Με δύο εκπληκτικά τέρματα του Λο Σέλσο και του Άντονι στα τελευταία λεπτά, η Ρεάλ Μπέτις έκανε μία απίστευτη ανατροπή απέναντι στην Εσπανιόλ και επικράτησε 2-1 στο "Κορνεγιά Ελ Πρατ".

Οι Ανδαλουσιάνοι συνέχισαν με αυτή τη νίκη το κυνήγι της 5ης θέσης και της Βιγιαρεάλ, απέχοντας πάλι έναν βαθμό από το “κίτρινο υποβρύχιο” τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος

Με την κρίσιμη αναμέτρηση με τη Φιορεντίνα στον δεύτερο ημιτελικό του Conference League να ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα, οδήγησαν τον Πελεγκρίνι να κάνει αρκετές αλλαγές στο βασικό του σχήμα κια οι Ανδαλουσιάνοι το πλήρωσαν. Στο 28ο λεπτό μετά την ασίστ του Λοθάνο, ο Φερνάντεθ βρέθηκε μόνος στο ύψος της μεγάλης περιοχής κια με δεξί πλασέ νίκησε τον Αδριάν για το 1-0.

Η Μπέτις δυσκολεύτηκε πολύ να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και απείλησε σε δύο περιπτώσεις, στο 7ο λεπτό με τον Λο Σέλσο και στο 40ο λεπτό με τον Ερνάντες, αλλά και στις δύο επριπτώσεις αντέδρασε και απέκρουσε δύσκολα ο Τζοάν Γκαρθία, ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στη La Liga και σύμφωνα με τους Ισπανούς θα πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι για μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο.

Στην επανάληψη η Μπέτις πίεσε περισσότερο τους Καταλανούς, είχε δοκάρι με τον Σαμπαλί στο 67ο λεπτό και κατάφερε μέσα σε πέντε λεπτά να σκοράρει ισάριθμες φορές με δύο εκπληκτικά γκολ. Στο 85ο λεπτό με υπέροχη ατομική προσπάθεια του Τζιοβάνι Λο Σέλσο και στο 90΄με ένα απίστευτο σουτ του Άντονι. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα των Καταλανών μετά από 10 παιχνίδια.