Το ξεχωριστό χειροκρότημα των οπαδών της Εσπανιόλ (pics & vid)

Η αντιπαλότητα της Μπαρτσελόνα με την Εσπανιόλ είναι δεδομένη, όμως ένας παίκτης των «μπλαουγκράνα» κατάφερε ν΄αποσπάσει το χειροκρότημα των «ορκισμένων εχθρών».

Η αλήθεια είναι πως σπάνια ένας παίκτης μπορεί να πάρει το χειροκρότημα από αντίπαλη ομάδα ειδικά όταν αυτή, είναι από τους μεγάλους «εχθρούς».

Μπαρτσελόνα και Εσπανιόλ, δύο Καταλανικές ομάδες με τους οπαδούς της δεύτερης να θεωρούν το παιχνίδι με την Μπάρτσα το απόλυτο ντέρμπι, να βλέπουν τους «μπλαουγκράνα» ως τον απόλυτο «εχθρό».

Βέβαια η ομάδα της Βαρκελώνης, δεν υποτιμά το συκγκεκριμένο ματς, αλλά το ντέρμπι γι΄αυτή είναι αυτό με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μια κίνηση όμως είναι αρκετή για να κάνει ένα παίκτη να γράψει τη δική του ιστορία και ν΄αναγκάσει τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας να του «βγάλουν το καπέλο» ή πιο απλά να τον χειροκροτήσουν.

Ο Ινιέστα, έγινε ο πρώτος παίκτης της Μπαρτσελόνα, που κατάφερε ν΄αποσπάσει το χειροκρότημα των οπαδών της Εσπανιόλ!

Ο Ινιέστα, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ολλανδία, στη Νότια Αφρική, στην παράταση, πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που έδωσε το τρόπαιο στην Ισπανία!

Ο 26χρονος τότε ποδοσφαιριστής της Μπάρτσα, στον πανηγυρισμό του, κάτω από την φανέλα της Ισπανίας, είχε μια ακόμη που έγραφε:

Dani Jarque siempre con nosotros” (” Ντάνι Χάρκε θα είσαι πάντα μαζί μας)

Ο Ντάνι Χάρκε, παίκτης της Εσπανιόλ, «έφυγε» από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του, στις 8 Αυγούστου του 2009, σε ηλικία μόλις 26 ετών, στην προετοιμασία της ομάδας του στην Ιταλία.

Ο Ινιέστα δεν τον ξέχασε. Ο Χάρκε ήταν από τους καλύτερούς του φίλους. Η αντιπαλότητά τους στο γήπεδο ήταν δεδομένη όμως μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους, ήταν δύο αχώριστοι φίλοι. Η είδηση το πρωινό της 8ης Αυγούστου για τον θάνατο του Χάρκε, συγκλόνισε άπαντες και όπως είναι απόλυτα λογικό και τον φίλο του.

«Δεν νιώθεις πως είσαι εσύ πλέον, δεν μπορείς να ευχαριστηθείς τίποτα. Δεν έχεις συναισθήματα ή πάθος. Είσαι άδειος μέσα σου», ήταν τα λόγια του Ινιέστα που όπως ανέφεραν τα ρεπορτάζ τότε, υπέφερε από κατάθλιψη.

Ο Ινιέστα αποκάλυψε πως εκείνη την περίοδο είχε άσχημες σκέψεις και μια από αυτές ήταν η αυτοκτονία.

«Υπάρχουν στιγμές που συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς άλλο. Πήγα με τη γυναίκα μου σινεμά και έφυγα πριν ξεκινήσει το έργο γιατί δεν μπορούσα να το αντέξω».

Η δύναμη που κρύβει κάποιος μέσα του, βγαίνει όταν όλα πηγαίνουν άσχημα.

Κάθε άνθρωπος έχει απίστευτη δύναμη για να παλέψει στις πιο δύσκολες και σκοτεινές στιγμές του. Ο Ινιέστα, την βρήκε και πάλεψε. Βρήκε το κίνητρο που ήθελε για να μην παραιτηθεί και να μην λυγίσει περισσότερο.

Το νικητήριο γκολ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπορεί να έδωσε χαρά σε όλη την Ισπανία αλλά ο Ινιέστα, είχε το δικό του λόγο ώστε επιτέλους να χαμογελάσει.

«Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο Ντάνι άξιζε ένα κατάλληλο φόρο τιμής. Πέτυχα το γκολ αλλά όλοι θα θυμούνται το Ντάνι».

Στις 18 Δεκεμβρίου του 2010, η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε της Εσπανιόλ εκτός έδρας με 5-1. Στο 86΄ο λεπτό ο Ινιέστα αφήνει τη θέση του στον Κειτά.

Standing Ovation από τους φίλους της Εσπανιόλ. Όλο το γήπεδο χειροκροτά τον παίκτη της Μπάρτα για την κίνηση του στον τελικό.

Ο Ινιέστα έγινε ο πρώτος παίκτης που οι οπαδοί της Εσπανιόλ, χειροκτότησαν και τον ευχαρίστησαν για την κίνησή τους.

Τελικά το ποδόσφαιρο είναι κάτι περισσότερο από απλά ένα άθλημα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.