Η Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε με 3-1 την Έλτσε για την 23η αγωνιστική στην Ισπανία στο Σαν Σεμπαστιάν και με την όγδοη νίκη στη σεζόν έφτασε τους 31 βαθμούς, στην 8η θέση της βαθμολογίας. Για την Έλτσε ήταν η 9η ήττα στο πρωτάθλημα που την κράτησε στους 24 βαθμούς, στο +2 από την παραμονή στην κατηγορία, μετρώντας μάλιστα έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη.
Η Σοσιεδάδ, η οποία προκρίθηκε την Τετάρτη στα ημιτελικά του κυπέλλου με το 3-2 στη Βιτόρια επί της Αλαβές, είναι αήττητη στα 20 εντός έδρας παιχνίδια με αντίπαλο την Έλτσε (18 νίκες), έφτασε στην έκτη σερί νίκη στη LaLiga από το 2010 και μετά.
To 1-0 για την Σοσιεδάδ ο Σούτσιτς στο 24′ μετά από ασίστ του Γκέντες, για να κάνει το 2-0 ο Ογιαρθάμπαλ στο 37′ από λάθος γύρισμα του Νέτο στον τερματοφύλακα Πένια και να μειώσει σε 2-1 ο Ντα Σίλβα στο πρώτο ημίχρονο κατοχής μπάλας για την Έλτσε στο 69% και αντεπιθέσεων για την αποτελεσματική γηπεδούχο ομάδα. Το τελικό 3-1 ο Όσκαρσον στο 89′.
Ρεάλ Σοσιεδάδ: Ρεμίρο, Οντριοθόλα, Τσαλέτα-Τσαρ, Θουμπέλδια, Γκόμεθ, Γκέντες, Γκοροτσατέγκι, Μαρίν, Σολέρ, Σούτσιτς, Ογιαρθάμπαλ
Έλτσε: Πένια, Αφενγκρούμπερ, Τσουστ, Ντόναλντ, Πετρό, Φέμπας, Βαλέρα, Νέτο, Σίλβα, Ροντρίγκες, Ντιαγκανά