Χετάφε-Τζιρόνα 3-2: Νίκη-χρυσάφι αφού έκανε τα εύκολα, δύσκολα (hls)


Με το 3-0 στο πρώτο ημίχρονο, οι προϋποθέσεις έδειχναν ότι η Χετάφε θα πήγαινε σε μια άνετη επικράτηση στο παιχνίδι με αντίπαλο την Τζιρόνα σε παιχνίδι για την 24η αγωνιστική.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν αλλιώς, η Τζιρόνα (στο 100ό παιχνίδι στη La Liga) πέτυχε δύο γκολ αλλά εκτός από τα γκολ δεν είχε άλλες φάσεις για να απειλήσει τον αντίπαλό της.

Η Χετάφε κράτησε τη νίκη στο τέλος με 3-2 και πήρε μια νίκη που τόσο πολύ τη χρειαζόταν (μόλις τη 2η σε 9 παιχνίδια μέσα στο 2023) καθώς ήταν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας μετά από 23 αγωνιστικές. 

Για το 3-0 του πρώτου μέρους φρόντισαν οι δύο πρώτοι της σκόρερ, ο Ουνάλ και ο Μαγιοράλ

Η Χετάφε μπήκε με επιθετική διάθεση στο παιχνίδι, με τριάδα στην άμυνα, με πλάγιους φουλ μπακ τον Νταμιάν από τα δεξιά, τον Πόρτου από τα αριστερά. Είχε μαζί στο αρχικό σχήμα εκτός από τον Μαξίμοβιτς (που ήταν σίγουρο ότι θα ήταν βασικός σε ένα ακόμη παιχνίδι) και τον Μουνίρ.

Πίεσε ψηλά από την αρχή του παιχνιδιού και μόλις στο 2ο λεπτό έκανε το 1-0. Ο Μουνίρ πίεσε, η μπάλα έφτασε στον Μαγιοράλ που πρόλαβε να τη γυρίσει στον Ουνάλ και ο Τούρκος με άμεση εκτέλεση σκόραρε. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο έγινε το 2-0. Ο Τσάβι Ερνάντεζ αιφινδιάστηκε από την πορεία της μπάλας που βρήκε το χέρι του, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Ουνάλ σκόραρε και πέτυχε το 10ο γκολ του στο Πρωτάθλημα. 

Η Τζιρόνα δεν είχε τρόπο να αντιδράσει και δεν απείλησε καθόλου τον Σόρια. Στο 43’ έγινε το 3-0 με ωραίο σουτ του Μαγιοράλ που σκόραρε για 6η φορά στο Πρωτάθλημα. Ουνάλ και Μαγιοράλ έχουν σκοράρει πλέον τα 16 από τα 23 γκολ της Χετάφε στο Πρωτάθλημα.

Η Χετάφε έκλεισε το ημίχρονο με 3-0, σκοράροντας τρία γκολ στο Πρωτάθλημα, στην έδρα της, μετά από πάνω από έναν χρόνο, από το παιχνίδι Χετάφε-Λεβάντε 3-0 στις 4 Φεβρουαρίου 2022.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Τζιρόνα πήρε -όπως αναμενόταν- περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της. Βρήκε γρήγορο γκολ στο 54’. Ο Τσιγκανκόφ έκανε τη σέντρα και ο Καστεγιάνος έκανε το 3-1 στο 54’, με τον Αργεντινό να σκοράρει για 6η φορά στο Πρωτάθλημα. Η Τζιρόνα, παρά το γρήγορο γκολ, δεν έκανε άλλες ευκαιρίες.

Ομως… Σκόραρε για το 3-2 στο 80’ με τον Μιγκέλ Γκουτιέρεζ και αυτό ήταν αρκετό για να δώσει ξεχωριστό ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Από εκεί και μετά δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι που είχε και 4 λεπτά καθυστερήσεων και η Χετάφε πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.