Η επόμενη μέρα του Μαρσέλο: Συναίσθημα ή American dream;

Πέρασε 15 χρόνια στη Μαδρίτη, κατέκτησε τα πάντα με την αγαπημένη του Ρεάλ και τώρα ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα...

Το κεφάλαιο Ρεάλ Μαδρίτης φτάνει στο τέλος του για τον Μαρσέλο, καθώς ο Βραζιλιάνος διανύει τις τελευταίες του ημέρες στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, έχοντας ήδη ξεκινήσει να σκέφτεται την επόμενη ημέρα. Μπορεί το όνειρο να αγωνιστεί στο νέο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” να μην γίνει πραγματικότητα, όμως ο Μαρσέλο αποχωρεί από την αγαπημένη του “βασίλισσα”, όπως του αρμόζει. Ως αρχηγός και με την κατάκτηση ενός ακόμη Champions League, το 5ο!

Τα τελευταία χρόνια η προσφορά και η αντιμετώπιση του Μαρσέλο στη Ρεάλ είχε αλλάξει άρδην. Από εκεί που ήταν αναντικατάστατος και ένα από τα μεγαλύτερα “όπλα” της ομάδας, όχι απλά είχε χάσει τη θέση του, αλλά δεν έπαιζε σχεδόν καθόλου. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι δύο πλευρές αποφάσισαν να μην δώσουν συνέχεια στη 15ετή συνεργασία τους, που συνδυάστηκε με δεκάδες επιτυχίες και τίτλους.

Τίτλους είπαμε; Κατέκτησε τα πάντα με τη Ρεάλ Μαδρίτης! Έξι πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα Ισπανίας, πέντε Σούπερ Καπ, ισάριθμα Champions League, τρία ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και τέσσερα παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων. Είναι σίγουρο πως το μακρινό 2007 που έπαιρνε τον δρόμο για την Ευρώπη, ούτε που θα είχε φανταστεί αυτή τη μυθική καριέρα.

Η επόμενη ημέρα θα βρει τον Βραζιλιάνο θρύλο μακριά από τη Μαδρίτη και εδώ είναι το μεγάλο ζητούμενο για τον ίδιο. Δεδομένου πως βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, οι επιλογές δεν είναι πολλές. Συναίσθημα, δηλαδή επιστροφή στην πατρίδα του ή American dream; Από τη μία υπάρχει το ενδιαφέρον της Φλουμινένσε, ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και από την άλλη εκείνο της Ίντερ Μαϊάμι, ομάδα στην οποία έχει ποσοστό ο στενός του φίλος, Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Η επιστροφή στη Φλουμινένσε

Αναμφίβολα η πιο συναισθηματική επιλογή που θα μπορούσε να κάνει είναι να επιστρέψει στην Βραζιλία και να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Τι πιο όμορφο σενάριο για έναν ποδοσφαιριστή, που έφυγε από την πατρίδα του στα 19 για να έρθει στην Ευρώπη, κατέκτησε τα πάντα με την ομάδα της καρδιάς του και επιστρέφει εκεί που ξεκίνησαν όλα. Άλλωστε η “Φλου” τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες, αν ο Μαρσέλο αποφασίσει να κάνει το βήμα της επιστροφής.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που δημιουργήθηκε εδώ και πήγε κατευθείαν στην Ευρώπη. Μας αρέσει πολύ και έχουμε εξαιρετική σχέση μαζί του. Ξέρει ότι μια μέρα η Φλουμινένσε θα ενδιαφερθεί για τον επαναπατρισμό του και αν το θέλει και ο ίδιος το σπίτι του τον περιμένει”, είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ομάδας του Ρίο Ντε Τζανέιρο, Μάριο Μπιτενκούρ.

Μαρσέλο
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η Ίντερ Μαϊάμι και ο φίλος του Ντέιβιντ Μπέκαμ

Στο τραπέζι του Μαρσέλο – όπως και των περισσότερων παικτών που αποχωρούν από τη Ρεάλ Μαδρίτης – υπάρχει και η προοπτική του MLS. Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να ζήσουν το American dream, αφού η ζωή του ποδοσφαιριστή στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού περιλαμβάνει περισσότερη διασκέδαση και λιγότερες υποχρεώσεις.

Ενδιαφέρον για τον Βραζιλιάνο υπάρχει από την Ίντερ Μαϊάμι, ομάδα της οποίας κατέχει σημαντικό ποσοστό ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Οι δυο τους έχουν πολύ στενή σχέση, παρότι όταν ο Μαρσέλο πήγαινε στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μπέκαμ αποχωρούσε για τους LA Galaxy και σίγουρα αν ο 34χρονος ακραίος αμυντικός επιλέξει να ζήσει το American dream, η ομάδα του Μαϊάμι θα βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών του.

“Σειρήνες” για τον Μαρσέλο υπάρχουν επίσης από Ιαπωνία και Τουρκία, όμως τουλάχιστον για την ώρα, δεν φαίνονται να βρίσκονται στις επιλογές του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.