λακαζέτ (39′). Ημίχρονο χωρίς γκολ.

Ζωντανή λόγω Ντοναρούμα

Το δευτερο ημίχρονο άρχισε με τον ίδιο ρυθμό. Με την Παρί ακίνδυνη και τελικά την Λυών να παίρνει προβάδισμα με τον Μπαρκολά (56′) ενώ είδε τον Ντοναρούμα με δύο σπουδαίες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Μπαρκολά (67′) και Ντεμπελέ (69′) να κρατάει την Παρί στο ματς.

Η Παρί είχε την καλύτερη στιγμή της με ένα σουτ του Εμπαπέ στο 90ο λεπτό αλλά ο Λόπες ήταν σε ετοιμότητα. Η Λυών νίκησε 1-0 και πέτυχε την δεύτερη νίκη της τα τελευταία 15 χρόνια μέσα στο Παρίσι. O Λοράν Μπλαν επέστρεψε στο Παρίσι μετά από επτά χρόνια ως αντίπαλος και έφυγε νικητής.

ΠΣΖ : Ντοναρούμα – Ντανίλο, Μαρκίνιος, Μπιτσιαμπού (60′ Εκιτίκε) – Χακίμι, Βιτίνια, Βεράτι (60′ Ρουίθ), Σάντσες (74′ Ζαΐρ-Εμερί), Ν. Μέντες – Μέσι, Εμπαπέ

Λυών : Λόπες – Ντιομαντέ, Λόβρεν, Λουκεμπά – Κουμπεντί (63′ Κακερέ), Λεπενάν (63′ Τολισό), Τ. Μέντες, Ταλιαφίκο – Σερκί (69′ Αουάρ), Σαρ (23′ Μπαρκολά), Λακαζέτ (69′ Ντεμπελέ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.