Μπαρτσελόνα: Οι στόχοι για οικονομική ισορροπία

Η οικονομική μόχλευση των τελευταίων εβδομάδων εμπόδισε την Μπαρτσελόνα να κλείσει το μπάτζετ της περασμένης σεζόν με νέο βαρύ «μείον».

Μια κίνηση ήδη γνωστή, που όμως αποκαλύφθηκε σε όλη της τη σημασία όταν ο αντιπρόεδρος αρμόδιος για την οικονομία, Εντουάρ Ρομέου, παρουσίασε την κατάσταση για το έτος 2021-22.

«Χωρίς τα έσοδα από τους μοχλούς, πέρυσι θα είχαμε κλείσει με “κόκκινο” 106 εκατ. και φέτος 210 εκατ. Η “Μπάρτσα” έκλεισε το οικονομικό έτος 2021-22 με 1 δισ. 017 εκατομμύρια έσοδα και 856 εκατομμύρια έξοδα», είπε ο Ρομέου.

Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, η πρόβλεψη είναι να φτάσει τα 1,255 δισ. ευρώ σε τζίρο και το κόστος στα 1,017 δισ. Το αποτέλεσμα μετά τη φορολογία θα είναι 274 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο σύλλογος.

Το μεγάλο πρόβλημα του καταλανικού συλλόγου είναι το ύψος των μισθών, αν και υπήρξε σαφής βελτίωση. «Έχουμε πάει από το 98% στο 68%, χωρίς να υπολογίζουμε τους μοχλούς. Μαζί τους θα ήταν στο 51%», εξήγησε ο Ρομέου για τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται, ως προς τις δεσμεύσεις στη La Liga.

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν συμβόλαια που θα αυξηθούν ξανά την επόμενη σεζόν, κάτι που θα αναγκάσει τον σύλλογο να συνεχίσει να ψάχνει για επιπλέον έσοδα προκειμένου να μετριάσει το αποτέλεσμα.

«Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα. Τη φετινή και την επόμενη σεζόν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποιο μηχανισμό για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε να είμαστε του χρόνου», είπε ο Ρομέου, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να καταφύγει ο σύλλογος ξανά σε έκτακτες επεμβάσεις. «Μόχλευση μπορεί επίσης να είναι η πώληση ενός παίκτη», υπογράμμισε.

Η ιδέα είναι ότι η κατάσταση παίρνει σωστό δρόμο από τη σεζόν 2024-25. «Αν ακολουθήσουμε τον πίνακα των συμβατικών προθεσμιών, φέτος και του χρόνου εξακολουθούμε να έχουμε υψηλότερο μισθολογικό κόστος από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Η κατάσταση δεν θα ομαλοποιηθεί μέχρι τη σεζόν 2024-25. Ο στόχος που έχει στο μυαλό της η “Μπάρτσα” είναι οι μισθοί να φτάσουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ: 420 για την πρώτη ομάδα και 80 για τη βάση και άλλα τμήματα», εξήγησε ο αξιωματούχος.

Όλη αυτή η κατάσταση θα ευνοούσε εάν η ομάδα κατόρθωνε να επιτύχει τα αγωνιστικά αποτελέσματα που έχει θέσει ο σύλλογος για τον προϋπολογισμό του 2022-23. «Την περασμένη σεζόν ο αντίκτυπος του αποκλεισμού στη φάση των ομίλων ήταν 12 εκατομμύρια ευρώ. Μετράμε τα έσοδα που δεν είχαμε, αλλά και τα έξοδα που εξοικονομήσαμε. Φέτος ελπίζουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να φτάσουμε στα προημιτελικά του Champions League», αποκάλυψε ως ελάχιστο στόχο ο Ρομέου.

Με αυτή την ανάγκη για νέους πόρους, το θέμα της Super League παραμένει ζωντανό στην Μπαρτσελόνα: «Δεν το σκεφτόμαστε τώρα, αλλά οποιαδήποτε επανεξέταση του θέματος θα ήταν θετική. Η θέλησή μας θα ήταν μια συμφωνία ότι οι σύλλογοι που παράγουν τα περισσότερα είναι αυτοί που λαμβάνουν τα περισσότερα. Οποιαδήποτε κίνηση θα είναι καλύτερη από αυτή που υπάρχει αυτή τη στιγμή».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.