Βαλένθια και Ρεάλ είχαν μέτρια απόδοση στο πρώτο μέρος, με τον Αρμπελόα να παίζει χωρίς Βινίσιους, Ροντρίγκο και Μπέλιγχαμ και αυτό να έχει αντίκτυπο στην απόδοση των φιλοξενούμενων.
Ο Εμπαπέ στο 24′ και ο Χιμένεθ στο 28′ έπεσαν πάνω στον Ντιμιτριέφσκι που έβγαλε και τα 2 σουτ.
Στο ίδιο άνευρο τέμπο κύλησε και το δεύτερο μέρος μέχρι την ατομική προσπάθεια του Καρέρας που σκόραρε με το δεξί για το 0-1 στο 65′. 6 λεπτά αργότερα η Βαλένθια είχε τη μοναδική και σπουδαιότερη στιγμή της στο ματς όταν το πλασέ του Μπελτράν βρήκε το δοκάρι.
Το τελικό 0-2 έγραψε στις καθυστερήσεις ο Εμπαπέ, όταν υποδέχθηκε την πάσα του Ντίας βάζοντας το 23ο γκολ του στο πρωτάθλημα.
Μ’ αυτή τη νίκη η Ρεάλ επέστρεψε στο -1 από την Μπαρτσελόνα, ενώ η Βαλένθια έμεινε χαμηλά, στη ζώνη του υποβιβασμού με τα άσπρα μαντήλια να κάνουν την εμφάνισή τους για τον Κορμπεράν.