Καστεγιάνος: «Τάτι» να καίει! (vid)

Το ιστορικό κατόρθωμα του Τάτι Καστεγιάνος με τα τέσσερα γκολ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στις 16 Ιανουαρίου 2023, ο Εστέμπαν «Βάσκο» Ετσεβαρία Ολαμπαριέτα, έσβησε τα κεράκια με το νούμερο «100» στην τούρτα γενεθλίων του.

Σε έναν αιώνα και κάτι ζωής, ο Βάσκος, άλλοτε επιθετικός της Ρεάλ Οβιέδο από το 1942 έως το 1950, έζησε πολλά. Μεταξύ άλλων έναν παγκόσμιο πόλεμο, έναν εμφύλιο στη χώρα του, μία δικτατορία και την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Αυτό που δεν είχε ζήσει ποτέ μέχρι τις 25 Απριλίου 2023, ήταν η ισοφάριση ενός μοναδικού ρεκόρ, το οποίο έθεσε ο ίδιος στις 21 Δεκεμβρίου του 1947, σε ένα ματς της Οβιέδο κόντρα στη Ρεάλ στο στάδιο «Μπουεναβίστα». Τότε, η ομάδα του «Βάσκο», είχε συντρίψει με 7-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον ίδιο να σκοράρει πέντε φορές.

Ο αιωνόβιος παλαίμαχος άσος, είχε να το λέει ότι ήταν ο μοναδικός στην ιστορία που σκόραρε τουλάχιστον τέσσερις φορές απέναντι στη «βασίλισσα», σε αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος.

Να όμως, που την περασμένη Τρίτη ο Ετσεβαρία έζησε για να δει το ρεκόρ του να καταρρίπτεται, με τον Βαλεντίν «Τάτι» Καστεγιάνος, να διαλύει μόνος του τους «μπλάνκος», πετυχαίνοντας και τα τέσσερα γκολ της Τζιρόνα στο εντυπωσιακό 4-2 επί των Μαδριλένων για τη La Liga.

Πέρασαν έτσι 75 χρόνια, 4 μήνες και 5 μέρες, ή αν θέλετε 27.520 μέρες προκειμένου να βρεθεί άλλος παίκτης που «πυροβολεί» τέσσερις φορές τη Ρεάλ στο πρωτάθλημα.

Ο 24χρονος Αργεντινός, που αγωνίζεται στη Τζιρόνα ως δανεικός από τη Νιού Γιόρκ Σίτι (με την οποία είχε κατακτήσει το MLS το 2021), έδειξε τις άγριες διαθέσεις του στο 12ο λεπτό, όταν μετά τη σέντρα του Γκουτιέρεθ νίκησε με κεφαλιά τον Λούνιν για το 1-0.

Στο 24′, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, παίρνοντας την μπάλα λίγο κάτω από τη σέντρα και εκτελώντας τον τερματοφύλακα της Ρεάλ για το 2-0

.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους και τους φιλοξενούμενους να έχουν μειώσει, ο Καστεγιάνος βρέθηκε αφύλακτος στη μικρή περιοχή μετά από παράλληλη μπαλιά και έκανε το 3-1 συμπληρώνοντας το χατ-τρικ.

Το προσωπικό του ρεσιτάλ ολοκληρώθηκε στο 62′ με κοντινή κεφαλιά που του εξασφάλισε μία θέση στα βιβλία της ιστορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου, δίπλα σε αυτή του αιωνόβιου «Βάσκο».

Στην Ισπανία, μπορεί να χρειάστηκε να περάσουν τρία τέταρτα του αιώνα για να ισοφαριστεί η σχετική επίδοση, ωστόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχει σχετικά πρόσφατη «τεσσάρα» ενός ποδοσφαιριστή απέναντι στη Ρεάλ στο ίδιο παιχνίδι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν είναι άλλος από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, o oποίος τέτοιες μέρες πριν από δέκα χρόνια το κατάφερνε απέναντι στη «βασίλισσα» σε πρώτο ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ, βοηθώντας την Μπορούσια Ντόρτμουντ να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στον τελικό με νίκη 4-1…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.