Πέρεθ: «Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι άρρωστο»

Η τοποθέτηση του ισχυρού άντρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, είπε ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι «άρρωστο» και ότι χρειάζονται αλλαγές για να σταματήσουν οι μικρότεροι σε ηλικία φίλαθλοι να απομακρύνονται από το άθλημα, προβάλλοντας εκ νέου την προοπτική μιας Super League που θα αποτελείται από τους κορυφαίους συλλόγους της «γηραιάς ηπείρου».

Ο Πέρεθ υπήρξε από τους βασικούς αρχιτέκτονες της ευρωπαϊκής Super League, η οποία έπαψε να υφίσταται, σε λιγότερο από 48 ώρες μετά την ανακοίνωσή για την ίδρυση της, τον Απρίλιο του περασμένου έτους και μετά από μια κατακραυγή από φιλάθλους, κυβερνήσεις και παίκτες.

«Το αγαπημένο μας άθλημα είναι άρρωστο, ειδικά στην Ευρώπη και, φυσικά, στην Ισπανία. Το ποδόσφαιρο χάνει την θέση του ως το κορυφαίο άθλημα στον κόσμο. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι νέοι ενδιαφέρονται όλο και λιγότερο για το ποδόσφαιρο. Οι τρέχουσες διοργανώσεις, όπως έχουν σχεδιασθεί σήμερα, δεν προσελκύουν το ενδιαφέρον των θεατών, παρά μόνο στις τελικές φάσεις».

Η Super League μήνυσε την UEFA και τη FIFA σε ισπανικό δικαστήριο, το οποίο αργότερα ζήτησε καθοδήγηση από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, το οποίο θα εκδώσει την απόφασή του το επόμενο έτος.

«Η Super League παραμένει εν μέσω ευρωπαϊκών δικαστικών διαδικασιών που αμφισβητούν το μονοπώλιο της UEFA στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», επισήμανε ο Πέρεθ, τονίζοντας πόσο σπάνια παίζουν μεταξύ τους οι κορυφαίες ομάδες του ποδοσφαίρου και προσθέτοντας ότι η ευρωπαϊκή διοργάνωση μεσοβδόμαδα θα πρέπει να προσφέρει στους φιλάθλους αγώνες μεταξύ «των ισχυρότερων ομάδων και με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο» καθ’ όλην την διάρκεια του έτους. Εάν κοιτάξουμε τους τελευταίους φιναλίστ του Champions League, την Λίβερπουλ, μια ιστορική ομάδα με έξι Ευρωπαϊκά Κύπελλα, αποδεικνύεται ότι τους έχουμε αντιμετωπίσει μόνο εννέα φορές σε 67 χρόνια», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ισπανός παράγοντας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.