Λιόν: Περνάει σε αμερικανικά χέρια

Παρά το αρχικό προβάδισμα του Φόστερ Τζίλετ, όλα δείχνουν πως το πλειοψηφικό πακέτο του γαλλικού συλλόγου καταλήγει στα χέρια του Αμερικανού Τζον Τέξτορ.

Σε αμερικανικά χέρια περνάει το πλειοψηφικό πακέτο της Λιόν, στην οποία πρόεδρος/μεγαλομέτοχος από το 1987 είναι ο Ζον Μισέλ Ολάς.

Ο Τζον Τέξτορ φαίνεται να είναι ο εκλεκτός του διοικητικού συμβουλίου, καθώς ο Φόστερ Τζίλετ, που είχε κάνει πιο ελκυστική πρόταση (περίπου 600 εκ. ευρώ) δεν παρουσίασε εντός των ορισθέντων χρονικών ορίων τις απαραίτητες οικονομικές εγγυήσεις, κάτι που έκανε ο Τέξτορ.

Το διοικητικό συμβούλιο των «Λιονέ» επρόκειτο να συνεδριάσει την Τρίτη (21/6) ωστόσο εκτάκτως ορίστηκε για το βράδυ της Δευτέρας, κάτι που ερμηνεύεται ως προάγγελος εξελίξεων.

Υπενθυμίζεται πως πέραν του Ολάς που κατέχει το 27,7% των μετοχών (θα πουλήσει μέρος των μετοχών του), το μερίδιό τους θα πουλήσουν οι Pathé (19,38 %) και IDG (19,85 %).

Πρώτη υποχρέωση του νέου ιδιοκτήτη, βάσει των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει, είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 90 εκ. ευρώ εντός των πρώτων ημερών από την απόκτηση των μετοχών.

Ο Τέξτορ έχει ήδη στα χέρια του το 40% των μετοχών της Κρίσταλ Πάλας, ενώ διαθέτει μετοχές τόσο στην βραζιλιάνικη Μποταφόγκο όσο και στη βελγική Μόλενμπεϊκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.