Μέσι-Σουάρες: Φίλοι για μια ζωή! (vid)

Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Λουίς Σουάρες εντάχθηκε στη Μπαρτσελόνα από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2014, κάποιοι ανησυχούσαν ότι ο Λιονέλ Μέσι δεν θα έβλεπε με καλό μάτι αυτή την προσθήκη.

Σε αντίθεση με τον Μέσι ο οποίος έκανε μαγικά πράγματα στο γήπεδο, ο Σουάρες προσέλκυε συνεχώς αρνητικά σχόλια λόγω της συμπεριφοράς του στο γήπεδο. Πράγματι, ο διεθνής Ουρουγουανός εξέτιε ποινή αποκλεισμού τεσσάρων μηνών, όταν ολοκλήρωσε τη μετακίνησή του αντί 75 εκατομμυρίων λιρών στο «Καμπ Νόου», μετά το γνωστό δάγκωμα στον Ιταλό Τζόρτζιο Κιελίνι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.
Αυτό ήταν το τρίτο παρόμοιο περιστατικό στην καριέρα του Σουάρες. Μάλιστα η Μπαρτσελόνα επικρίθηκε από πολλούς για την απόκτηση του πρώην αστέρα της Premier League. Ωστόσο, ο Μέσι και ο Σουάρες πέτυχαν περισσότερα πράγματα από ότι θα περίμενε κανείς. Καθώς η φιλία τους μεγάλωνε εκτός γηπέδου, το ίδιο έγινε και με την «τηλεπαθητική» τους κατανόηση εντός γηπέδου.

Τον Φεβρουάριο του 2016, ο Μέσι και ο Σουάρες συνδυάστηκαν για να πετύχουν ένα από τα πιο «αναιδή» και εμβληματικά πέναλτι στην ιστορία του ποδοσφαίρου, κατά τη διάρκεια της νίκης 6-1 εναντίον της Θέλτα. Ο Μέσι είχε την ευκαιρία να σκοράρει το 300ο γκολ στο πρωτάθλημα για τη Μπάρτσα, αλλά κατέπληξε το πλήθος των 70.000 οπαδών μέσα στο «Καμπ Νου», πασάροντας τη μπάλα στον Σουάρες, ο οποίος σκόραρε εύκολα από κοντά.
Άλλοι επέκριναν τους δύο παίκτες, άλλοι θαύμασαν το θράσος δύο ποδοσφαιριστών παγκόσμιας κλάσης που συνδυάστηκαν με τέτοιο τρόπο για να πετύχουν ένα γκολ που είναι πολύ πιο δύσκολο να εκτελεστεί έτσι από ότι φαίνεται. Απλώς ρωτήστε τον Τιερί Ανρί και τον Ρόμπερτ Πιρές που έκαναν το ίδιο αλλά απέτυχαν.

Το χτύπημα Μέσι-Σουάρες έφερε μνήμες από το διάσημο πέναλτι του Γιόχαν Κρόιφ με τον συμπαίκτη του στον Άγιαξ, Γιέσπερ Όλσεν το 1982. Ο Κρόιφ, ο οποίος πάλευε με τον καρκίνο τον Φεβρουάριο του 2016 και δυστυχώς πέθανε ένα μήνα αργότερα, ενθουσιάστηκε όταν είδε τον Μέσι και τον Σουάρες να επαναλαμβάνουν το κόλπο. «Με έκανε πολύ χαρούμενο αυτό που έκανε ο Μέσι», είπε ο Κρόιφ, στο ESPN. «Δεν ξέρω αν είδε την κίνηση μου ο Μέσι, ίσως την είδε, αλλά αν κάποιος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, είναι μόνο αυτός». Και πρόσθεσε: «Πώς θα μπορούσε να είναι έλλειψη σεβασμού; Εκείνη την εποχή, κανείς δεν σκέφτηκε κάτι τέτοιο. Αυτό είναι ποδόσφαιρο, κάτι διαφορετικό, διασκεδαστικό, ένα παιχνίδι, ένα χόμπι. Αυτό που έκανε ο Μέσι ήταν απλώς να διασκεδάσει τους οπαδούς».

Ο Σουάρες σημείωσε συνολικά 198 γκολ σε 283 αγώνες για την Μπαρτσελόνα πριν φύγει από τους Καταλανούς με άκομψο τρόπο, τον Σεπτέμβριο του 2020. Ο Μέσι φέρεται να ήταν έξαλλος με τον τρόπο που «ξεφορτώθηκε» τον φίλο του ο Ρόναλντ Κούμαν. Ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, τελικά έφυγε από το «Καμπ Νου» το επόμενο καλοκαίρι. Αν και ο Μέσι παίζει τώρα στην Παρί και ο Σουάρες στην Ατλέτικο Μαδρίτης, οι δύο παίκτες παραμένουν στενοί φίλοι και οι οικογένειες τους συνεχίζουν να συναντιούνται και να κάνουν διακοπές μαζί όποτε τους δίνεται η ευκαιρία. Λίγοι θα είχαν προβλέψει το 2014, ότι αυτοί οι δύο θα κατέληγαν να γίνουν φίλοι για μια ζωή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.