Γαλλία: Aποσύρθηκε ο Κοσιελνί

Ο πρώην αρχηγός της Άρσεναλ, Λοράν Κοσιελνί, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο, αφού αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για ρατσισμό από την ομάδα Ultras της Μπορντό (UB87).

Αναφέρεται ευρέως ότι ο Κοσιελνί και ο Μπενιό Κοστίλ κατηγορήθηκαν για «ρατσιστική συμπεριφορά που επέδειξαν μερικές φορές», την οποία το δίδυμο διαψεύδει έκτοτε σε δήλωση που είδε το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή (25/03).

Ο Γάλλος αμυντικός εξήγησε τον αντίκτυπο που είχαν οι κατηγορίες στην οικογένειά του, ενώ περισσότερα από 30 άτομα που επίσης εμπλέκονται αρνήθηκαν έκτοτε τους ισχυρισμούς.

Ο 36χρονος δημοσίευσε τη δήλωση μέσω της εφημερίδας “Sud Ouest”, η οποία έγραφε: «Μετά το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Sud Ouest” στις 22 Μαρτίου 2022 με τίτλο «Μπορντό, Κοστίλ και Κοσιελνί, κατηγορίες για ρατσισμό που σοκάρουν», ο τελευταίος έμεινε έκπληκτος, σοκαρισμένος αλλά και λυπημένος από τις δηλώσεις που έκανε ένας από τους εκπροσώπους της ομάδας οπαδών “Ultramarines 87” εναντίον του, τις οποίες έκανε ευρύτερα γνωστές ο Τύπος.

«Αμφισβητεί σθεναρά αυτές τις κατηγορίες που τον βλάπτουν σοβαρά και που έχουν επιπτώσεις στην οικογένειά του και στους γύρω του. Σχετικά με αυτό, ο Κοσιελνί υπογραμμίζει ότι το ρεπορτάζ της εφημερίδας που “ανακάτεψε” περισσότερα από τριάντα άτομα (σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημοσιογράφου), τα οποία αρνήθηκαν επισήμως την υποτιθέμενη ρατσιστική συμπεριφορά του Κοσιελνί.

«Σε αυτό το σημείο, ο Κοσιελνί σκοπεύει να διευκρινίσει ότι αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του, αν και θα προτιμούσε να βοηθήσει τον σύλλογο στον αγωνιστικό χώρο.

Γνωρίζοντας ότι η Μπορντό βρισκόταν σε δύσκολη θέση, αποδέχτηκε την πρόταση που έγινε για να αναλάβει ένα νέο ρόλο και να αποδεσμεύσει τον μισθό του ως απόδειξη της ανησυχίας που έχει για τα καλύτερα συμφέροντα του συλλόγου».

Ο Κοσιελνί σταματά το ποδόσφαιρο έχοντας κατακτήσει 3 Κύπελλα Αγγλίας κι άλλα τόσα Κομιούνιτι Σιλντ με την Άρσεναλ, ενώ χρίστηκε 51 φορές διεθνής με την Εθνική Γαλλίας.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει ένα άσχημο τέλος στην περίοδο που φόρεσε την φανέλα της Μπορντό, με τον έμπειρο αμυντικό να απομακρύνεται από τους “γιρονδίνους” τον Ιανουάριο λόγω του υψηλού μισθού του και της σειράς των κακών του εμφανίσεων.

Ήταν επίσης μια θλιβερή περίοδος για την Μπορντό, η οποία βρίσκονται στην τελευταία θέση της Ligue 1 με μόλις 22 βαθμούς σε 29 αγώνες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.