Γιατί κανείς δεν φορά το νούμερο 100; (pics)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κανείς ποδοσφαιριστής δεν φορά φανέλα με τριψήφιο αριθμό; 

Ο Ρονάλντο φοράει το νούμερο 7, ο Μέσι το νούμερο 10, ενώ ο Ροναλντίνιο έχει φορέσει ακόμη και το 80! Το “φαινόμενο”, ο Ρονάλντο, είχε φορέσει το 99 όταν ήταν στη Μίλαν!  

Πρακτικά έχουμε δει τους ποδοσφαιριστές να φορούν όλους τους αριθμούς από το 1 έως το 99!  

Το ερώτημα που προκύπτει είναι, γιατί κανείς παίκτης δεν μπορεί να φορέσει τριψήφιο αριθμό στη φανέλα του; Για παράδειγμα το νούμερο 100!  

Αρχικά, τις πρώτες ημέρες του ποδοσφαίρου, η Αγγλική Ομοσπονδία, δεν είχε μόνιμους αριθμούς για τους παίκτες. Όποιος ξεκινούσε ένα αγώνα, έπαιρνε ένα αριθμό από το ένα έως το έντεκα, ανάλογα τη θέση που αγωνίζονταν στο γήπεδο!  

Αργότερα οι ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν να καθιερώνουν τους “μόνιμους” αρiθμούς στις φανέλες τους!  

 


ΑΥΣΤΗΡΟΙ…ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ! 

Πλέον τα περισσότερα πρωταθλήματα, επιτρέπουν στους ποδοσφαιριστές να έχουν στην φανέλα τους δύο αριθμούς , ενώ στη Γαλλία τα πράγματα είναι λίγο πιο αυστηρά σε ό,τι αφορά τους αριθμούς.

Η Γαλλική Ομοσπονδία, επιτρέπει οι παίκτες να έχουν αριθμούς από το 1 έως το 30, με το 1, 16 και 30 να πηγαίνουν στους τερματοφύλακες. Αν τα νούμερα αυτά είναι “πιασμένα” τότε μπορούν να επιλέξουν έως το 40!  

Ο κανόνας αναφέρει πως κανείς παίκτης εκτός από τερματοφύλακα δεν μπορεί να πάρει το 1-16-30 στο πρωτάθλημα Γαλλίας!

LFP rule #670:
“Every Ligue 1 and Ligue 2 club must establish the number assignment list on Isyfoot 72 hours before the start of the competition. This list can not exceed 30 names, the number 30 is the last in the list may be supplemented and updated with every movement in the club. If a club justifies employ over 30 professional players under contract, the board may grant an exception to the preceding paragraph. Whimsical dials are prohibited (example: 45 – 82).

The numbers 1, 16 and 30 are exclusively and necessarily reserved for goalkeepers. Ultimately, the number 40 can be assigned. All teams must have a jersey with number 33 that is not assigned to a player and reserved for breaking replacements. A directory is established early in the season and available to referees and delegates by the LFP“.

Αυτός ωστόσο ο κανόνας έχει να κάνει καθαρά με το κάθε πρωτάθλημα ξεχωριστά. Οι μεγάλοι αριθμοί, συνήθως καταλήγουν στους νεαρούς παίκτες, όπως όταν ο Μέσι είχε φορέσει το 30 την περίοδο που ο Ροναλντίνιο είχε το 10!  

Βέβαια, σε άλλες περιπτώσεις οι παλιοί ποδοσφαιριστές, επιλέγουν άλλους αριθμούς, μεγαλύτερους, χωρίς να δίνουν βάρος σε ένα συγκεκριμένο. Το καλύτερο παράδειγμα; Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν που φορά το 77!  (Που είχε στην Πάρμα)

Ο Ρονάλντο, το “φαινόμενο”, όταν βρίσκονταν στην Μίλαν, είχε επιλέξει το 99, καθώς δεν μπορούσε τότε να πάρει το αγαπημένο του “9”! 

Ο Βίτορ Μπαΐα, ο τερματοφύλακας της Πόρτο, είχε γίνει ο πρώτος Ευρωπαίος, που φόρεσε το 99, σε Ευρωπαϊκό αγώνα.  

Ο μεγαλύτερος αριθμός που φόρεσε παίκτης στην Πρέμιερ Λιγκ, ήταν το 78. Ο Χοσέ Άνχελ Πόθο! 


Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ!

Συνήθως οι παίκτες δεν μπορούν να φορέσουν  αριθμό μεγαλύτερο του 99, αλλά αυτό έχει να κάνει με τους κανονισμούς του κάθε πρωταθλήματος. Σε ορισμένα ο κανόνας αυτός δεν ισχύει. Στο Μεξικό, είναι πολύ συνηθισμένο οι παίκτες να έχουν τριψήφιο αριθμό στις φανέλες τους! Αυτό ισχύει, γιατί κανείς αριθμός δεν μπορεί να επαναληφθεί από τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα! Αν δηλαδή ο τερματοφύλακας μια ομάδας στο Μεξικό έχει το νούμερο 1, τότε ΚΑΝΕΙΣ άλλος τερματοφύλακας της ομάδας δεν επιτρέπεται να έχει τον ίδιο αριθμό.

Αν και συνήθως τα τριψήφια νούμερα τα λαμβάνουν οι μικροί του κάθε συλλόγου, υπάρχουν παίκτες που για τους δικούς τους λόγους διαλέγουν μεγάλους αριθμούς στην φανέλα τους!  Το 1995 ο Αρελάνο, είχε φορέσει το 400 για τη Μόντερεϊ, για να γιορτάσει τα γενέθλια της πόλης!  Το 2006, ο Μπαουτίστα, είχε επιλέξει το 100 για τα γενέθλια της Σίβας!  

Υπάρχουν ακόμη ορισμένες ομάδες στη Νότια Αμερική, που επιτρέπουν στους παίκτες να έχουν τριψήφιο αριθμό στην εμφάνιση τους οι παίκτες. Ο Ζουνίνιο, είχε φορέσει το 300, όταν έπαιξε το ματς νούμερο 300 για την Βάσκο αλλά στην Ευρώπη δεν επιτρέπεται αριθμός μεγαλύτερος από το 99!  

 


ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ! 

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες δεν θα κάνουν κάτι “περίεργο” ώστε ακόμη και όταν δεν έχουν τον αγαπημένο τους αριθμό!

Ο Ζαμοράνο, εμφανίστηκε με το 18, καθώς δεν μπορούσε να έχει το 9 στην Ιντερ.

Η λεπτομέρεια έκανε τη διαφορά! Πρόσθεσε ένα συν (+) ανάμεσα και έτσι, εν μέρη, είχε αυτό που ήθελε!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.