Μπέιλ: Should I stay or should I go;

Το κεφάλαιο Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ακόμα ανοιχτό, ωστόσο ο Ουαλός θα παραμείνει στους "μερένχες" ή  θα αποφασίσει να αποχωρήσει από το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου"; 

Η υπόθεση του Γκάρεθ Μπέιλ για τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει κλείσει, με το μέλλον του ποδοσφαιριστή να είναι θολό. Σημαντικό ρόλο στην απουσία του 31χρονου παίκτη από το γήπεδο, αλλά και στην μείωση της αγωνιστική δράση παίζει ο κόουτς των “μερένχες”, Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γάλλος τεχνικός έχει ξεκαθαρίσει στον άσο του ισπανικού συλλόγου ότι δεν τον υπολογίζει εδώ και κάμποσο διάστημα. Αυτή η απόφαση του προπονητή είναι φανερή και από το χρόνο συμμετοχής του Μπέιλ, ο οποίος με τον καιρό μειώνεται όλο και περισσότερο.

Σε μια γεμάτη χρονιά για τη Ρεάλ Μαδρίτης αφού είχε αρκετές ποδοσφαιρικές υποχρεώσεις σε Ισπανία και Ευρώπη. Ο Μπέιλ κατάφερε να φορέσει τη φανέλα των “μερένχες” στη διάρκεια της Πριμέρα Ντιβιζιόν, μόλις 16 φορές και συγκέντρωσε συνολικά 1091 αγωνιστικά λεπτά, ενώ πέτυχε τα δίχτυα δύο φορές. 

Το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα της Μαδρίτη, δέχτηκε μια πρόταση από την Κίνα για τον Ουαλό. Μπορεί η διοίκηση της Ρεάλ να ήταν έτοιμη να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή, όμως τα πράγματα άλλαξαν τελευταία στιγμή. Οι ιθύνοντες του συλλόγου αποφάσισαν να “χαλάσουν” τη μετακίνηση του, χωρίς να γίνει γνωστό στον Τύπο το λόγο αυτής της πράξης.

Έτσι ο Μπέιλ παρέμεινε για ένα ακόμα χρόνο στο κλαμπ, χωρίς ουσιαστικά να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Μετά από αυτή την απόφαση ο παίκτης ήταν εκνευρισμός, γιατί επιθυμία του είναι να αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό που ζητάει είναι λογικό, γιατί δεν έχει νόημα να παραμένει ποδοσφαιρικά άπραγος στη Μαδρίτη, ενώ κάπου αλλού ίσως  εκμεταλλευτούν το ταλέντο του. 

Αν ο Μπέιλ αποφασίσει να αποχαιρετήσει τη Ρεάλ, ύστερα από έξι χρόνια κοινής πορείας πιο πρωτάθλημα είναι η σωστή επιλογή; Θα βρεθεί ομάδα να εντάξει στο ρόστερ της ένα παίκτη, ο οποίος είναι 31χρονων; Πέρα από αυτές τις ερωτήσεις, σημαντικό για τους συλλόγους που θέλουν τον ποδοσφαιριστή  με την εμπειρία του, είναι ότι ο Μπέιλ είναι αρκετά επιρρεπείς στους τραυματισμούς. Αυτό συνεπάγεται με το γεγονός ότι δεν μπορεί να αγωνίζεται σε κάθε ματς, αλλά κυρίως στα σημαντικότερα, προκειμένου να αποτραπούν τα προβλήματα.

Η επιστροφή στην Τότεναμ 

Ο Μπέιλ αγωνίστηκε στην αγγλική ομάδα τη σεζόν 2012-2013 και στη συνέχεια μετακόμισε από το νησί για τη Μαδρίτη. Ευτυχώς για τη διοίκηση του συλλόγου, η αξία του 31χρονου έχει πέσει αρκετά και πιο συγκεκριμένα στα 28 εκατομμύρια ευρώ. Επομένως αν στο στρατόπεδο της Τότεναμ, αποφασίσουν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις  με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχουν αρκετές πιθανότητες να αποκτήσουν τον παίκτη σε μια προσιτή τιμή.

Εξάλλου ώθηση σε αυτή την κίνηση, δίνει ο τεχνικός των “σπιρουνιών”, Ζοζέ Μουρίνιο. Σε δηλώσεις του στο παρελθόν είχε ξεκαθαρίσει σε ένα δημοσιογράφο ότι “Δεν χρειάζεται να με ρωτάς αν θέλω τον Μπέιλ στην ομάδα μου”. Ο “Special One” έχει εργαστεί στο παρελθόν με τον παίκτη, ωστόσο το νέο πλάνο του για την Τότεναμ δημιουργεί προβλήματα στη μεταγραφή του Ουαλού.

Σκοπός του Μουρίνιο είναι να ανασχηματίσει το σύλλογο και θέλει να δώσει ευκαιρίες σε νεότερους ποδοσφαιριστές για να αναδείξουν το ταλέντο τους, αλλά και να δημιουργήσει μια ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. 

Το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τα Μέσα στην Αγγλία ισχυρίστηκαν στο παρελθόν ότι ο Σερ Άλεξ Φέργιουσον, ήθελε τον Μπέιλ στο ποδοσφαιρικό επιτελείο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. “Υπήρξε ενδιαφέρον στο παρελθόν για τον παίκτη. Ο Φέργιουσον ήθελε να φέρει τον Μπέιλ στο “Όλντ Τράφορντ”, αλλά και αρκετούς ακόμα ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Στη διοίκηση αναζητούν νέους ποδοσφαιριστές για να αναπτύξουν το ταλέντο τους και στη συνέχεια να πωληθούν. Η ιδέα να έρθει ο Γκάρεθ Μπέιλ δεν είναι καλή γιατί η μετακίνηση του θα κοστίσει και αυτό δεν είναι ελκυστικό. Εξάλλου μετά την αποτυχία με τον Αλέξις Σάντσες, δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε μια παρόμοια κίνηση ”, σχολίασε στη “Sky Sports” o δημοσιογράφος Τζέιμς Κούπερ.

Η επιλογή της Κίνας

Σε περίπτωση που ο Μπέιλ, “φοβάται” τη μετακίνηση του σε ένα ευρωπαϊκό κλαμπ με πολλές υποχρεώσεις. Υπάρχει ακόμα η επιλογή της Κίνας, με άμεσα ενδιαφερόμενες ομάδες τις Τσιανγκσού – Σαγκάη Σενχουά. Οι δύο αυτές ομάδες είχαν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου να αποκτήσουν τον Ουαλό.

Με το πρώτο κλαμπ να προσφέρει στον Μπέιλ συμβόλαιο με εβδομαδιαίες απολαβές του ενός εκατομμυρίου. Σχεδόν τα διπλάσια χρήματα από αυτά που παίρνει στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την πρόταση να είναι αρκετά δελεαστική για τον παίκτη. Όμως τελευταία στιγμή οι “μερένχες”, αποφάσισαν να μπλοκάρουν τη μεταγραφή του και να τον κρατήσουν κάτοικο Ισπανίας. Ρεάλ και Μπέιλ αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα τους τελευταίους 14 μήνες και προς το παρόν δεν έχει βρεθεί μια λύση σε αυτή την κατάσταση. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.