Μπιλμπάο – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0: Πήρε το ντέρμπι και συνεχίζει να «βλέπει» Ευρώπη (hls)

Με δύο γκολ από τον Ινιάκι Γουίλιαμς, η Μπιλμπάο πήρε σημαντική νίκη, στην προσπάθεια που κάνει για έξοδο στην Ευρώπη.

Η Μπιλμπάο, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής στην La Liga, επικράτησε στο βασκικό ντέρμπι της Σοσιεδάδ με 2-0, χάρη σε δύο γκολ του Ινιάκι Γουίλιαμς.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, μπροστά σε 50.000 θεατές, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και έφτασε σε σημαντική νίκη, που την διατηρεί ζωντανή για έξοδο στην Ευρώπη.

Η Σοσιεδάδ, φάνηκε να έχει δώσει περισσότερο βάρος στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, εν αντιθέσει με την Μπιλμπάο, που από την αρχή έδειξε την διάθεση να κρατήσει μπάλα και να φτάσει στο γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με μακρινό σουτ του Σίλβα στο 11ο λεπτό και αυτή ήταν ουσιαστικά η μόνη καλή ευκαιρία που δημιούργησε στα πρώτα 45 λεπτά.

Ο Νίκο Γουίλιαμς, είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς για την Μπιλμπάο στο 26, με τον Ρεμίρο να διώχνει εντυπωσιακά. Στο 32, ο Νίκο έδωσε στον Ινιάκι και αυτός απείλησε την εστία της Σοσιεδάδ!

Στο 33, μετά από κεφαλιά του Βέσγα, η μπάλα έφτασε στον Ινιάκι που με την βοήθεια της τύχης κατάφερε να την σπρώξει στα δίχτυα για το 1-0! Το VAR έλεγξε την φάση και ξεκαθάρισε πως δεν υπήρχε χέρι του Ινιάκι στο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σοσιεδάδ μπήκε με διάθεση να ισοφαρίσει και να πάρει κάτι από το ματς. Στο 55, Μπερενετσέα και Κούμπο δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον εξαιρετικό Ουνάι Σιμόν ενώ στο 56, σε σουτ του Μερίνο, η μπάλα φάνηκε να βρίσκει σε χέρι αμυντικού με τον διαιτητή να μην δείχνει κάτι.

Στο 70, ο Ινιάκι Γουίλιαμς, που ήταν ο MVP της αναμέτρησης, πέτυχε εξαιρετικό και δύσκολο γκολ για να γράψει το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα! Η φάση ξεκίνησε από υπέροχη αλλαγή παιχνιδιού του Ραούλ Γκαρθία.

Στο 86, Τσο και Σέρλοθ έχασαν ευκαιρία σημαντική για το 2-1, όπως και ο Μπερενετσέα στο 88, που βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Σιμόν αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Μπιλμπάο: Ουνάι Σιμόν, Κάπα(62΄Βιβιάν), Άλβαρεζ, Μαρτίνεθ, Γιούρι, Βέσγα, Γκαρθία, Ινιάκι Γουίλιαμς(89΄Ερέρα), Σανσέτ(78΄Μουνιαίν)Νίκο Γουίλιαμς(78΄Μπερενγκέρ), Γκουρουθέτα(62΄Ραούλ Γκαρθία)

Σοσιεδάδ: Ρεμίρο, Μουνιόθ, Λε Νορμάντ, Θουμπέλδια, Γκοροσαμπέλ(946΄Ελουστόνδο), Θουμπιμέντι, Μερίνο, Σίλβα(82΄Ναβάρο), Μέντεζ(46΄Μπερενετσέα), Κούμπο(61΄Σέρλοθ), Ογιαρθάμπαλ(61΄Τσο)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.