Καρίμ Μπενζεμά: Μία σεζόν που θα μείνει στην ιστορία!

Μοιάζει απίστευτο πως μπορεί ένας ποδοσφαιριστής στα 34 του χρόνια και μάλιστα επιθετικός, έχει τέτοια επίδραση σε έναν κορυφαίο σύλλογο, όπως η Ρεάλ.

Ο Καρίμ Μπενζεμά βρήκε δίχτυα στο επιβλητικό 6-0 επί της Λεβάντε το βράδυ της Πέμπτης και έγραψε άλλη μία «χρυσή» σελίδα στην ιστορία των Μαδριλένων. Ο Γάλλος επιθετικός έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στον 35ο τίτλο της Ρεάλ στη La Liga, αλλά πρωταγωνίστησε κυρίως με τα όσα απίστευτα έκανε με την ομάδα του στο Champions League.
Η εμφάνιση του στον ημιτελικό ήταν μια άλλη μαγική εμφάνιση του Μπενζεμά, μετά το χατ-τρικ που πέτυχε μέσα σε 18 λεπτά απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν στη φάση των «16» πριν πετύχει πάλι χατ τρικ μέσα σε 25 λεπτά εναντίον της Τσέλσι στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης, με την πρόκριση να έρχεται στην παράταση στη ρεβάνς του «Santiago Bernabeu» με γκολ του Γάλλου επιθετικού.

Ο 34χρονος ήταν σε «αστραφτερή» φόρμα αυτή τη σεζόν και έχει πετύχει τον αξιοσημείωτο αριθμό των 44 γκολ σε 44 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτή η επίδοση έχει ξεπεράσει με άνεση το προηγούμενο καλύτερο ρεκόρ του που είναι τα 32 γκολ πολύ πίσω τη σεζόν 2011-12.
Μάλιστα ο Μπενζεμά έχει σκοράρει 15 γκολ στο Champions League σε μόλις 11 εμφανίσεις αυτή τη σεζόν και ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε μακράν σε αυτή τη διοργάνωση.
Ο Μπενζεμά είναι ο γηραιότερος παίκτης που σημείωσε 40 ή περισσότερα γκολ σε μία σεζόν για μία ομάδα στα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης μετά τον Φέρεντς Πούσκας. Δεν είναι μόνο ο αριθμός των τερμάτων του, αλλά και η ποιότητα που επιδεικνύει. Το πρώτο γκολ κόντρα στη Σίτι στο πρώτο παιχνίδι, μέτρησε xG (αναμενόμενο γκολ) μόλις 0,035.

Ο Μπενζεμά κέρδισε το βραβείο του παίκτη του μήνα της La Liga για τον Απρίλιο Το τέρμα του εναντίον της Λεβάντε την Πέμπτη ήταν το 323ο γκολ του με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του θρύλου του συλλόγου Ραούλ Γκονζάλεθ. Ο μόνος παίκτης που σημείωσε περισσότερα γκολ για τους πρωταθλητές Ισπανίας, είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πέτυχε 450 γκολ σε μόλις 438 εμφανίσεις με τη φανέλα του συλλόγου.

Επιπλέον, ο Μπενζεμά ισοφάρισε τον απολογισμό του Ραούλ, αλλά σε 138 ματς λιγότερα, που σημαίνει ότι βρίσκεται ουσιαστικά πάνω από τον θρύλο αυτό του συλλόγου, σε ότι αφορά στα γκολ ανά παιχνίδι. Ωστόσο, ο Μπενζεμά έχει παίξει 165 περισσότερα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης από τον Ρονάλντο και εξακολουθεί να είναι 127 γκολ πίσω από τον Πορτογάλο σούπερ σταρ, ο οποίος έφυγε το καλοκαίρι του 2018.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, είχε πει στο beIN SPORTS για τον Μπενζεμά:

«Θα έλεγα ότι κάνει επίδειξη ευφυΐας και αποτελεσματικότητας. Ότι κάνει είναι έξυπνο και φαίνεται απλό. Όταν τον βλέπω να παίζει, νομίζω ότι μπορώ να το κάνω και γω! Ξέρουμε ότι όλα αυτά που κάνει είναι εξαιρετικά και παίρνει πάντα τη σωστή απόφαση για να είναι ο πιο αποτελεσματικός. Επιβραδύνει για να επιταχύνει, επιταχύνει και επιβραδύνει. Μυρίζει τον ρυθμό του παιχνιδιού όσο κανένας άλλος, και είναι κάτι ενδιαφέρον που βλέπουμε τώρα σε όλη την Ευρώπη, ότι οι γηραιότεροι επιθετικοί είναι οι πιο αποτελεσματικοί.

Ο Λεβαντόφσκι, ο Μπενζεμά, ο Ιμπραχίμοβιτς, όλοι αυτοί οι παίκτες σκοράρουν γκολ στα 35 ή στα 40. Οι καλύτεροι επιθετικοί στην Ευρώπη είναι όλοι άνω των 30 ετών γιατί εκμεταλλεύονται κάθε λάθος του αντιπάλου. Θα έλεγα ότι ο Μπενζεμά μέχρι τα 30, νομίζω ότι είχε δύο ή τρία κιλά παραπάνω. Τώρα είναι πραγματικός αθλητής και γι’ αυτό σήμερα σίγουρα είναι ένας από τους δύο ή τρεις καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.