Πάρτι της Στρασμπούρ και στην έδρα της Μπορντό! (video)

Μετά την Παρί Σεν Ζερμέν, ήταν η σειρά των Γιρονδίνων να υποκύψουν στους απίθανους Αλσατούς, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με 3-0.

Μετά την Παρί Σεν Ζερμέν, ήταν η σειρά των Γιρονδίνων να υποκύψουν στους απίθανους Αλσατούς, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με 3-0.

Η ζωή της Μπορντό ήταν εξ αρχής δύσκολη, από τη στιγμή που ο Γκουβερνέκ δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Μάλκομ, δηλαδή τον παίκτη που μπορεί με την εκτελεστική δεινότητά του και την δημιουργική ικανότητα να κάνει τη διαφορά. Κι οι Αλσατοί της Στρασμπούρ, με την ψυχολογία στο ζενίθ, μετά την τεράστια νίκη επί της Παρί Σεν Ζερμέν την προηγούμενη αγωνιστική, έκαναν την ιδανική εκκίνηση, αφού στο 107ο δευτερόλεπτο άνοιξαν το σκορ. Ο Οτάβιο έκανε το λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Τεριέ είδε την κίνηση του Μπαοκέν, ο οποίος με την πρώτη επαφή του απέφυγε τον Γιοβάνοβιτς και με τη δεύτερη έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Κοστίλ για το 0-1.

Από εκεί και πέρα οι Γιρονδίνοι είχαν την κατοχή, ωστόσο στα 30 τελευταία μέτρα δεν ήταν απειλητικοί, δεν είχαν ιδέες και ήταν προβλέψιμοι, μόνο ο Καφού με τον Μεντί προσπαθούσαν να κάνουν το διαφορετικό. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 38′ ο Λιενάρ, καλύτερος παίκτης του μήνα Νοεμβρίου για τη Στρασμπούρ, πέτυχε και δεύτερο γκολ για τους φιλοξενούμενους με άπιαστο φάουλ, με την εξέδρα να αρχίζει τις έντονες αποδοκιμασίες εις βάρος των Γιρονδίνων. 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη χειρότερο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μπορεί να γλίτωσαν το τρίτο γκολ στο 49′ και στο 52′ από τους Τεριέ και Μπαοκέν, κάτι που δεν συνέβη στη φάση του 65. Ο Τεριέ πήρε τη μπάλα λίγο πιο κάτω από τη σέντρα, την κουβάλησε με άνεση ως τα όρια της μεγάλης περιοχής της Μπορντό, δίχως κάποια ιδιαίτερη ενόχληση για να επιτύχει με περισσή άνεση το 0-3! Μάλιστα οι Στρασμπουρζουά έφτασαν κοντά και στο 0-4, αλλά η κοντινή κεφαλιά του Ντα Κόστα στο 75′ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. 

Η λήξη του αγώνα βρήκε τους Γιρονδίνους να αποδοκιμάζονται έντονα από τους απογοητευμένους φιλάθλους τους, που είδαν την Στρασμπούρ να πηγαίνει στους 21 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της στους 20 τη Μπορντό.

Στα αξιοσημείωτα η είσοδος των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο υπό τους ήχους ενός τραγουδιού του Τζόνι Χάλιντεϊ, εις μνήμην του Γάλλου ροκ σταρ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη, νικημένος από την επάρατο νόσο. Για να τον τιμήσει η γαλλική λίγκα αποφάσισε να αναλάβει τη σχετική δράση αυτό το αγωνιστικό τριήμερο σε όλα τα γήπεδα της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας. 

Μπορντό: Κοστίλ – Καρίκ, Τουλαλάν (αρχ.), Γιοβάνοβιτς, Σαμπαλί –  Οτάβιο (36′ Σανκαρέ), Λεράγκερ –  Βάντα (66′ Πλάσιλ), Καφού, Ντε Πρεβίλ –  Μεντί

Στρασμπούρ:
Ουκίτζα –  Λαλά, Μανγκάν (αρχ.), Κονέ (41′ Σαλμιέ), Σεκά –  Γκριμ, Λιενάρ, Αολού, Τεριέ (74′ Σακό) –  Ντα Κόστα, Μπαοκέν (88′ Σααντί) 

STAT ATTACK 

Ο Μπαοκέν έχει σκοράρει και στα τέσσερα ματς της φετινής σεζόν στα οποία έχει ξεκινήσει βασικός.

Η Μπορντό έχει μόλις μία νίκη στα δέκα τελευταία ματς πρωταθλήματος, μετρώντας δύο ισοπαλίες και επτά ήττες.

Οι Αλσατοί στους έντεκα τελευταίους αγώνες της Ligue 1, έχουν γνωρίσει μόλις μία ήττα, εκείνη από την Τρουά στις 4 Νοεμβρίου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.