Εμπαπέ: Έμεινε εκεί που γράφει ιστορία

Ο Κιλιάν Εμπαπέ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και πρώτος στις ασίστ στο Σαμπιονά κι επεκτείνοντας τη συνεργασία του με την ΠΣΖ μέχρι το 2025, έμεινε εκεί που γράφει ιστορία

Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τη Μετζ για την τελευταία αγωνιστική στο φετινό Σαμπιονά, η ΠΣΖ ανακοίνωσε με τον Νάσερ Αλ Κελαϊφί στο κέντρο του γηπέδου και τον Κιλιάν Εμπαπέ δίπλα του, την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών μέχρι το 2025. Οι φίλοι των Παριζιάνων ανέβηκαν στους «επτά ουρανούς».

Ήταν ακόμη μία ιστορική σεζόν για το Γάλλο αστέρα που βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκοσμίου ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος με τη Ρεάλ Μαδρίτης να τον διεκδικεί. Την ίδια ώρα εκείνος έγραφε στο Σαμπιονά την επόμενη σελίδα με τα εντυπωσιακά κατορθώματα του.

Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και πρώτος σε ασίστ! Κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία της στατιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος.

Ο Εμπαπέ κατέκτησε επίσης – εκτός από τον τίτλο του πρωταθλήματος με την ομάδα του – κι εκείνον του καλύτερου ποδοσφαιριστή στη φετινή Ligue 1.

Ο 23χρονος σημείωσε 28 γκολ και μοίρασε 17 ασίστ, έχοντας συμμετοχή στα 45 από τα συνολικά 90 γκολ της ομάδας του.

Μάλιστα ο τίτλος του πρώτου σκόρερ φαίνεται ότι του έχει γίνει συνήθεια καθώς έγινε δικός του για τέταρτη διαδοχική σεζόν. Είναι μόλις η 3η φορά στην ιστορία του Σαμπιονά που ένας ποδοσφαιριστής αναδεικνύεται επί μία τετραετία πρώτος σκόρερ. Είχε προηγηθεί ο Κάρλος Μπιάνκι για τέσσερα χρόνια αρχής γενομένης το 1976 και ο Ζαν Πιερ Παπέν που έχει το ρεκόρ με πέντε χρονιές (1988 – 1992) στην πρώτη θέση του πόντιουμ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.