Ναχουέλ Μολίνα: Ο νέος… Τρίπιερ της Ατλέτικο Μαδρίτης

Η μεταγραφή του το περασμένο καλοκαίρι από την Ουντινέζε στην Ατλέτικο Μαδρίτητς, πέρασε στα…ψιλά γράμματα στην Ισπανία.

Προερχόμενος από μία μικρομεσαία ιταλική ομάδα, με την οποία πάντως μέτρησε 68 εμφανίσεις και 10 γκολ στις δύο σεζόν που παρέμεινε στο Ούντινε και στη Serie A, ο Ναχουέλ Μολίνα αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στο ξεκίνημα του στους «ροχιμπλάνκος». Μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του στη La Liga αποβλήθηκε, ενώ και κάποια λάθη στη συνέχεια δημιούργησαν πολλά ερωτηματικά κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει μία ομάδα με πολύ υψηλούς στόχους, όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ωστόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, έδειξε τις μεγάλες του δυνατότητες. Σημείωσε το πρώτο του γκολ με την Αργεντινή, στον προημιτελικό εναντίον της Ολλανδίας και νωρίτερα έδωσε μία ασίστ στον Αλέξις Μακ Άλιστερ κατά τη διάρκεια του αγώνα της φάσης των ομίλων εναντίον της Πολωνίας. Ξεκίνησε στο βασικό σχήμα σε έξι αγώνες, ως πρώτη επιλογή στη θέση του δεξιού μπακ και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Μετά την επιστροφή του από το Κατάρ με το μετάλλιο του νικητή, ο Μολίνα άρχισε να παίζει σε πολύ υψηλό ρυθμό και κατάφερε να γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του, στο ισπανικό πρωτάθλημα.
Σκόραρε τέσσερις φορές και είχε δύο ασίστ σε 33 εμφανίσεις του στη La Liga, επιδεικνύοντας και επιθετικές αρετές. Ήταν επίσης ο παίκτης που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο από τον Ντιέγκο Σιμεόνε όλη τη σεζόν, με 3.731 λεπτά συμμετοχής σε 43 από τα 49 παιχνίδια της Ατλέτικο μέσα στη σεζόν.

Σύμφωνα με την Diario AS, αυτή είναι η πρώτη φορά που μια νέα μεταγραφή, γίνεται ο ο παίκτης με τη μεγαλύτερη συμμετοχή, μπροστά από τον Αντουάν Γκριεζμάν (3.625 λεπτά) και τον Γιαν Όμπλακ (3.424), που έχασαν πολλά παιχνίδια προς το τέλος της σεζόν, λόγω τραυματισμού.
Με τον Μολίνα, φαίνεται τελικά ότι η Ατλέτικο έχει διευθετήσει όλα τα προβλήματα στη θέση του δεξιού μπακ.

Για δύο σεζόν μετά την κατάκτηση του τίτλου, οι τραυματισμοί και στη συνέχεια η αποχώρηση του Κίραν Τρίπιερ, άφησαν ένα μεγάλο κενό σε αυτή τη νευραλγική θέση. Ο διεθνής Άγγλος αμυντικός ήταν βασικό μέρος της δομής του παιχνιδιού της Ατλέτικο και ενώ ο Μολίνα ερμηνεύει διαφορετικά τον ρόλο, φαίνεται τώρα ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει μια λύση εκεί για αρκετές ακόμη σεζόν, αν λάβουμε υπόψη μας, ότι ο Μολίνα είναι μόλις 25 ετών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.