Ο Ουρουγουανός παλαίμαχος επιθετικός αφηγήθηκε την ιστορία του, 20 χρόνια μετά τη μέρα που του άλλαξε τη ζωή.

Το 2006, ένα τροχαίο ατύχημα άλλαξε ριζικά τη ζωή του Νταρίο Σίλβα, του χαρισματικού επιθετικού που άφησε το στίγμα του στο ιταλικό, ισπανικό και αγγλικό ποδόσφαιρο. Στα 34 τότε, έχασε το πόδι του μετά από μια στιγμή απροσεξίας στον δρόμο. Σήμερα, ο πρώην ποδοσφαιριστής άνοιξε ξανά την καρδιά του σε συνέντευξη στη «La Gazzetta dello Sport», μιλώντας για τη μάχη του να σταθεί ξανά όρθιος.

Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, ενώ οδηγούσε ήρεμα στον αυτοκινητόδρομο. Ξαφνικά, το ατύχημα προέκυψε με τον πιο απρόσμενο τρόπο:


«Έψαχνα κάτι να φάω και είδα ένα κομμάτι κέικ να πέφτει στα πεντάλ. Έχασα τον έλεγχο του οχήματος και έπεσα στις μπάρες».

Η περίοδος που ακολούθησε ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Μετά τον ακρωτηριασμό μέρους του δεξιού του ποδιού, παραδέχεται ότι ήθελε να πεθάνει:


«Η οικογένειά μου μου έδωσε δύναμη και ανακάλυψα τι σημαίνει να είσαι ευτυχισμένος ακόμη και με ένα εμφύτευμα τιτανίου», δήλωσε ο Ουρουγουανός, που είχε ήδη αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο μερικούς μήνες πριν, με τελευταία ομάδα την Πόρτσμουθ, αλλά έφτασε κοντά στην επιστροφή, έστω και με ένα πόδι:


«Ήμουν κοντά στο να πάω στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2013».

Όπως παραδέχτηκε, για χρόνια δυσκολευόταν να μιλήσει δημόσια για το περιστατικό.


«Ο μεγαλύτερος γιος μου το έμαθε όταν ήταν 18, ψάχνοντας στο διαδίκτυο», εξήγησε. Ενθυμούμενος τη στιγμή του ατυχήματος, ανέφερε:


«Τα πόδια μου είχαν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια. Όταν απεγκλωβίστηκα, κατάφερα να βγω από το παράθυρο, αλλά μετά δεν θυμάμαι τίποτα».

Ο Σίλβα, ξεκίνησε την καριέρα του στη Ντεφενσόρ και αγωνίστηκε επίσης σε Πενιαριόλ, Κάλιαρι, Εσπανιόλ, Μάλαγα, Σεβίλλη και Πόρτσμουθ, ενώ έπαιξε 49 φορές με την Εθνική Ουρουγουάης, σημειώνοντας 14 γκολ.