Η πρόσληψη του Άλβαρο Αρμπελόα στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, με τους περισσότερους να αμφισβητούν τις ικανότητες του Ισπανού.
Στο πλαίσιο αυτό ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Tot Costa» στο ραδιόφωνο της Καταλονίας, εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του με την επιλογή των Μαδριλένων, «κατακεραυνώνοντας» τον Αρμπελόα.
«Θέλει να γίνει σαν τον Μουρίνιο και ο μόνος λόγος που είναι τώρα προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης είναι επειδή μιλάει μόνο για τον Μουρίνιο», σχολίασε αρχικά και συμπλήρωσε:
«Από άποψη τακτικής, από τα λίγα που έχω δει στην Καστίγια, δεν πλησιάζει καν τον Τσάμπι Αλόνσο, δεν μπορεί να του γλείψει ούτε τα παπούτσια».
Τέλος, τόνισε πως η επιτυχία ή αποτυχία του σε αυτή την θέση θα κριθεί αποκλειστικά από τους παίκτες και την σχέση την οποία θα αναπτύξουν μαζί του.
«Θα επανενωθεί σίγουρα με τους παίκτες που δεν τα πήγαιναν καλά με τον Τσάμπι Αλόνσο. Όσο για τον πρόεδρο, παρόλο που λέει ότι είναι με το μέρος του, θα δούμε ποιος κινεί τα νήματα. Για τον πρόεδρο, ποιος είναι πιο σημαντικός: Ο Βινίσιους ή ο Αρμπελόα; Ξέρει πώς οι οπαδοί θέλουν να τον βλέπουν να παίζει (τον Βινίσιους), αλλά θα πρέπει να είναι πολύ καλός για να ανατρέψει τα πράγματα».