Μπαρτσελόνα: Το Financial Fair Play τρομάζει τους Καταλανούς

Η Μπαρτσελόνα κινδυνεύει να χάσει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της, τον Γκάβι. O Ισπανός μέσος θα μπορούσε να αποχωρήσει από τον σύλλογο το 2024, εάν δεν κατοχυρωθεί το νέο του συμβόλαιο.

Ο 18χρονος είχε ξανά μια σταθερά καλή εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Camp Nou το απόγευμα της Τετάρτης, στην πρόκριση των Καταλανών στο Copa del Rey.

Ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ο Γκάβι έγινε πρωτοσέλιδο, όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι η La Liga είχε αρνηθεί να επιτρέψει στην Μπαρτσελόνα να εγγράψει το νέο του συμβόλαιο, λόγω της αποτυχίας να ανταπεξέλθει με επιτυχία στο Financial Fair Play και να τηρήσει κάποια σημεία των κανονισμών του.
Η νέα συμφωνία που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους και θα λήξει το 2026, συνοδεύτηκε από ρήτρα αποδέσμευσης 1 δισ. ευρώ που δείχνει πόσο πολύ εκτιμάται ο Ανδαλουσιάνος από τον σύλλογο.

Όπως τόνισε το SPORT, η εξέλιξη θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του Γκαβι. Εάν το νέο συμβόλαιο δεν μπορεί να εγγραφεί, τότε θα ήταν ελεύθερος να φύγει το 2024 και όχι το 2026 όπως αρχικά όλοι πίστευαν. Η ίδια λογική ισχύει και για τον κεντρικό αμυντικό Ρόναλντ Αραούχο, ο οποίος επίσης υπέγραψε νέα συμφωνία το 2022.

Με απλά λόγια, η απώλεια ενός ή και των δύο θα σήμαινε καταστροφή για το μακροπρόθεσμο αθλητικό έργο που έχει εκπονήσει οΤσάβι Ερνάντεθ.
Η Μπαρτσελόνα έχει ήδη δείξει τη σωστή στάση, εγκαταλείποντας τα σχέδια για πιθανή απόκτηση παικτών στη χειμερινή μεταγραφική αγορά, ώστε να προσπαθήσει να εγγράψει τους Γκάβι και Αραούχο.

Αν και αρχικά θεωρήθηκε ότι ο σύλλογος θα είχε περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ να ξοδέψει πριν από την 1η Φεβρουαρίου, χάρη στην αποχώρηση του Μέμφις Ντεπάι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η ομάδα της Καταλονίας, αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στους δύο βασικούς της ποδοσφαιριστές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.