Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Ένα ακόμη βήμα προς το 27ο! (hls)

Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 30ης αγωνιστικής της La Liga, καθώς επιβλήθηκε 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Καμπ Νου» και έκανε ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.

Οι Καταλανοί σε ένα αρκετά ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, όπου ακούστηκε αρκετές φορές η ιαχή «Μέσι, Μέσι», ευτύχησαν να σκοράρουν στο τελευταίο ουσιαστικά λεπτό. Μπορεί η Ατλέτικο να ήταν εκείνη που δημιούργησε τη σημαντικότερη ευκαιρία με τον Γκριεζμάν στο 35’, όμως δέκα λεπτά αργότερα σε μία κόντρα επίθεση η Μπαρτσελόνα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ραφίνια αναπτύχθηκε από δεξιά, γύρισε τη μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής και από εκεί ο επερχόμενος Φεράν Τόρες με πολύ ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες ήταν πολύ πιο δραστήριες, με την ομάδα του Τσάβι να δημιουργεί τέσσερις καλές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το ματς. Στο 48’ ο Όμπλακ εξουδετέρωσε σουτ του Φεράν Τόρες, η απάντηση της Ατλέτικο ήρθε στο 58’ με τον Καράσκο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γκάβι να αστοχήσει από ευνοϊκή θέση.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να παράγουν ευκαιρίες, με σημαντικότερες εκείνες του Γκριεζμάν στο 73’ για την Ατλέτικο και του Λεβαντόβσκι στο 76’ για τη Μπαρτσελόνα, όμως άλλο γκολ δεν επετεύχθη. Οι Καταλανοί κράτησαν μέχρι τέλους το προβάδισμα και επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα, αφήνοντας πίσω τις «γκέλες» με Τζιρόνα και Χετάφε.

Κάπως, έτσι, η Μπαρτσελόνα έφτασε τους 76 βαθμούς, αύξησε τη διαφορά στο +11 από τη δεύτερη Ρεάλ και έκανε ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του 27ου πρωταθλήματος στην ιστορία της. Όσο για την Ατλέτικο, παρέμεινε στην 3η θέση, αλλά είδε τη διαφορά από την Ρεάλ Σοσιεδάδ να μειώνεται.

  • Ο Πέδρι έκανε την επανεμφάνιση του έπειτα από περίπου 2,5 μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Αλόνσο (61’ Γκαρθία), Μπαλντέ, Ντε Γιονγκ (79’ Κεσιέ), Μπουσκέτς, Γκάβι, Ραφίνια (90+2’ Φάτι), Λεβαντόβσκι, Τόρες (61’ Πέδρι).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Μολίνα, Χιμένες, Σάβιτς, Ερμόσο (79’ Ρεγκιλόν), Καράσκο, Ντε Πολ, Βίτσελ (59’ Μοράτα), Λεμάρ (67’ Σαούλ), Γκριεζμάν, Κορέα (59’ Μπάριος).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.