Οι άνθρωποι των εκατό εκατομμυρίων (pic & infographic)

Το μεγάλο ερώτημα είναι το πως φτάσαμε σε αυτό το νούμερο! Γιατί; Πως μπορεί να αξίζει ένας ποδοσφαιριστής πάνω από εκατό εκατομμύρια, πως μπορεί να αξίζει ένας ποδοσφαιριστής πάνω από διακόσια εκατομμύρια;;;!!!

Το μεγάλο ερώτημα είναι το πως φτάσαμε σε αυτό το νούμερο! Γιατί; Πως μπορεί να αξίζει ένας ποδοσφαιριστής πάνω από εκατό εκατομμύρια, πως μπορεί να αξίζει ένας ποδοσφαιριστής πάνω από διακόσια εκατομμύρια;;;!!!

Προκλητικό ή όχι είναι η ποδοσφαιρική εποχή που ζούμε! Πολύ μακριά από το 1893 όταν και έγινε η πρώτη μεταγραφή στην ιστορία που στοίχισε πάνω από εκατό Ευρώ και ήταν αυτή του Γουίλι Γκρόουβς από την Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον στην Άστον Βίλα με τις δύο ομάδες μάλιστα να λύνουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια για το ποσό!!!

(…μέσα στον κόκκινο κύκλο ο Γουίλι Γκρόουβς)

Ο Γκριεζμάν δεν είναι ο πρώτος και σίγουρα δεν θα είναι ο τελευταίος!

Δεν νομίζω ότι φαίνεται ιδιαιτέρως περίεργο ένας ποδοσφαιριστής πλέον να στοιχίσει πάνω από εκατό εκατομμύρια Ευρώ και δεν μπορώ να φανταστώ πως και πόσα μπορεί μια ομάδα να πληρώσει για να αγοράσει τον Κιλιάν Εμπαπέ!

Δεν είναι περίεργο ακόμη κι όταν ο παίκτης δεν είναι δοκιμασμένος στο υψηλότερο επίπεδο όπως ο Ζοάο Φέλιξ τον οποίo απέκτησε η Ατλέτικο Μαδρίτης από την Μπενφίκα για 126 εκατομμύρια Ευρώ!

Πλέον μια ομάδα δεν αποκτά έναν ποδοσφαιριστή και όλα τελείωσαν εκεί! Ένας ποδοσφαιριστής πλέον φέρνει μαζί του σπόνσορες, φέρνει εταιρείες διατεθειμένες να πληρώσουν, φέρνει το όνομά του και κυρίως – στην εποχή των social media – φέρνει και followers!

Την πρώτη ημέρα που η Γιουβέντους απέκτησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο πούλησε 520.000 φανέλες με το όνομα του Πορτογάλου διαλύοντας το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν… οι δέκα χιλιάδες φανέλες που πούλησε η Παρί Σεν Ζερμέν όταν απέκτησε τον Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα!

Και αν δεν σας φαίνεται εντυπωσιακό το νούμερο… 520.000 φανέλες… να ξέρετε ότι αυτό μεταφράζεται σε κάτι περισσότερο από 75 εκατομμύρια Ευρώ ενώ δεν είναι μακριά από τις 850.000 φανέλες που πούλησε η Γιουβέντους όλη την προηγούμενη σεζόν και αυτό… σε μια μέρα, ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ!!

Δεν μιλάμε απλά για ποδοσφαιριστές αλλά για μηχανές του μάρκετινγκ! 

Τρεις ποδοσφαιριστές βρέθηκαν το 2018 στην δεκάδα των πιο εμπορικών αθλητών! Στην πρώτη θέση μάλιστα ο Πολ Πογκμπά, στην τρίτη ο Κιλιάν Εμπαπέ και στην έκτη ο Χάρι Κέιν! Οι δύο πρώτοι έχουν ήδη κάνει μεταγραφή άνω των εκατό εκατομμυριών, ο τρίτος απλά δεν έχει πάρει μεταγραφή!

Οκτώ βρίσκονται στην πρώτη πενηντάδα! Οι Κουτίνιο και Νεϊμάρ έχουν ήδη τριψήφιο ποσό μεταγραφής, ο Σαλάχ αν πάρει μεταγραφή θα είναι σε αυτά τα νούμερα, ο Ντέλε Άλι είναι στην περίπτωση του Χάρι Κέιν και ο Πούλισιτς έφυγε με μεταγραφή από τη Ντόρτμουντ αλλά στοίχισε μόλις εβδομήντα εκατομμύρια στην Τσέλσι που μάλλον έκανε την επένδυση της χρονιάς!

Ο πρώτος που έσπασε το φράγμα ήταν ο Γκάρεθ Μπέιλ με την Τότεναμ να εισπράττει 100,8 εκατομμύρια Ευρώ για τον Ουαλό το 2013 από την Ρεάλ Μαδρίτης! 

Ο Γκριεζμάν σε ένα σπάνιο μεταγραφικό σήριαλ θα πάει όπως όλα δείχνουν στην Μπαρτσελόνα για 120 εκατομμύρια Ευρώ και είναι μόλις έβδομος στην λίστα των παικτών που στοίχισαν πάνω από εκατό εκατομμύρια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.