Σεβίλλη: Συμβόλαιο τριμήνου-Ο Μόντσι τον πίστεψε, ο Μεντιλιμπάρ το γύρισε (pics)

Πριν δυο μήνες, η Σεβίλλη ήταν στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη-Τώρα είναι στον τελικό του Europa League και τα όνειρα είναι και πάλι ευρωπαϊκά

Ο Μόντσι δεν θα συστηθεί τώρα. Το come back όμως που κάνει η Σεβίλλη στη σεζόν, με τρίτη αλλαγή προπονητή και με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ στον πάγκο να διευθύνει τη διαδρομή είναι εντυπωσιακό. Προφανώς και έχει και τη σφραγίδα του 62χρονου Ισπανού προπονητή αλλά έχει και τη σφραγίδα -εμπιστοσύνης- του Μόντσι, του τεχνικού διευθυντή της Σεβίλλης. 

Η φωτογραφία είναι από την παρουσίαση του Μεντιλιμπάρ, ως νέου τεχνικού της Σεβίλλης, στις 22 Μαρτίου.

Είναι εκεί και ο πρόεδρος της ομάδας, Χοσέ Κάστρο όπως φυσικά και ο Μόντσι. Στην παρουσίαση του Μεντιλιμπάρ που είχε (μέχρι να πάει στη Σεβίλλη) 448 παιχνίδια στο Πρωτάθλημα, με καλύτερη θέση την 7η που είχε πάρει με την Οσασούνα, τη σεζόν 2011-2012.

Στην Ευρώπη, η μόνη εμπειρία που είχε ήταν τον Ιούλιο του 2005 -ως προπονητής της Μπιλμπάο για το Ιντερτότο– με αντίπαλο τη ρουμανική, Κλουζ, με δύο ήττες στα ισάριθμα παιχνίδια. 

Λοπετέγκι και Σαμπαόλι

Η Σεβίλλη είχε αρχίσει τη σεζόν με τον Λοπετέγκι. Η συνεργασία λύθηκε στις 6 Οκτωβρίου. Είχε συνεχίσει με τον Σαμπαόλι. Η συνεργασία λύθηκε στις 21 Μαρτίου. Κι επέλεγε, με συμβόλαιο τριμήνου, τον Μεντιλιμπάρ για να βγάλει την ομάδα από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ηταν, μόλις στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη, στην 16η θέση και φυσικά είχε μπροστά τα παιχνίδια για το Europa League. 

Τώρα στον τελικό

Τώρα, δύο μήνες και μερικές μέρες μετά, η Σεβίλλη κάνει ευρωπαϊκά όνειρα από την 9η θέση και ετοιμάζεται να διεκδικήσει ένα ακόμη τρόπαιο στο Europa League καθώς είναι στον τελικό (31/5, με αντίπαλο τη Ρόμα) έχοντας αποκλείσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Γιουβέντους

Ο Μόντσι τον πίστεψε, ο Μεντιλιμπάρ το γύρισε. Δύο προκρίσεις στην Ευρώπη και 6-3-1 στα 10 παιχνίδια Πρωταθλήματος

Μπεντιλιμπάρ: “Πολλοί από εσάς γελούσατε” 

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ στη συνέντευξη Τύπου πριν από τη ρεβάνς με τη Γιουβέντους, κάποια στιγμή, είπε -μεταξύ άλλων- και τα εξής: “Υπέγραψα για τρεις μήνες και ήμουν ευχαριστημένος. Πολλοί από εσάς γελούσατε, είπατε “είναι ανόητος”. Δεν με ενδιαφέρει. Το σημαντικό είναι να τελειώσουμε καλά αυτό που αρχίσαμε καλά. Αν τα πάμε καλά και δεν συνεχίσουμε, θα μας καλέσουνε από κάπου αλλού και αν όχι, έχω μείνει άνεργος αρκετές φορές”. 

Μόντσι: “Ο Χοσέ Λουίς ήταν ο σωστός άνθρωπος

Τώρα, τα όσα ειπώθηκαν σε εκείνη την παρουσίαση (στις 22 Μαρτίου) ακούγονται πιο ηχηρά.

Ο πρόεδρος, Χοσέ Κάστρο, μεταξύ άλλων, είχε πει τα εξής: “Πιστεύουμε ότι ο Χοσέ Λουίς είναι ο άνθρωπος που θα φέρει ένα καλό τέλος στη σεζόν οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για αυτή την κατάσταση που έχουμε βρεθεί”. 

Ο Μόντσι, μεταξύ άλλων, είχε πει: “Αυτό που σκεφτήκαμε ήταν ότι ο Χοσέ Λουίς ήταν ο σωστός άνθρωπος για να έρθει. Υπήρχαν κι άλλες επιλογές και διαφωνώ με την άποψη ότι κανείς δεν ήθελε να έρθεί για μόνο τρεις μήνες. Στην πραγματικότητα υπήρχαν διάφορες επιλογές αλλά σύμφωνα με τα προβλήματα που βλέπουμε, πιστεύουμε ότι ο Μπεντιλιμπάρ είναι η απάντηση”.


Και πρόσθεσε: “Του είπα ήδη ότι δεν υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα. Δεν θα του πω κάτι άλλο γιατί έχει ήδη πάνω από 400 παιχνίδια στη La Liga και έχει κοουτσάρει μεγάλες ομάδες αλλά και μικρότερες αλλά όπου κι αν έχει πάει μεταδίδει τα ίδια μηνύματα. Τα προσόντα του είναι αυτά που ψάχνουμε. Η συνέπεια είναι ένα από αυτά αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που κερδίζει παιχνίδια. Εχοντας διαγνώσει το πρόβλημα πρέπει να βρούμε λύση και πιστεύουμε ότι ο Χοσέ Λουίς μπορεί να το κάνει αυτό στην τελική ευθεία της σεζόν και στο Πρωτάθλημα και στην Ευρώπη”. 

Ο Μόντσι είχε ερωτηθεί τότε για την έλλειψη εμπειρίας στην Ευρώπη που έχει ο Μεντιλιμπάρ. Μεταξύ άλλων, είχε πει: “Η έλλειψη εμπειρίας του προπονητή στην Ευρώπη αντισταθμίζεται από το ότι έχει πάνω από 400 παιχνίδια στο Πρωτάθλημα”.

Αυτά, τότε… Τώρα, πριν λίγες μέρες, στις 18 Μαϊου, ο Μόντσι -μιλώντας στο Mediaset για τον Μεντιλιμπάρ- είπε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί είναι ένας νορμάλ άνθρωπος με τον οποίον μπορείς να μιλήσεις, να κάνεις διάλογο, να συζητήσεις… Σε κάνει πολύ χαρούμενο και είναι πολύ ωραίος”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.