Ρουσλάν Μαλινόφσκι: Ο “νέος Παγέτ” είναι εδώ! (vid)

Ο Ρουσλάν Μαλινόφσκι εντάχθηκε στην Ολιμπίκ Μαρσέιγ ως δανεικός από την Αταλάντα, με την προοπτική να γίνει μόνιμη η μετακίνησή του στο τέλος της σεζόν.

Πολύ γρήγορα έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στους “δύσκολους” οπαδούς της γαλλικής ομάδας, αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Σκόραρε στο πρωτάθλημα το Σάββατο, στην ήττα από τη Νις στη Logue 1 και λίγες ημέρες αργότερα, με πολύ ωραίο σουτ έδωσε τη νίκη-πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν στη φάση των “16” του Κυπέλλου Γαλλίας. Με αυτές τις εμφανίσεις του, ο Ουκρανός διεθνής, μπορεί να προσθέσει δύναμη, σε μια ήδη ισχυρή ομάδα.

Η Σαχτάρ δεν τον πίστεψε στο ξεκίνημα της καριέρας του, αλλά η Γκενκ έπαιξε στοίχημα με το ταλέντο του Μαλινόφσκι, υπογράφοντας τον πρώτα με διετή δανεισμό, πριν μονιμοποιηθεί για μόλις 2 εκατομμύρια ευρώ το 2017. Και βέβαια η βελγική ομάδα κέρδισε πανηγυρικά το στοίχημα.
Με 13 γκολ και 12 ασίστ οδήγησε τη Γκενκ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2018-19 και αναδείχτηκε “Παίκτης της Σεζόν” στο Βέλγιο. Ετσι ο 29χρονος δεν έμεινε μακριά από τα χέρια μεγαλύτερων συλλόγων. Η Αταλάντα κέρδισε τον αγώνα για την απόκτηση του, προλαβαίνοντας τη Νάπολι, τη Σαμπντόρια και τη Βαλένθια, καταβάλλοντας 15 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι του 2019.

Παίκτης που δεν φοβάται να βγει μπροστά στα μεγάλα παιχνίδια, είναι χαρακτηριστικό, ότι το πρώτο του γκολ για την Αταλάντα, ήρθε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι στο UEFA Champions League, ενώ μετράει 4 γκολ σε έξι αναμετρήσεις με τη Γιουβέντους. Το πρώτο του γκολ μάλιστα, έδωσε στην Αταλάντα την πρώτη της νίκη κόντρα στη Γηραιά Κυρία εδώ και 20 χρόνια, αν και το δεύτερο τέρμα του, δεν ήταν αρκετό για να κερδίσει τη Γιούβε στο Coppa Italia τον Μάιο του 2021.

Σε δύο από τις τρεις πλήρεις περιόδους του στην Αταλάντα, η ομάδα του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι τερμάτισε τρίτη και τη σεζόν εκείνης της διαδρομής μέχρι τον τελικό του Coppa Italia, ο Μαλινόφσκι είχε 12 ασίστ στο πρωτάθλημα.
Η αδιαμφισβήτητη ποιότητα του Μαλινόφσκι, θα αποδειχθεί χρήσιμη για τον Ιγκόρ Τούντορ στη Μαρσέιγ τους επόμενους έξι μήνες, αν όχι και μετά, καθώς ο Κροάτης τεχνικός δεν έχει κρύψει, ότι ο Ουκρανός αποτελούσε βασικό στόχο του και το περασμένο καλοκαίρι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.