La Liga: Πέντε παίκτες που ξεχώρισαν

Ποδοσφαιριστές που έκαναν τη διαφορά στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε και απολαύσαμε στα κανάλια της nova όπως και τη νέα σεζόν.

Μετά από χρόνια που έπαιζε ως δεύτερο βιολί στην επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Καρίμ Μπενζεμά γνώρισε μεγάλη άνθηση από τότε που έγινε ο βασικός και αναντικατάστατος το Μπερναμπέου. Ο Γάλλος τελείωσε την αναμονή του για 13 σεζόν για το βραβείο του πρώτου σκόρερ της LaLiga, διεκδικώντας τη διάκριση με 27 γκολ – και έγινε ο πρώτος Γάλλος στην ιστορία που το έκανε. Ο 34χρονος, συνέχισε να είναι ακριβώς αυτό, συνεισφέροντας 12 ασίστ και σχηματίζοντας μια θανατηφόρα συνεργασία με τον Βινίσιους Τζούνιορ. Το Νο9 της Ρεάλ οδήγησε τους Los Blancos στον τίτλο και τώρα θα ηγηθεί της γραμμής για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στον τελικό του Champions League.

Ένα άλλο προϊόν της φημισμένης ακαδημίας της Λιόν, ο Ναμπίλ Φεκίρ αρχίζει επιτέλους να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες στη Ρεάλ Μπέτις. Ο Γάλλος διεθνής μετακόμισε στο στάδιο Benito Villamarin χωρίς πολλές φανφάρες το 2019, ωστόσο έχει αναδειχθεί αθόρυβα ως ένας από τους καλύτερους μέσους στην κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας. Ο 28χρονος μπαλαδόρος, μπήκε στην ομάδα υπό τις οδηγίες του Μανουέλ Πελεγκρίνι, έχοντας 14 συνεισφορές γκολ σε μια ομάδα που κέρδισε την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο δημιουργός της μεσαίας γραμμής έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιβλητική φόρμα των Ανδαλουσιάνων, κάνοντας τις δεύτερες πιο βασικές πάσες (83) στη LaLiga. Η τολμηρή του απόφασή του να μετακομίσει στη Σεβίλλη φαίνεται τελικά να αποδίδει καρπούς καθώς έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελική νίκη της Μπέτις στο Copa del Rey επί της Βαλένθια – κερδίζοντας στους Los Verdiblancos το πρώτο τους τρόπαιο μετά από 17 χρόνια.

Ο Ίκερ Μουνιάιν συνδέεται με μια απομάκρυνση από την Αθλέτικ Μπιλμπάο σχεδόν σε κάθε μεταγραφική περίοδο, ωστόσο ο επιθετικός παρέμεινε πιστός στη βασκική ομάδα. Η Αθλέτικ φαινόταν εντυπωσιακή υπό τις οδηγίες του Μαρθελίνιο και έχασε το ευρωπαϊκό εισιτήριο στο φινάλε της σεζόν, με τον Μουνιαϊν να παίζει βασικό ρόλο στις ατρόμητες εμφανίσεις της. Ο 29χρονος συνέβαλε με την τρίτη από τις περισσότερες ασίστ στη LaLiga αυτή τη σεζόν (10), ενώ έκανε τις περισσότερες βασικές πάσες (105). Αλλά δεν είναι μόνο η κατανομή του επιθετικού που τον ξεχωρίζει – μπορεί επίσης να δημιουργεί ευκαιρίες με την ωμή του ικανότητα να νικάει αμυντικούς και μπορεί να υπερηφανεύεται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό ενεργειών δημιουργίας σουτ (168) στην κατηγορία.

Έχοντας υπομείνει ένα δύσκολο ξεκίνημα στην καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Βινίσιους έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο. Ο Βραζιλιάνος, μόλις στα 21 του, κατέγραψε 17 γκολ και 10 ασίστ στη LaLiga. Ο Αντσελότι δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό του. Είπε: «Νομίζω ότι ο Βινίσιους είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης. Έφτασε εδώ στη Μαδρίτη όταν ήταν πολύ, πολύ νέος και φυσικά χρειάστηκε χρόνος για να φτάσει στην κορυφή. Γιατί τώρα στο ποδόσφαιρο δεν αρκεί το ταλέντο για να φτάσεις στην κορυφή. Πρέπει να βελτιώσεις τις τακτικές σου γνώσεις, τη φυσική σου κατάσταση. Πιστεύω ότι ο Βινίσιους τα πήγε πολύ καλά αυτή τη σεζόν για αυτόν τον λόγο. Μπόρεσε να δείξει το ταλέντο του λόγω μιας βάσης γνώσεων τακτικής και μιας καλύτερης φυσικής κατάστασης.” Με την αποκάλυψη ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν θα μετακομίσει στη Μαδρίτη, σίγουρα θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο επιθετικό βάρος στους ώμους του Βινίσιους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.