Οι «σκύλοι» δαγκώνουν ξανά…

Ο Τζόναθαν Ντέιβιντ σκοράρει με συνέπεια, η Λιλ συμπλήρωσε τρεις σερί νίκες και πλέον οι «σκύλοι» κατέβηκαν από τον καναπέ…

Οι πρωταθλητές Γαλλίας δείχνουν «ξανά τα δόντια τους». Η Λιλ, στα τελευταία τρία παιχνίδια της στο Σαμπιονά, ανακάλυψε ξανά τα ξεχασμένα στοιχεία της περυσινής της ταυτότητας και πλέον η ομάδα του Ζοσλέν Γκουρβενέκ επιδεικνύει το καλύτερο τρέχον νικηφόρο σερί από όλες τις ομάδες.

Αλήθεια τί άλλαξε; Προφανώς ο Γκουρβενέκ  βρήκε την ευκαιρία κατά την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος να δουλέψει πάνω στο πρώτο δείγμα που είχε από την αρχή της σεζόν.  Έκτοτε και μέχρι τη δεύτερη διακοπή η Λιλ συγκέντρωσε σε πέντε ματς, εννέα βαθμούς, ενώ στα πρώτα τέσσερα είχε συγκεντρώσει μόλις πέντε.

Μόνο η ΠΣΖ, η Λανς που κατέκτησαν δώδεκα και η Μονακό με δέκα βαθμούς αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικές στο συγκεκριμένο διάστημα.

Η καθαρή νίκη στο τελευταίο παιχνίδι επί της Μαρσέιγ αποκατέστησε επιπλέον και την ψυχολογία της πρωταθλήτριας και υποστύλωσε την ανασταλτική σιγουριά, καθώς ήταν το πρώτο ματς στο φετινό Σαμπιονά που κράτησε ανέπαφη την εστία της.

Την ίδια ώρα ο Γκουρβενέκ βρίσκει στο πρόσωπο του Τζόναθαν Ντέιβιντ τον πυλώνα της επίθεσης. Ο Καναδός έχει σκοράρει τα πέντε από τα τελευταία 6 γκολ της Λιλ στο πρωτάθλημα, έχοντας ραντεβού με τα δίχτυα διαδοχικά στα τελευταία τρία ματς που κατέληξαν σε ισάριθμες νίκες των «λιλουά».

Μάλιστα έχει ήδη τοποθετήσει τα έξι γκολ που πέτυχε στα πρώτα εννέα ματς της σεζόν ως τη δεύτερη καλύτερη επίδοση για ποδοσφαιριστή της Λιλ μέσα στον 21ο αιώνα.

Ζονατάν Μπαμπά                   2018/19          7 γκολ

Βίκτορ Οσίμχεν                       2019/20          7 γκολ

Τζόναθαν Ντέιβιντ                 2021/22          6 γκολ

Νικολά Πεπέ                           2018/19          6 γκολ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.