Tο μεγάλο ερώτημα Μέσι ή Ρονάλντο απαντάται από τους ειδικούς! (pic+video, Α΄Μέρος)

Ο καθένας έχει τη δική του οπτική όταν απαντά στο γνωστό ερώτημα: Μέσι ή Ρονάλντο; Αυτή η συζήτηση μαίνεται στο μεγαλύτερο μέρος των 15 τελευταίων χρόνων.

Οι δυο σούπερ σταρ έχουν αποδειχτεί απίστευτα συνεπείς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και αλήθεια, είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιον. Σίγουρα πάντως θα θυμόμαστε τον Μέσι και τον Ρονάλντο ως δύο από τους καλύτερους, αν όχι οι καλύτεροι, στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Αλλά πώς άλλοι «θρύλοι» του ποδοσφαίρου βαθμολογούν τα δύο σούπερ σταρ; Σε δύο μέρη, σήμερα και αύριο 19 από αυτούς, αναλύουν την προτίμηση τους.
Ντιέγκο Μαραντόνα – ΜΕΣΙ
Ο Μαραντόνα είναι φαν του Ρονάλντο, αλλά η τελική του επιλογή είναι ο συμπατριώτης του. «Δεν θυμάμαι να έχω δει τον Λιονέλ Μέσι να παίζει άσχημα», είπε. «Προτιμώ τον Μέσι από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά αναγνωρίζω ότι αυτός είναι ένα «ζώο», απίστευτα γυμνασμένος. Η Ιστορία του ποδοσφαίρου θα θυμάται τον Μέσι. Το ποδόσφαιρο του έχει δώσει πολλά, όσα βέβαια έχει δώσει πίσω στο άθλημα και κατά τη γνώμη μου, το να κερδίσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν θα σημαίνει κάτι ιδιαίτερο γι΄αυτόν».

Πολ Σκόουλς – ΜΕΣΙ
Ο Σκόουλς έπαιξε με τον Ρονάλντο για 6 χρόνια στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ψηφίζει τον Μέσι, γιατί θεωρεί ότι είναι πιο πλήρης, από τον παλιό του συμπαίκτη.
«Ο Μέσι είναι ο κορυφαίος και ο Ρονάλντο φανταστικός! Ο Πορτογάλος είναι εντυπωσιακός σε αυτά που κάνει, με ρυθμό, ένταση και δύναμη. Σκοράρει, κερδίζει φάουλ. Αλά αν μιλήσουμε για πληρότητα, ο Μέσι έχει τα πάντα, ειδικά το πώς πασάρει είναι κάτι εξωπραγματικό!»

Ντέιβιντ Μπέκαμ – ΜΕΣΙ
Ο Μπέκαμ, ο προκάτοχος του Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει ήδη πει ότι ο Μέσι βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο.
«Έχουν ομοιότητες στις τεχνικές ικανότητες και το ταλέντο, και είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο έχει και τους δύο, αλλά ο Mέσι είναι απλά ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.Αυτός (ο Μέσι) είναι μόνος στην κορυφή, είναι αδύνατο να υπάρξει άλλος σαν αυτόν. Ο Μέσι, όπως και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος δεν βρίσκεται στο επίπεδό του, είναι πάνω από τους υπόλοιπους».

Ρομπέρτο Κάρλος – ΡΟΝΑΛΝΤΟ
Ο Ρομπέρτο Κάρλος είναι και Βραζιλιάνος και «Μαδριλένος». Γι΄αυτό θεωρεί αυτονόητο να δώσει τη ψήφο του στον πρώην συμπαίκτη του.
«Τον παρακολουθούσα καθημερινά (τον Κριστιάνο) και ο τρόπος που δουλεύει είναι συναρπαστικός. Θέλει να βελτιώνεται κάθε μέρα. Αυτή είναι η διαφορά του με τον Μέσι. Ο Λίο είναι ένα φαινόμενο, αλλά αυτή η πλευρά του Κριστιάνο, της σκληρής προπόνησης, του επαγγελματισμού, της εστίασης, των κινήτρων, της επιτυχίας, του δίνει πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων».

Άλεξ Φέργκιουσον – ΡΟΝΑΛΝΤΟ
Όλοι γνωρίζουν την ιδιαίτερη σχέση που έχει ο Φέργκιουσον με τον Ρονάλντο. Ο θρυλικός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πιστεύει ότι ο Ρονάλντο θα μπορούσε να αποδώσει σε οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο. Δεν είναι πεπεισμένος ότι ο Μέσι θα μπορούσε να κάνει το ίδιο.
«Μην με παρεξηγήσετε, ο Μέσι είναι ένας φανταστικός παίκτης, είναι σαν να φοράει παντόφλες όταν ελέγχει την μπάλα! Αλλά εδώ είναι για μένα η διαφορά. Ο Μέσι είναι παίκτης της Μπαρτσελόνα από το ξεκίνημα, ενώ ο Ρονάλντο θα μπορούσε, για παράδειγμα να πετύχει χατ τρικ με την Στόκπορτ. Απλά ήθελε να είναι ο καλύτερος στον κόσμο».

video με μονομαχίες μεταξύ των δύο σταρ

Μάρκο Φαν Μπάστεν – ΜΕΣΙ
Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, ένας από τους πιο ταλαντούχους επιθετικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου, πιστεύει ακράδαντα ότι ο Mέσι είναι ένα ταλέντο που βγαίνει μια φορά. «Ο Κριστιάνο είναι ένας σπουδαίος παίκτης, αλλά εκείνοι που λένε ότι είναι καλύτερος από τον Mέσι δεν γνωρίζουν τίποτα για το ποδόσφαιρο, ή το λένε με κακή πίστη. Ο Μέσι είναι μοναδικός. Αδύνατο να μιμηθεί και αδύνατο να επαναληφθεί. Ένας παίκτης όπως αυτός έρχεται κάθε 50 ή 100 χρόνια!».

Ζινεντίν Ζιντάν – ΡΟΝΑΛΝΤΟ
Ο Πορτογάλος σταρ, βοήθησε τον Ζιντάν να κερδίσει 3 συνεχόμενα Τσάμπιονς Λιγκ, ως προπονητής της Ρεάλ. Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη η επιλογή του.
«Ο Κριστιάνο είναι ο καλύτερος. Ο Mέσι είναι ο αντίπαλός του και είναι ο ανταγωνισμός που όλοι θέλουν να δουν. Αλλά ο Ρονάλντο είναι εκπληκτικός. Δεν υπάρχουν λόγια για να τον περιγράψω. Είναι πολύ καλύτερος από μένα, παρόλο που είχα και εγώ μεγάλη καριέρα. Είναι ο μεγαλύτερος όλων των εποχών».

Η «κόντρα» τους στα φάουλ

Κιλιάν Εμπαπέ – ΡΟΝΑΛΝΤΟ
Ο Γάλλος σταρ δυσκολεύεται να επιλέξει. Ο Ρονάλντο ήταν ένα από τα είδωλα του καθώς μεγάλωνε και όπως κάνουν  πολλοί από εμάς, αλλάζει άποψη όταν έρχεται η συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα.
«Από το έναν χρόνο στον άλλο, η επιλογή μου αλλάζει μεταξύ Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι διαλέγω τον Ρονάλντο πιο συχνά. Τον αγάπησα όταν ήμουν νεότερος!».

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς – ΜΕΣΙ
Ο Ζλάταν πίστευε ότι αυτός ήταν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, μέχρι που άρχισε να προπονείται με τον Μέσι στην Μπαρτσελόνα.
«Νομίζω ότι ο Μέσι είναι μοναδικός. Αυτά που κάνει, δεν ξέρω αν θα τα δούμε από έναν άλλο παίκτη.
Είναι διαφορετικό (με τον Ρονάλντο) επειδή είναι το αποτέλεσμα σκληρής προπόνησης. Δεν είναι κάτι φυσικό».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.