Αζαξιό-Μονακό 0-2: Περίπατος στην Κορσική (hls)


Η Μονακό νίκησε με 2-0 στην Κορσική την Αζαξιό, επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τρία ματς και με τη 16η νίκη στη σεζόν πλησίασε την πρώτη τριάδα της βαθμολογίας μετά από 28 αγωνιστικές στη Γαλλία, μετρώντας 54 βαθμούς, στο -3 από τη δεύτερη Λανς (έχει 56 η Μαρσέιγ), σε σπουδαία μάχη τριών ομάδων για το Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

Το 0-1 ο Μπεν Γιεντέρ με προβολή στο 27΄, μετά την απομάκρυνση του Λερουά σε κεφαλιά του Μαριπάν από φάουλ του Ενρίκε. Κόκκινη κάρτα στον Μπαγιαλά της Αζαξιό στο 53′. Το 0-2 ο Ντιατά από πάσα του Καμαρά στο 84′.

Η Αζαξιό, χαμένη με 7-1 στο ματς του πρώτου γύρου, με την 19η ήττα στη σεζόν και με μόλις μια νίκη στα επτά τελευταία ματς έμεινε στην τελευταία τετράδα της βαθμολογίας με 21 βαθμούς, σε δύσκολη μάχη παραμονής, με δεδομένο ότι υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες στο τέλος της σεζόν ενόψει αναδιάρθρωσης όλων των κατηγοριών στη Γαλλία.

Έξι ματς αήττητη η Μονακό από το 2006 και στις δυο έδρες με την Αζαξιό, έχει 5 νίκες και 4 ήττες σε 9 ματς στην Κορσική.

Η Αζαξιό, χειρότερη επίθεση στα 20 γκολ είναι η μοναδική ομάδα στη Ligue1 με μονό αριθμό επίτευξης εντός έδρας γκολ (9), τρίτη χειρότερη στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μετά από Κρεμονέζε (7) και Σαμπντόρια (3).

Η Μονακό, με τη δεύτερη επίθεση στη λίγκα με 57 γκολ, σκοράρει 19 σερί εκτός έδρας παιχνίδια 41 γκολ, ρεκόρ στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο αρχηγός της Μονακό Μπεν Γιεντέρ, τρίτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 17 γκολ, και με χατ-τρικ στο 7-1 του πρώτου γύρου έγινε ο 3ος παίκτης της ομάδας που φτάνει τα 80 γκολ στη Ligue1, μετά τους Ονίς (157) και Κοσού (97).

Ο Έμπολο της Μονακό με 5 γκολ με κεφαλιές είναι ο δεύτερος καλύτερος και πιο αποδοτικός μετά τα 8 γκολ με κεφαλιά του Χάρι Κέιν της Τότεναμ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.