Εσπανιόλ: Τα αίτια του υποβιβασμού της…

Η Εσπανιόλ μετά από μια τραγική χρονιά, γεμάτη λάθη και ποδοσφαιρικές ανορθογραφίες, από του χρόνου θ’ αγωνίζεται στην Segunda Division.

Η Εσπανιόλ μετά από μια τραγική χρονιά, γεμάτη λάθη και ποδοσφαιρικές ανορθογραφίες, από του χρόνου θ’ αγωνίζεται στην Segunda Division.
Ήταν φανερό και αναμενόμενο αλλά πλέον είναι και επίσημο.

Η Εσπανιόλ μετά το αποτέλεσμα της Τετάρτης (8/7) και την ήττα με 1-0 από την Μπαρτσελόνα, οριστικοποίησε τον υποβιβασμό της από την LaLiga.
Η σεζόν 2019-20, η οποία ξεκίνησε με την Εσπανιόλ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τελείωσε με αποκαρδιωτικό τρόπο.
Πλέον θα πρέπει να ανασυνταχτεί, να βρει λύσεις και πατήματα για να μπορέσει να επιστρέψει στα σαλόνια του Ισπανικού ποδοσφαίρου.
Τα αίτια της φετινής αποτυχίας δεν ήταν λίγα.

Η σεζόν με τους τέσσερις προπονητές
Μέσα στην πορεία της σεζόν οι Καταλανοί άλλαξαν τέσσερις προπονητές. Ξεκίνησαν με τον Νταβίντ Γκαγιέγκο ο οποίος όμως δεν τα πήγε καθόλου καλά με τους παίκτες. Αποτέλεσμα αυτού ν’ απολυθεί μετά από οκτώ αγωνιστικές. 
Την θέση του πήρε ο Πάμπλο Ματσίν αλλά η κατάσταση δεν βελτιώθηκε καθόλου. Με την σειρά του κι αυτός άντεξε δέκα ματς στον πάγκο.
Ο Αμπελάρδο ήρθε τον Δεκέμβριο κι έδωσε μια ανάσα αισιοδοξίας, πηγαίνοντας την ομάδα καλύτερα από τους προκατόχους του. Αλλά στην συνέχεια η κατάσταση βάλτωσε ξανά με αποτέλεσμα ν’ απολυθεί πριν από το ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης. 
Ο Φραντσίσκο Ρουφέτε άφησε τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή της ομάδας για να καθίσει στον πάγκο. 

Ποδόσφαιρο κακής ποιότητας
Η Εσπανιόλ δεν κατάφερε να σταθεροποιήσει ένα επίπεδο καλού ποδοσφαίρου. Οι απώλειες των Μάριο Χερμόζο, Μπόρχα Ιγκλέσιας και Ρούμπι το καλοκαίρι, δεν αναπληρώθηκαν όπως έπρεπε. Η άμυνα πελαγοδρομούσε σε όλα σχεδόν τα ματς. Η επίθεση το ίδιο οδηγώντας την ομάδα σε μόλις πέντε νίκες το χειρότερο ρεκόρ από την περίοδο 1968-69.
Τα λεφτά του Γενάρη
Οι καλοκαιρινές μεταγραφές δεν έδωσαν τίποτε έτσι ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Chen Yansheng αναγκάστηκε να βάλει το χέρι στην τσέπη τον Γενάρη. Οι μεταγραφές της χειμερινής περιόδου τα πήγαν λίγο καλύτερα αλλά όχι όσο χρειάζονταν.

Οι διοικητικές αλλαγές
Ο Chen, εκτός από προπονητές, άλλαξε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, το Διευθυντή Μάρκετινγκ κι άλλους διοικητικούς. Αναστάτωση υπήρξε κι εκεί.

Και τώρα τι;…
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συμβεί είναι η εύρεση ενός καλού προπονητή, τον οποίο πρέπει να στηρίξει η διοίκηση. Ο Ρουφέτε θα επιστρέψει στον προηγούμενο ρόλο του όπου είναι καλός.
Η ομάδα θα σχεδιαστεί εκ νέου και το θετικό είναι ότι υπάρχουν τα χρήματα για ν’ ανέβει αμέσως στην Primera.
Αρκεί να μην επαναληφθούν ντα φετινά λάθη….


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.