Προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, στην αντιπαράθεση της διοίκησης με τους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα, επί του ζητήματος των περικοπών για όσο διάστημα έχουν διακοπεί οι αγωνιστικές δραστηριότητες, έκανε ο Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου. Ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» δήλωσε ότι ο σύλλογος είχε τη δυνατότητα βάσει νόμου να επιβάλει μονομερώς αναστολή συμβάσεων και παύση πληρωμών, προτίμησε όμως να συζητήσει με τους παίκτες, οι οποίοι δέχθηκαν χθες (30/3) μείωση της τάξης του 70%, για όσο διάστημα διαρκεί το lockdown.
«Οι παίκτες ποτέ δεν αρνήθηκαν τη μείωση. Θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των παικτών. Δεν είναι εύκολο, για ένα γκρουπ παικτών που δεν μπορούν να συναντηθούν, να φτάσουν σε συμφωνία. Έπρεπε να συζητήσουν και τους πήρε δέκα ημέρες», επισήμανε ο Μπαρτομέου και πρόσθεσε, αναφορικά με τις αιχμές που άφησε χθες ο Λιονέλ Μέσι: «Αυτές τις ημέρες υπάρχουν πολλά νεύρα στην κοινωνία και υπήρξαν άνθρωποι, μέσα κι έξω από το σύλλογο, που δεν είχαν τις πληροφορίες και εξέφραζαν άποψη. Σε αυτό αναφέρεται η ανακοίνωση του Μέσι».
Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα εκτίμησε ότι με τις περικοπές θα εξοικονομηθεί ένα ποσό της τάξης των 16 εκατ. ευρώ και εξέφρασε την άποψη ότι ο σύλλογος δεν θα έχει πρόβημα αν η αναστολή δραστηριοτήτων κρατήσει μέχρι 60 ημέρες. «Από τις 14 Μαρτίου, η Μπαρτσελόνα δεν έχει κανένα έσοδο. Έχουμε ένα «μαξιλαράκι ασφαλείας», αλλά πρέπει να πάρουμε μέτρα. Αυτό που κάνει η Μπάρτσα, το κάνουν και άλλοι μεγάλλι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, όπως η Μπάγερν, η Λιόν και η Γιουβέντους», ανέφερε ακόμη ο Μπαρτομέου, ο οποίος πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, σε περίπτωση που το lockdown συνεχιστεί και τον Ιούνιο.
Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο της σεζόν, ο Μπαρτομέου τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά και των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων, αλλά δήλωσε αντίθετος στη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών. «Αν χρειάζεται να επεκτείνουμε τις διοργανώσεις για 2-3 εβδομάδες, προκειμένου να έχουμε κόσμο στα στάδια, τότε αυτό θέλουμε», κατέληξε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ