Μπαρτσελόνα: Μετά τον Τόρες ποιός και πώς;

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την επιστροφή της στο μεταγραφικό παζάρι.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ζοάν Λαπόρτα δήλωσε με αυτοπεποίθηση “επιστρέφουμε” στην πρόσφατη αποκάλυψη του νέου αποκτήματος Φεράν Τόρες. Αλλά από πού προήλθε αυτή η ξαφνική εισροή μετρητών, πώς μπορεί η Μπάρτσα να αντέξει οικονομικά να ξοδέψει μεγάλα ποσά όταν έχει χρέη και μπορεί πραγματικά να αντέξει οικονομικά ποδοσφαιριστές όπως ο Νορβηγός Έρλινγκ Χάαλαντ;

Είναι γνωστό στον κόσμο του ποδοσφαίρου ότι η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει πληθώρα οικονομικών προβλημάτων. Τα αρχεία δείχνουν ότι ο ισπανικός κολοσσός χρωστάει δισεκατομμύρια και μόνο την περασμένη σεζόν υπέστη ζημιές εκατομμυρίων. Αυτές οι συνέπειες ήταν τόσο καταδικαστικές που έπρεπε να αφήσει τον Λιονέλ Μέσι να φύγει για το τίποτα. Ο προϋπολογισμός αποδοχών στον σύλλογο αυτή τη σεζόν είναι μόλις 90 εκατομμύρια ευρώ, που είναι το ένα όγδοο του μεγέθους της Ρεάλ Μαδρίτης. Από πού λοιπόν έφτασε αυτή η σίγουρη στάση του Λαπόρτα και πώς κατάφερε να υπογράψει τον Τόρες; Λοιπόν, όπως συμβαίνει με πολλούς συλλόγους, ένα ελάχιστο ποσό της μεταγραφής θα έχει καταβληθεί προκαταβολικά, πράγμα που σημαίνει ότι η αρχική υπογραφή δεν θα ήταν πολύ επιζήμια για το τραπεζικό υπόλοιπο του συλλόγου. Ο Λαπόρτα στοχεύει πολύ σε μια γρήγορη επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης και με την οικονομική βοήθεια που λαμβάνει ο σύλλογος, ενδέχεται να δούμε περισσότερες αφίξεις τους επόμενους μήνες.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανή υπογραφή του Έρλινγκ Χάαλαντ, ο Λαπόρτα απάντησε «όλα είναι πιθανά». Αλλά για να γίνει ο Χάαλαντ παίκτης της Μπάρτσα, θα πρέπει να συμφωνήσει με έναν μισθό που να ταιριάζει στον προϋπολογισμό του συλλόγου — κάτι που μπορεί να είναι ένα θέμα. Ο Χάαλαντ θα περίμενε γενναίο μισθό την εβδομάδα, αν και θα μπορούσε να συναφθεί συμφωνία για να δει ο Νορβηγός να διοικεί ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός του σε εμπορικές συμφωνίες. Με τον Άλβες και τον Τόρες να έχουν ήδη υπογράψει, προτού ο Λαπόρτα μπορέσει να ανοίξει ξανά το χαρτοφυλάκιο επιταγών. πρέπει σίγουρα να ξεφορτωθούν ακριβοί παίκτες με χαμηλές επιδόσεις, όπως ο Ουσμάν Ντεμπελέ και ο Φιλίπε Κουτίνιο που γύρισε στην Πρέμιερ Λιγκ και την Άστον Βίλα για να παίξει υπό τις οδηγίες του παλιού του συμπαίκτη στην Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ.

Ρεαλιστικές προσδοκίες; Αν διευθετηθούν οι αναχωρήσεις, δεν είναι παράλογο να πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να γίνει μια εκπληκτική προσέγγιση για τον Χάαλαντ. Ο 21χρονος έχει σκοράρει 13 φορές στη Bundesliga αυτή τη σεζόν και είναι ένας από τους πιο περιζήτητους επιθετικούς στην Ευρώπη. Η προσθήκη του στην ομάδα του Τσάβι σίγουρα θα αναδείξει τους πέντε φορές νικητές του Champions League σε σοβαρούς διεκδικητές τόσο για εγχώριες όσο και για ευρωπαϊκές διακρίσεις. Το φαινόμενο της Μπορούσια Ντόρτμουντ επιβεβαίωσε πρόσφατα την επιθυμία του να παίξει στην Ισπανία κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο ελκυστική πρόταση για τον νεαρό.

Ο Λαπόρτα έχει σίγουρα μιλήσει για την επιθυμία του συλλόγου να φέρει κορυφαίους παίκτες στον σύλλογο. Στην αποκάλυψη του Τόρες διευκρίνισε: «Όλοι πρέπει να ετοιμαστούν, καθώς επιστρέφουμε ως μεγάλοι παίκτες στην αγορά. «Δουλεύουμε για να δυναμώσουμε τους εαυτούς μας και δουλεύουμε για παίκτες. «Συνεχίζουμε να είμαστε σημείο αναφοράς και επιστρέψαμε, θέλοντας να πάμε πολύ καλά. «Είναι αυτό που κάνουμε καθημερινά ώστε η Μπάρτσα να ανακτήσει το ειδικό βάρος και το στάτους που πρέπει να έχει. “Ο Ferran είναι η απόδειξη αυτού. Δείχνει ότι η Barca συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κορυφαίους παίκτες. Η αναζωπύρωση είναι πραγματικότητα και η αγορά το έχει προσέξει“. Τέλος ίσως ορισμένες έξυπνες δωρεάν μεταγραφές θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν στον Τσάβι να επιτύχει την επιθυμητή αναμόρφωση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.