Μιράντα: Ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του

«Τέλος εποχής» για τον σπουδαίο κεντρικό αμυντικό Ζοάο Μιράντα

Την απόσυρσή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Βραζιλιάνος Ζοάο Μιράντα σε ηλικία 38 ετών. Ο Μιράντα πήρε αυτή την απόφαση μετά τους πολλούς τραυματισμούς που είχε τα τελευταία χρόνια, ενώ αγωνιζόταν με τη φανέλα της Βραζιλιάνικης Σάο Πάουλο.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Κοριτίμπα. Ακολούθησε η Γαλλική Σοσό που ήταν και η πρώτη του ομάδα στην Ευρώπη, για να επιστρέψει στη Βραζιλία και στην ομάδα όπου έκλεισε και την καριέρα του τη Σάο Πάουλο. Μετά από εντυπωσιακές χρόνιες έρχεται και η μεταγραφή που τον καθιέρωσε ως ένα παίκτη κορυφαίου επιπέδου. Η Ατλέτικο Μαδρίτης τον έκανε δικό της το 2011 και αποτέλεσε τον «βράχο» της άμυνας της, μέχρι το 2015, όπου και πήρε μεταγραφή για την Ίντερ. Μετά την Ίντερ ακολούθησε ένα πέρασμά του από την Κίνα, πριν επιστέψει ξανά στην αγαπημένη του Σάο Πάουλο.

Κατά τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του, έχει κατακτήσει σημαντικά τρόπαια όπως το πρωτάθλημα της La liga το 2014 και το Europa Lague το 2012 αμφότερα με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αποτέλεσε σημαντικό στέλεχος και της Εθνικής Βραζιλίας. Αγωνίστηκε με τη φανέλα της «σελεσάο» 58 φορές καταφέρνοντας να κερδίσει και το Κύπελλο συνομοσπονδιών το 2009, αλλά και το Κόπα Αμέρικα το 2019.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.