Βαλένθια: Παρουσίασε το πρότζεκτ του νέου «Μεστάγια»

Ένα γήπεδο που θα φτάνει τις 70.000 θέσεις.

Το πρότζεκτ της για το νέο «Μεστάγια» παρουσίασε η Βαλένθια.

Το έργο της νέας εγκατάστασης παρουσιάστηκε παρουσία του αρχιτέκτονα Μαρκ Φένγουικ, ο οποίος μίλησε για τα χαρακτηριστικά του έργου. Η δομή θα μπορεί να φιλοξενήσει 70.000 οπαδούς στο μέλλον (έχει ζητηθεί άδεια γι΄ αυτούς τους αριθμούς), ακόμα κι αν αρχικά η χωρητικότητα δεν θα ξεπεράσει τις 49.000 θέσεις.

Προβλέπεται η κατασκευή στέγης, η οποία λειτουργεί σε ακουστικό επίπεδο προσπαθώντας να στείλει τον θόρυβο του κοινού πίσω στον αγωνιστικό χώρο, αλλά όχι μόνο. Η «στέγη» θα κατασκευαστεί με ηλιακούς συλλέκτες, με στόχο τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική βιωσιμότητα, με κόστος που θα κυμαίνεται (μόνο σε αυτό το μέτωπο) γύρω στα 30-35 εκατ. ευρώ.

Χρονολογικά, στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες εντός 20-22 μηνών από την απόκτηση της άδειας, ενώ από οικονομικής πλευράς ο σύλλογος έχει κάνει γνωστό ότι διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να ολοκληρώσει τις εργασίες.

Αυτή τη δυνατότητα προσφέρει η λειτουργία της La Liga με το επενδυτικό ταμείο CVC, το οποίο θα παρέχει πόρους για το 70% του έργου: 80 εκατ. ευρώ επί συνολικού κόστους 115 εκατ. ευρώ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Premier League
Η Premier League το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για τις επόμενες 6 σεζόν είναι αποκλειστικά στο Novasports!